Meta vs. Facebook

Door:

Sander

-

17/1/2022

Heb jij de melding op Facebook ook al gekregen? Meta vervangt Facebook. Dit werd eerder op 28 oktober 2021 al aangekondigd, maar sinds januari dit jaar is het officieel doorgevoerd. Het wordt door velen gezien als de volgende stap in het huidige internettijdperk. Het waarom achter deze verandering leggen wij in deze blog aan jou uit.

Facebook vs. Meta

Je kent Facebook vast! Het is een van de grootste social media bedrijven van de wereld. Wereldwijd heeft het zo’n 2 miljard gebruikers, waarvan 1,9 miljard dagelijks actief. Onder het moederbedrijf vallen onder andere Instagram en WhatsApp. De vraag is echter in hoeverre de nieuwe naam van Meta stand gaat houden. Uit ervaring bleek namelijk dat een naamsverandering moeilijk is om door te voeren. Zo bleef Google in de volksmond ook gewoon Google heten, terwijl zij haar naam veranderde naar Alphabet.

Het waarom achter Meta

Mark Zuckerberg, voorheen Facebook eigenaar en nu Meta-baas heeft er voor gekozen het welbekende bedrijf Facebook om te dopen naar Meta. Veel bedrijven en consumenten vragen zich vooral af waarom deze drang voor een naamsverandering. Het bedrijf liet weten dat het graag als metaverse-bedrijf in plaats van een sociaal medium bedrijf gezien wil worden. Een zogenoemde online wereld waarin alles, waaronder sociale media, werk, spellen en webwinkels samenkomt en waar gebruikers kunnen doen en laten wat ze willen. Uiteraard wel een wereld waarin gebruikers zich moeten voegen naar de regels van Meta. Het is een soort tweede wereld die als aanvulling dient op de bestaande, maar dan allemaal online. Een plek om te leren, te werken en te ontspannen.Naast deze reden, schuilt er ook nog een andere reden achter Meta. De laatste jaren lag Facebook nogal onder vuur, onder andere de beschuldiging dat Facebook niet genoeg transparant is, weinig doet aan misinformatie en haatzaaien en handelt in strijd met de Nederlandse privacywetgeving. Met een nieuwe naam hoopt het een nieuw en beter imago op te bouwen.

De toekomst?

Het valt nog maar te bezien of het hele concept van een metaverse wereld daadwerkelijk aan zal slaan. Voor nu is het eerder een nieuwe visie dan een zekerheid. De ontwikkeling laat volgens Meta in ieder geval nog wel zeker vijftien jaar op zich wachten. Naast Facebook werken ook andere bedrijven aan hun eigen metaverse. Echter, van de meeste bedrijven zijn de plannen nog wat vaag of onbekend. Tevens is het nog maar de vraag of er één of meerdere metaverses komen. Als het aan Tim Sweeney ligt dan is het volgens hem belangrijk dat er één wereld ontstaat die voor iedereen vrij toegankelijk is, zodat niemand kan worden buitengesloten. Ook wij van Baas & Baas zien wat in zijn woorden; "Alleen zo krijg je een duurzame, vrije en eerlijke economie”. Vooralsnog heeft deze naamsverandering geen directe invloed gehad op alles wat te maken heeft met Facebook advertising. Wel zijn er de afgelopen tijd wat veranderingen doorgevoerd: nieuwe advertentie categorieën en targeting beperkingen. Mocht er iets onduidelijk zijn of heb je hulp nodig bij het adverteren, laat het ons dan even weten. Wij helpen je graag verder!

Meer te weten komen...?

Op de hoogte blijven van nieuws, artikelen, tips en tricks? Dat komt goed uit! Wij hebben voor jou namelijk maandelijks een nieuwsbrief vol met relevante en praktische content. Dus... schrijf je hieronder - vrijblijvend - in:

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower