fbpx
Facebook Advertising2021-09-29T08:58:35+01:00

ONTDEK HOE JIJ EEN BAAS KAN WORDEN IN FACEBOOK ADVERTISING

Facebook campagnes op maat, gericht op jouw doelgroep. Zodat jij de beste leads binnenhaalt voor jouw bedrijf. Wat is jouw ROAS?

Meer informatie
Contact

WAT IS FACEBOOK ADVERTISING?

Wat is Facebook advertising? Simpel gezegd is het marketing via Facebook. Je hebt ze zelf vast wel eens zien langskomen: advertenties op je tijdlijn van Facebook. Met Facebook Advertising kun je pakkende advertenties tonen aan jouw publiek op verschillende plekken op Facebook. Denk hierbij aan stories, news feed, rechter kolom of in het audience network.

Ik wil meer weten

WAAROM OP FACEBOOK ADVERTEREN?

Gezien het feit dat Facebook nog altijd een zeer populair sociale netwerk is, biedt het veel kansen om je marketingdoelstellingen te behalen. Gemiddeld maken er miljoenen mensen dagelijks gebruik van en de mogelijkheden tot adverteren zijn eindeloos. Tevens kan via Facebook uitgeweken worden naar andere platformen van Facebook als Instagram en Messenger. Daarmee is Facebook advertising een ideale tool voor adverteerders. Hieronder een greep uit de voordelen van Facebook advertising:

 1. Nieuwe doelgroepen bereiken (en daarmee meer bereik genereren!).
 2. Mensen aanleiding geven tot een behoefte waar ze eerder nog niet van op de hoogte waren.
 3. Meer conversies en omzet genereren.
 4. Naamsbekendheid vergroten.

FACEBOOK ADVERTISING MOGELIJKHEDEN

Middels Facebook advertising kun je zeer gericht adverteren met een duidelijke boodschap aan de door jouw gewenste doelgroep. Facebook verzamelt immers veel informatie over haar gebruikers en door jouw voorkeuren te laten weten aan Facebook kan Facebook er ook daadwerkelijk voor zorgen dat deze doelgroep bereikt wordt. Er zijn een aantal targeting opties waarvan je gebruik kunt maken: dit kan op basis van interesses, gedrag en demografische en geografische gegevens. Ook is het mogelijk om zogenoemde ‘lookalike-audiences’ en andere relevante segmenten te targeten, zodat jouw advertenties onder de aandacht gebracht worden van nog meer relevante mensen. Ja, en daar blijft het niet bij. De diverse retargeting-opties geven je ook de kans mogelijke potentiële klanten via andere kanalen dan Facebook te triggeren! Zo is het mogelijk via Facebook je advertenties ook op Instagram of Messenger te tonen.

De exacte insteek van jouw Facebook campagne is natuurlijk afhankelijk van jouw doelstellingen. Op Facebook is het mogelijk verscheidene doelstellingen voor adverteren na te streven binnen elke fase van de klantreis. Hierbij kun je denken aan branding tot het genereren van winkelverkeer. Wat de doelstelling ook is, de gewenste ROI kan altijd binnen Facebook marketing gegenereerd worden. Wij gebruiken verschillende wetenschappelijke modellen, see-think-do en AIDA. Ook wel bekend door de volgende fases in het koopprocess: awareness (bekendheid), consideration (overweging) en conversion (conversie). Vanuit dit perspectief bekijken wij welke aanpak het meest geschikt is. Heb jij zelf al een idee van de fase van de klantreis die je wilt optimaliseren? Hieronder sommen wij voor jou op welke doelstelling er zijn: 

 • Vergroten van merkbekendheid.
 • Het vergroten van je bereik.
 • Het stimuleren van een app download.
 • Het stimuleren van het bekijken van een video.
 • Winkelverkeer stimuleren.
 • Betrokkenheid vergroten: aantal volgers, comments, likes & shares.
 • Het vergroten van je online/offline conversies.
 • Meer leads genereren. 

PROBLEMEN MET FACEBOOK MARKETING

Dat Facebook een populair medium is om op te adverteren, is ook terug te zien binnen bedrijven; inmiddels neemt Facebook advertising voor veel organisaties een belangrijke plaats in binnen hun online marketingstrategie. Continu monitoren en verbeteren van ads Facebook is de sleutel tot een succesvolle campagne. Echter, in hoeverre hier echt resultaten uit geboekt worden, is vaak een tweede vraag. Wij zien dat veel bedrijven vaak veel geld pompen in hun advertenties, maar door gebrek aan kennis, niet de resultaten behalen die wél degelijk behaald kunnen worden. Ook het op tijd vernieuwen van advertenties Facebook schiet er wel eens bij in en is het vaak lastig om bij te blijven met nieuwe mogelijkheden en tools. Het is tijd voor een interventie! 

Campagnes opzetten en verbeteren, is niet het interessantste werk om zelf te doen. Je moet er ook maar net tijd voor hebben ook. Wij kunnen voor jouw bedrijf hoogwaardige campagnes ontwerpen, opzetten en onderhouden voor een betaalbare prijs. Voor optimale prestaties werken wij een content plan uit, samen met onze copywriters en designers. Dit contentplan wordt door heldere doelstellingen alsook de specifieke doelgroep (de targeting)waarop de campagne zich richt, gevoed. We willen immers wel dat boodschap en doelgroep op elkaar aansluit. Communicatie hierin is key. Dit versterkt de samenwerking alsmede de meest gewenste doelen. Doelen drukken wij uit in KPI’s. Denk aan aantal transacties, CTR, CPC, ROAS, ROI en groei in aantal volgers. 

Informatie aanvragen

VEELGESTELDE VRAGEN FACEBOOK ADVERTISING

WIL JIJ EFFECTIEVE FACEBOOK ADS CAMPAGNES?

Intake, strategie, campagne funnel, evaluatie.

 • Intake

Middels een intake gesprek doen wij een campagne voorstel om de Facebook campagne optimaal op te starten en te monitoren. Hierbij is de eigen input natuurlijk welkom. Baas & Baas helpt je namelijk graag met het ontwikkelen en lanceren van je strategie. 

 • Strategie
 1. Wat voor een Instagram marketingcampagne we willen doen en hoe we dat gaan uitvoeren, laten wij jou weten aan de hand van een contentplan.
 2. Op dit contentplan mag feedback gegeven worden. Jij bent immers de klant en bepaalt dus in zekere zin welke kant de strategie op moet gaan. Op- of aanmerkingen zijn dus altijd gewenst. Hoe meer we de kennis verenigen over bijvoorbeeld de doelgroep of goedwerkende content, hoe effectiever de campagne.
 3. Naast het opzetten van een goede Facebook campagne is het van belang een goede basis te hebben waar deze campagne op terugslaat. Zo is het goed om te kijken naar de eigen website en landingspagina’s in hoeverre deze goed geoptimaliseerd zijn.
 • Campagne funnel

Gedurende de samenwerking zullen wij de advertentie campagnes analyseren en optimaliseren, zodat het maximale rendement uit Instagram wordt behaald. Wij werken het liefst in jouw advertentieaccount en sturen altijd op een goede ROAS/ROI. Hierbij baseren wij onze strategieën op het ‘see-think-do’ en het AIDA model. 

Evaluatie

Natuurlijk vergeten wij jou niet gedurende dit traject van Facebook campagnes opzetten en monitoren. Door middel van een maandelijkse rapportage zorgen wij ervoor dat jij op de hoogte wordt gehouden van de zaken die spelen en de resultaten die die maand zijn geboekt. Transparantie staat hierin centraal. Wij geloven dat alleen op die manier vertrouwen wordt gekweekt en een sterke relatie tot stand kan komen.

MEER INFORMATIE
Facebook advertising fases
Facebook marketing strategie stappen

REVIEWS

Baas & Baas heeft onze website gemaakt en doet daarnaast onze online marketing. De website ziet er echt fantastisch uit, ongelofelijk wat ze neer weten te zetten voor het bedrag dat we hebben betaald. Daarnaast presteren onze advertenties goed en verloopt het contact zeer makkelijk en vlot. Al met al, super blij mee!!

StudeerpilLogoMick Vrij, Studeerpil

Zoek je een marketingbureau? Dan zit je hier goed! Deze jongens denken met je mee en komen hun afspraken na. Kortom, een partner waar je op kunt bouwen.

sollicitego-logoBas Klein Geltink, Sollicitego

Zeer behulpzaam en begripvol naar de klant! Baas&Baas reageert snel op al je vragen en heeft een persoonlijke houding naar je toe, wat erg fijn is.

Una Vlaisavljevic, Mumami

Gratis Facebook advertising scan

Wil jij weten hoe je Facebook optimaal kan inzetten? Vraag dan nu de gratis Facebook-scan aan!

Waarom doen wij dit?
Met de gratis Facebook scan van Baas & Baas krijg je advies over hoe je je profiel en berichten het beste kunt inzetten. Aan de hand van de scan kunt u een (vrijblijvend) voorstel aanvragen om Facebook campagnes optimaal op te starten en te monitoren. Baas & Baas helpt je graag met het ontwikkelen en lanceren van je strategie. Wij adviseren, analyseren en optimaliseren advertentie campagnes zodat het maximale rendement uit Facebook wordt gehaald.

Waarom de FB-scan?
– inzicht in het Facebook algoritme
– advies over het optimaliseren van je profiel en je berichten
– reeds 400 ondernemers gingen je voor

Vul je gegevens in en ontvang een gratis Facebook scan van jouw bedrijf. (Het is geheel vrijblijvend)

  GRATIS E-BOOK
  FACEBOOK MARKETING

  Download het gratis Facebook Marketing E-book en ontdek hoe je Facebook Marketing effectief kunt inzetten voor jouw bedrijf. In het   E-book komt onder andere aan bod hoe je Facebook campagnes opstelt en hoe je gebruik maakt van pixels. Daarnaast wordt er besproken waarom het belangrijk is om retargeting toe te passen via Facebook en waarom je nooit de ‘promoot’ knop moet gebruiken.

  DOWNLOAD E-BOOK

  CONTACT

  Baas & Baas | Online Marketing

  020 – 2148939
  info@baasenbaas.nl

  Johan van Hasseltweg 14A
  Amsterdam 1022WV
  KVK: 70756635

  Wil je graag meer weten over onze diensten?
  Neem dan nu vrijblijvend contact op met onze eindbaas Sander.

   Ik ga akkoord met de privacyverklaring