Wat is retail marketing?

Door:

Sander

-

12/5/2022

Wat is retail marketing?

Retail marketing is een vorm van marketing die zich toespitst op de communicatie van producten en diensten bestemd voor particulieren (B2C). Deze marketing is bestemd voor bedrijven die actief zijn in de detailhandel. Retail staat voor het (weder)verkopen van producten en diensten aan dus particulieren. Dit gebeurt voornamelijk via traditionele winkels en webshops. Zowel online en offline dus!

Doel retail marketing

Het basisidee van retail marketing is het genereren van bekendheid van jouw bedrijf en de producten/diensten die je verkoopt, zodat de verkoop gestimuleerd kan worden. Meer (nieuwe) klanten genereren of juist een (nieuw) product/dienst onder de aandacht brengen.

Retailmarketingstrategieën

Promotie in deze markt werkt vanzelfsprekend anders dan promotie in B2B. Voordat een bepaalde retail marketing strategie wordt ingezet, moet een onderneming strategisch denken vanuit het DNA van het merk (consistent met doelgroep keuzes en positionering), innovatief zijn (qua product, service, kosten, gemak en emotie) en denken in mogelijkheden (kansen, 9+ ervaringen, parels).

Op basis hiervan kan gekozen worden voor een bepaalde strategie:

  1. Advertenties op sociale media
  2. Advertenties op Google
  3. Zoekmachine optimalisatie
  4. E-mail marketing
  5. Influencer marketing
  6. Retargeting klanten

Naast online retail communicatie kan het ook offline zijn. Denk bijvoorbeeld aan een fysieke locatie, flyers en folders. Aan de hand van de juiste combinatie van online- en offline retail communicatie ben jij in staat mensen te inspireren, te informeren en aan te zetten tot afname van jouw product of dienst. Dit kan gunstig zijn voor jouw omzet en daarom zeker de moeite waard om hier eens goed naar te kijken.

Ook interessant…

Voor retailers is het ook zeker interessant te kijken naar Marketplace marketing. Het betreft het aanbieden van je producten en diensten op andere, vaak grotere marktplaatsen en webshops. Denk bijvoorbeeld eens aan Bol.com of een Amazon. Op die manier heb je toegang tot een groot publiek, mits je dit natuurlijk goed doet! Lees hier meer over Marketplace marketing.

Meer te weten komen...?

Op de hoogte blijven van nieuws, artikelen, tips en tricks? Dat komt goed uit! Wij hebben voor jou namelijk maandelijks een nieuwsbrief vol met relevante en praktische content. Dus... schrijf je hieronder - vrijblijvend - in:

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower