Wat is retail marketing?

Door:

Sander

-

12/5/2022

Wat is retail marketing?

Retail marketing is een vorm van marketing die zich toespitst op de communicatie van producten en diensten bestemd voor particulieren (B2C). Deze marketing is bestemd voor bedrijven die actief zijn in de detailhandel. Retail staat voor het (weder)verkopen van producten en diensten aan dus particulieren. Dit gebeurt voornamelijk via traditionele winkels en webshops. Zowel online en offline dus!

Doel retail marketing

Het basisidee van retail marketing is het genereren van bekendheid van jouw bedrijf en de producten/diensten die je verkoopt, zodat de verkoop gestimuleerd kan worden. Meer (nieuwe) klanten genereren of juist een (nieuw) product/dienst onder de aandacht brengen.

Retailmarketingstrategieën

Promotie in deze markt werkt vanzelfsprekend anders dan promotie in B2B. Voordat een bepaalde retail marketing strategie wordt ingezet, moet een onderneming strategisch denken vanuit het DNA van het merk (consistent met doelgroep keuzes en positionering), innovatief zijn (qua product, service, kosten, gemak en emotie) en denken in mogelijkheden (kansen, 9+ ervaringen, parels).

Op basis hiervan kan gekozen worden voor een bepaalde strategie:

  1. Advertenties op sociale media
  2. Advertenties op Google
  3. Zoekmachine optimalisatie
  4. E-mail marketing
  5. Influencer marketing
  6. Retargeting klanten

Naast online retail communicatie kan het ook offline zijn. Denk bijvoorbeeld aan een fysieke locatie, flyers en folders. Aan de hand van de juiste combinatie van online- en offline retail communicatie ben jij in staat mensen te inspireren, te informeren en aan te zetten tot afname van jouw product of dienst. Dit kan gunstig zijn voor jouw omzet en daarom zeker de moeite waard om hier eens goed naar te kijken.

Ook interessant…

Voor retailers is het ook zeker interessant te kijken naar Marketplace marketing. Het betreft het aanbieden van je producten en diensten op andere, vaak grotere marktplaatsen en webshops. Denk bijvoorbeeld eens aan Bol.com of een Amazon. Op die manier heb je toegang tot een groot publiek, mits je dit natuurlijk goed doet! Lees hier meer over Marketplace marketing.

Meer te weten komen...?

Op de hoogte blijven van nieuws, artikelen, tips en tricks? Dat komt goed uit! Wij hebben voor jou namelijk maandelijks een nieuwsbrief vol met relevante en praktische content. Dus... schrijf je hieronder - vrijblijvend - in:

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin