Beter gevonden worden in Google: SEO vriendelijke website tips

Door:

Sander

-

18/1/2022

Jij hebt een eigen website of wellicht monitor je de website van een bepaald bedrijf. Misschien weet je dan al wel dat Search Engine Optimization (SEO) een belangrijk onderdeel is bij het optimaliseren van de website. Het betreft namelijk activiteiten die er voor zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk scoort in de (organische) resultaten van Google. Waarom deze vindbaarheid zo belangrijk is? Topposities in Google kunnen er elke maand voor zorgen dat je gratis bezoekers genereert, waarmee dus potentiële klanten voor jouw bedrijf. In dit artikel geven wij jou verschillende tips met betrekking tot een SEO vriendelijke website. Hierbij besteden we aandacht aan de introductie, paragraaf, interne links en afbeeldingen van een bepaalde pagina binnen de website.

Het schrijven van een SEO vriendelijke website introductie

Te beginnen met het benoemen van de functies van een introductie

  • Onderwerp introduceren: dit kun je doen door middel van keywords en belangrijke kernzinnen. Het zijn de woorden en/of zinnen waarop je publiek op het internet zoekt. Zeker niet onbelangrijk om je hier dus op te richten.
  • Nieuwsgierigheid teweegbrengen: het is van belang mensen nieuwsgierig en/of enthousiast te maken middels je introductie. Probeer dit te doen met om en nabij 2 à 3 zinnen. Nieuwsgierigheid kun je wekken middels een grap, verleidende woorden, quotes, statistieken, verhalen en anekdotes. Tevens is het stellen van verwachtingen wat betreft de inhoud van je artikel goed om te doen. Op die manier weet het publiek wat zij kan verwachten.

De introductie is het belangrijkste gedeelte van een tekst/post/artikel. Iedereen leest dit namelijk als eerst; deze moet dus aantrekkelijk zijn anders klikken mensen het weg. Hiertoe moet je goed weten wie je publiek is, wat ze zullen leren van het artikel en voor welke problemen het artikel een oplossing geeft. Maak het artikel daarbij persoonlijk alsof je het speciaal voor hen hebt geschreven. Gebruik hierbij woorden als ‘jij’ en ‘jouw’ en stel soms wat vragen aan het publiek om dit persoonlijke aspect waar te borgen. Ook heel belangrijk is de leesbaarheid van je tekst; gebruik korte zinnen, vermijd de passieve tijd en maak je introductie niet te lang (max. 1 paragraaf van 10 tot 12 zinnen).Naast het kennen van je doelgroep, het verwerken van persoonlijke aspecten en leesbaarheid, is het belangrijk aandacht te besteden aan de stijl van je introductie om jouw publiek aan te zetten tot lezen. Design is namelijk net zo belangrijk als de manier van schrijven. Maak daarom voor de verandering eens gebruik van een ander lettertype; dit onderscheidt de introductie van de rest van de tekst. Hierdoor lijkt dit gedeelte van de tekst belangrijker dan alle andere content, hetgeen aanzet tot lezen.

Het schrijven van een SEO vriendelijke website paragraaf

De paragraaf; tevens belangrijk voor de SEO. Waarom? Het geeft structuur aan een tekst. Daarbij helpt het lezers te begrijpen wat de gedachte is achter een tekst en hoe de genoemde onderwerpen in de tekst met elkaar verbonden zijn. Op het moment dat men jouw artikel tegenkomt, scannen ze deze vaak eerst. Hiertoe is het belangrijk dat je gebruik maakt van minstens één kernzin in elke paragraaf. Bij het lezen van enkel deze kernzinnen wordt het een lezer in een keer duidelijk waar het artikel in de kern over gaat. Probeer ook je focus keywords in deze belangrijke kernzin te verwerken. Tot slot, wees er zeker van dat de zinnen in je artikel niet te lang zijn, dat de tekst niet in de passieve tijd is geschreven en dat er genoeg signaalwoorden/verbindingswoorden in zijn verwerkt.

Paar kenmerken van een goede SEO vriendelijke website paragraaf

  • Elke paragraaf gaat in op één onderwerp, aspect of ding.
  • Hou elke paragraaf kort (max. 10 zinnen. Mocht het zo zijn dat het onderwerp te groot is, verdeel het onderwerp dan onder in twee categorieën en schrijf daarmee twee paragrafen.
  • Maak gebruik van subtitels; dit helpt een lezer te begrijpen waar de paragraaf over gaat en of ze dit vervolgens willen lezen ja of nee.
  • Begin elke paragraaf met een kernzin waarin de hoofdboodschap duidelijk wordt en ondersteun dit met de zinnen die daarop volgen.

Het verwerken van SEO vriendelijke interne links

Hoe kun je het proces versnellen waarbij Google een nieuwe post/artikel/pagina oppikt en in de zoekresultaten weergeeft? Middels linkbuilding en dan voornamelijk het verwerken van interne links! Als een bepaalde post/artikel/pagina veel interne links bevat, dan zal Google zich daar eerder bevinden dan een post/artikel/pagina met weinig links. Probeer dergelijke links altijd meteen aan de tekst toe te voegen, nog voordat je op de knop ‘’publiceren’’ drukt.Het toevoegen van interne links naar nieuwe berichten of pagina’s moet deel uit gaan maken van je SEO-routine. Het is geen moeilijke taak, dus het is gewoon een kwestie van een nieuwe gewoonte aanleren. Het aantal interne links dat je in artikelen en pagina’s opneemt, is afhankelijk van de mate van belang van het artikel of de pagina. Hoe belangrijker de content, des te meer interne links het verdient. Daarbij moet je wel in acht houden dat de interne links ook daadwerkelijk wat toe moeten voegen aan de tekst. Zo niet, dan zal Google dit zien en bestraffen middels een lagere ranking.

Het verwerken van SEO vriendelijke afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen mensen aansporen jouw artikel te lezen en tevens dragen ze bij aan een betere ranking in de ‘Google Image Search Results’. Geef jouw afbeeldingen altijd een ’alt attribute beschrijving’, aangezien dit de boodschap van jouw artikel versterkt. Wat een ‘Alt attributes/Alt tags/Alt text’ is? Dit zijn de tekst beschrijvingen van jouw afbeelding. Deze zijn onder andere belangrijk voor mensen die visueel beperkt zijn en daardoor afhankelijk zijn van de tekst op een website wat voorgelezen wordt door een zogenoemde screen reader. Ook voor Google zijn dergelijke teksten van belang. Google gebruikt deze teksten namelijk om te begrijpen wat de context van een afbeelding is; de inhoud en het doel. Een goede ‘Alt attributes/Alt tags/Alt text’ wordt daarom beloont met een hogere ranking door Google.

Conclusie

Je hebt zojuist de gouden tips gekregen om jouw artikel, post en/of pagina te optimaliseren. Hiertoe moet je letten op de introductie, paragrafen, interne links en afbeeldingen van een tekst. Dit heeft uiteindelijk allemaal het doel met je website beter gevonden te worden in de zoekresultaten van Google. Aldus het bereiken van een SEO vriendelijke website. En dat… dat levert je hopelijk veel gratis website bezoekers op! Succes!!Mocht er toch nog iets niet helemaal duidelijk zijn of heb je hulp nodig, laat het ons dan even weten. Wij - de SEO Amsterdam Bazen -helpen je graag verder! Hulp bij linkbuilding nodig? Of toch liever een SEO training Amsterdam of gratis SEO scan? Het kan allemaal!

Meer te weten komen...?

Op de hoogte blijven van nieuws, artikelen, tips en tricks? Dat komt goed uit! Wij hebben voor jou namelijk maandelijks een nieuwsbrief vol met relevante en praktische content. Dus... schrijf je hieronder - vrijblijvend - in:

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower