75 SEO tips die je direct kunt toepassen

Door:

-

10/10/2017

Ben je op zoek naar hands-on SEO tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw website direct hoger scoort in de zoekresultaten?

Wij hebben een lijst opgesteld met 75 SEO tips, deze zoekmachine optimalisatie tips zijn opgedeeld in de verschillende ranking factoren, zoals on-page, keyword research, linkbuilding, content en meer...

Mocht je alleen interesse hebben in een van de onderwerpen, dan kun je onderstaand navigatie menu gebruiken om snel te navigeren.

 1. Keyword research en concurrentieanalyse
 2. Content
 3. On-Page SEO
 4. Linkbuilding
 5. Technical SEO
 6. Winnaar tips

1. Keyword Research

Hoe doe ik keyword research en concurrentieanalyse?

Bij iedere SEO campagne begin je met zoekwoordonderzoek. Waarom? Het is belangrijk om te weten waar je doelgroep op zoekt in de zoekmachine.

SEO tip 1 is dan ook: Target op het juiste keyword

De grootste fout is dat een website of pagina niet wordt geoptimaliseerd voor een keyword. Daarnaast kan het ook zijn dat er op teveel keywords per pagina wordt ingezet, of dat er wordt ingezet op de verkeerde zoekwoorden.

Deze drie problemen kun je oplossen door iedere pagina of blog te optimaliseren voor één belangrijk keyword. Dit kun je testen door de pagina naar een kennis te sturen en te vragen waar het volgens hun omgaat?

Zorg in ieder geval dat je jouw zoekwoord intikt in Google, zodat je weet welke pagina het beste geoptimaliseerd is voor jou keyword volgens Google. Als deze content teveel afwijkt van jouw content, dan kies je waarschijnlijk het verkeerde keyword.

Keyword research Google resultaten

2. Houd rekening met de zoekintentie

Soms kom je keywords tegen met een enorm hoog zoekvolume. Staar je niet blind op het zoekvolume, je moet rekening houden met de zoekintentie van de Google hit.Het gaat erom dat je waarde geeft aan je doelgroep. Het liefst natuurlijk bezoekers die een lead of klant worden. Beantwoord daarom onderstaande vragen wanneer je een keyword voor ogen hebt.

 • Zoeken deze mensen naar dit keyword omdat ze iets willen kopen van mij?
 • Is het mogelijk om van dit zoekwoord een lead te maken?
 • Is er genoeg zoekvolume om aandacht aan dit zoekwoord te besteden?
 • Komt het zoekvolume uit het juiste land?

3. Nieuwe website? Pak zoekwoorden met lage concurrentie

Wanneer je een nieuwe website hebt of een site met lage autoriteit is het lastiger om te ranken om keywords met een hogere concurrentie. Het is daarom logisch om eerst in te zetten op zoekwoorden met een lagere concurrentie. Je kunt kijken naar het competition cijfer dat Ads je geeft. Ook is het bijvoorbeeld handig om de tool Ahrefs te gebruiken en naar de ''Keyword Difficulty'' te kijken.

4. Check de keywords van je concurrenten die voor verkeer zorgen

Wil je graag weten op welke keywords je concurrent rankt? Dit kun je doen door in Ahrefs de url van je concurrent in te voeren en vervolgens naar organic search te gaan. Vervolgens krijg je een lijst met keywords en de positie in Google van je concurrent.

5. Stel een alert in om de nieuwe backlinks & keywords van je concurrent te checken

Blijf op de hoogte van de nieuwe backlinks van je concurrent. Dit is handig zodat je weet dat je concurrent je niet voorbij streeft met een nieuw keyword.

Hoe doe je dit? Ook dit kun je doen door middel van Ahrefs.

Alerts > New keywords > Add alert > vul het domein van de concurrent in > set report frequency > Add

Melding editten

6. Check long-tail keywords met meer ranking potentie

Sommige artikelen ranken niet alleen voor een kort keyword. Bovendien is 70% van de Google zoekresultaten een long-tail gericht, dat wil zeggen dat mensen op hele zinnen zoeken.Een handige manier om op zoek te gaan naar langere zoekwoorden is door naar de suggesties van Google zelf te kijken.

"beste seo bu" zoekresultaten
Zoekresultaten

7. Ga op zoek naar content kansen

Content kansen zijn content mogelijkheden waarbij de concurrent op een bepaald keyword rankt, maar jij nog niet. Ook dit kun je weer met de ahrefs tool checken.

Site Explorer > Vul domein in > search > Organic search > Content gaps > Vul domein van concurrent in > Show keywords

8. Ga op zoek naar vragen die nog onbeantwoord zijn en beantwoordt ze met content

Vraag en antwoord sites, zoals Quora, kunnen voor zeer goede content ideeën zorgen. Ga op zoek naar vragen die vaak gesteld worden, mensen stellen die vragen namelijk hier omdat ze het antwoord elders niet hebben kunnen vinden.

Daarnaast kan Quora gebruikt worden om aan te geven in hoeverre een keyword competitief is. Wanneer je een Quora ranking ziet in de top 3 van Google betekent dit namelijk dat deze niet erg competitief is en een keyword mogelijkheid biedt!

Maar hoe vind je nou relevante keywords waar Quora voor ranked zonder gek te worden? Hiervoor kan de “organic keywords” functie in Ahrefs gebruikt worden.

Site Explorer > Enter Quora.com > Organic keywords > Filter keywords gerelateerd aan jouw niche > Filter by positions 3 and under > Sort by volume

Hier kun je zien op welke keywords Quora.com ranked op #3 of hoger. Alles wat je nu nog hoeft te doen is content te creëren rondom die keywords om Quora te verslaan in de rankings.

Met Ahrefs’ keywords explorer is het daarnaast ook nog mogelijk om niche-gerelateerde vragen te vinden.

Keywords Explorer > Enter broad keyword > Phrase Match > Filter door keywords te gebruiken met de woorden: “hoe”, “wat” of “waar”.

2. Content

Keyword research…CHECK!

Nu is het tijd om content te creëren rondom deze keywords. Dit wordt beschouwd als het meest essentiële deel van SEO. Je kunt namelijk niet ranken als je geen content hebt!

Maar…content creëren gaat niet alleen om de juiste woorden op je pagina te krijgen. Het draait om veel meer. Het is namelijk een kunst om goede content te schrijven!

Hieronder proberen we alle tips toe te lichten die naar onze mening belangrijk zijn voor het schrijven van goede content!

9. Vind ideeën voor je content, die zich al hebben bewezen.

Probeer je hoger te ranken op een keyword, maar loop je vast tijdens je zoektocht naar content ideeën? Waarom zou je dan niet kijken naar populaire bestaande content? Dit is namelijk erg makkelijk met Ahrefs Content Explorer.

Content Explorer > Voor onderwerp of keyword in > Explore

ahrefs seo populaire content

Maar wat te doen, wanneer je nog geen keyword in je hoofd hebt? In dit geval kun je gebruik maken van de Ahrefs’ “Best By Shares” rapportage om erachter te komen welke content van jouw concurrenten het meeste gedeeld wordt en het populairst is.

Site Explorer > Vul het domein van je concurrent in > Explore > Pages > Best by shares

Hieruit komt een lijst met alle content van jouw concurrent met de meest gedeelde artikelen bovenaan. Als je eenmaal weet wat populair is, is het de kunst om deze ideeën te verbeteren en eigen te maken!

10. Gebruik bestaande studies in je content.

Door gebruik te maken van bestaande studies kun je jouw content makkelijk onderscheiden bij het targeten van een populair keyword. Daarnaast is het gebruiken van bestaande studies ook goed voor het scheppen van vertrouwen.

11. Schrijf een super introductie waarmee je de lezer gelijk beetpakt.

Oké, iemand is terecht gekomen op jouw site…geweldig. Maar dit is pas het halve werk. Je volgende taak is om ze op jouw site te houden. Om deze reden moet je introductie fenomenaal zijn.

Hier zijn drie tips voor het schrijven van je intro’s:

 1. Houd het kort.
 2. Vertel de lezer precies wat het ze oplevert om jouw stuk te lezen.
 3. Houd ze vast.

De eerste twee zijn redelijk simpel, maar hoe houd je lezers vast? Het is vooral belangrijk ervoor te zorgen dat ze zin hebben om jouw stuk te lezen en dat ze jouw pagina niet verlaten.

Geef ze hints over wat ze aan jouw artikel zullen overhouden, maar geef niet te veel weg. Dit helpt de aandacht van de bezoekers vast te houden, zodat ze door blijven lezen tot het eind.

Zo kun je aangeven bepaalde details later in je bericht te onthullen als ze door blijven lezen. Maar, het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw pagina alle vragen beantwoord waarvoor de site scoort in de zoekresultaten van Google.

Het is gelukkig makkelijk om hierachter te komen. Je kunt Ahrefs site explorer gebruiken om te kijken welke keywords zorgen voor meer verkeer naar jouw site. Dit doe je als volgt:

Site Explorer > Vul domein in > Explore > Organic search > Organic keywords

Of je kunt natuurlijk gratis gebruik maken van Google Search Console.

12. Zorg ervoor dat je content heel makkelijk wegleest.

Er is niets erger dan geconfronteerd te worden met een enorme lap tekst na geklikt te hebben op je zoekresultaat…

Hier zijn een aantal speerpunten om ervoor te zorgen dat je tekst informatief, duidelijk en makkelijk is om te lezen:

 1. Verdeel je content in logische secties (dit is helpt ook bij SEO!);
 2. Schrijf korte, simpele zinnen;
 3. Verwerk een verhaal door jouw tekst;
 4. Gebruik bullet points en genummerde lijsten;
 5. Wissel tekst af met afbeeldingen;
 6. Gebruik video’s, slideshows en andere media (alleen wanneer het toepasselijk/relevant is!)

De Hemmingway Editor is een goede gratis tool die je hiermee kunt helpen. Het geeft hints voor waar je je tekst kan verbeteren en simplificeren (werkt het best met Engelse teksten!).

hemmingway check

13. Schrijf alleen relevante content.

Dat langere content beter is voor SEO is alleen zo wanneer de content goed en relevant is voor de bezoeker van jouw website. Als iets kort kan, schrijf het dan kort. Probeer ten alle tijden te bedenken of de lezer iets heeft aan jouw tekst.

14. Gebruik links naar andere pagina’s

Het linken naar kwalitatief hoge en gezaghebbende pagina’s, die hetzelfde onderwerp hebben als jouw site is goed voor het opbouwen van relaties.LET OP: Het is niet altijd goed om zoveel mogelijk links in je tekst te stoppen als ze niet nodig zijn. Het beste is om ervoor te zorgen dat de links worden geopend in een nieuw tabblad of venster om ervoor te zorgen dat de bezoekers op jouw website blijven.

3. On-page SEO

Geweldige content is niet alles… Het is ook noodzakelijk dat je content geoptimaliseerd is voor zowel Google als mensen. Zonder goede on-page optimalisatie, kan zelfs de beste content falen.

Om de onderstaande tips goed te kunnen implementeren raden wij aan om Yoast gratis SEO plugin te installeren (wanneer je gebruik maakt van WordPress).

yoast voorbeeld meta

Laten we gelijk van start gaan met de volgende on-page SEO tips:

15. Gebruik je belangrijkste keyword in de title tag van jouw pagina.

Er zijn vast situaties waarin pagina’s hoog ranken zonder dat het keyword in de title tag staat, maar er is weldegelijk een significante correlatie te vinden tussen keywords in de title tag en de rankings.

Dus zorg ervoor dat elke pagina op jouw site een unieke title tag heeft die overeenkomt met je belangrijkste keyword. We raden ook aan om hetzelfde te doen voor je meta beschrijving en je H1 tags.

Gebruik één meta beschrijving en H1 per pagina. Idealiter bevatten deze ook je target keyword, hoewel dit niet cruciaal is. Het is alleen niet de bedoeling dat je je H1 vol stopt met keywords, over het algemeen hoort dit gewoon de titel van je stuk te zijn.

16. Schrijf geweldige titels die onweerstaanbaar zijn voor zoekers (en genereer meer clicks)

Zit jij op de derde positie in de zoekresultaten en wil je extra clicks meepakken? Zorg er dan voor dat je titel onweerstaanbaar wordt en erom vraagt geklikt te worden. Hoewel je maar 55 karakters hebt om mee te spelen, kan je met een beetje denkwerk erg ver komen.

Zorg ervoor dat de titel allesomvattend is, de aandacht grijpt en emoties oproept. Als je ideeën nodig hebt over wat werkt, kijk dan naar een paar viral sites op Facebook. Zij zijn vaak meester in het creëren van pakkende titels met hoge click-through rates.

vice clickbait

Upworthy schrijft bijvoorbeeld 25 titels voor elke post, waarna zij de beste twee of drie testen, voordat ze hun uiteindelijke keuze maken.

Nog een tip… Als al jouw concurrenten een bepaald format volgen, dan kan het verstandig zijn iets heel anders te doen om je te onderscheiden en extra clicks binnen te halen.

17. Eigenaar van een e-commerce site? Voeg ‘Koopintentie” keywords toe in je e-commerce titels en genereer meer omzet

Als je eigenaar bent van een e-commerce winkel wil je ervoor zorgen dat je consumenten te pakken krijgt wanneer zij zich bevinden in de “koop” fase.

Iemand die bijvoorbeeld zoekt naar een paarse jurk kan aan het zoeken zijn naar:

 • Reviews
 • Afbeeldingen van paarse jurken
 • Informatie over wat paarse jurken zijn (je weet maar nooit!)

Maar iemand die zoekt naar “paarse jurken kopen’ zal veel eerder een aankoop doen.

Dus simpelweg het woord ‘kopen’ toevoegen aan je titels kan ervoor zorgen dat je meer conversie krijgt.

Een format dat wij graag gebruiken voor Ecommerce sites is: Koop [Product naam] Online. Het gave aan deze titel is dat er een template van gemaakt kan worden, dat betekent dat je hem niet hoeft te schrijven voor duizenden verschillende producten!

18. Vergroot CTR (Click Through Rate) door te voorkomen dat je meta tag wordt ingekort.

Titel tags hebben 55 karakters in desktop zoekresultaten, waarna ze zullen worden ingekort. Dit ziet er nogal stom uit.

voorbeeld meta beschrijving 156 tekens

Voor meta beschrijvingen geldt hetzelfde…deze worden doorgaans ingekort rond 155 karakters.

Naast dat het er stom uitziet kan het ook slechte gevolgen hebben voor je CTR’s.. Een goede vuistregel is om je titel tags onder de 55 karakters te houden en je meta beschrijvingen onder de 155 karakters.

19. Verkoop je content in je meta beschrijving

De meta beschrijving is jouw advertentie in de zoekresultaten. Hij wordt alleen niet altijd zichtbaar (soms gebruikt Google stukken uit je tekst die een betere match hebben met de zoektermen).

Maar als de meta-beschrijving wordt getoond kan een goed geschreven beschrijving zorgen voor wat extra clicks. Schrijf een unieke, alomvattende meta beschrijving voor elke pagina op je site, die jouw USPs (Unique Selling Points) en toegevoegde waarde communiceert en zorgt voor clicks!

Maar… Blijf niet bij je eerste omschrijving. Experimenteer met verschillende meta beschrijvingen om je CTR te optimaliseren. Zo kun je als E-commerce winkel de prijs in je meta beschrijving zetten of juist niet.

20. Geef prioriteit aan je content

Waarom bezoeken mensen jouw website? Voor jouw content, toch? Dus zorg ervoor dat gelijk wanneer mensen jouw pagina bezoeken zij kunnen vinden waar zij naar zoeken. De gebruiker zou tenminste je titel (en je intro) moeten kunnen lezen zonder te hoeven scrollen.

Je moet er ook voor zorgen dat alles wat de focus van je content weg kan halen geminimaliseerd wordt, zoals:

 • Teveel ads: Laten we eerlijk zijn, ads zijn vervelend toch? Google is niet vriendelijk voor dingen die hun gebruikers irriteren.
 • Vervelende pop-ups: Geweldig voor conversies? Natuurlijk. Maar te veel kunnen ervoor zorgen dat een bezoeker gelijk je site verlaat. Zorg ervoor dat alle pop-ups makkelijk te sluiten zijn en niet te gek zijn. Vertraagde pop-ups of bij verlating van de site maken het meeste kans.
 • Interstitial Ads: Google heeft aangegeven sites te straffen die gebruik maken van interstitial ads (ads die over het hele scherm liggen) bij hun mobiele gebruikers. Dus wees hier voorzichtig mee, voornamelijk met degene die ervoor zorgen dat gebruikers niet de content van de site kunnen lezen.

21. Zorg ervoor dat je website er goed uit ziet op elk apparaat.

Je website zou ook beschikbaar moeten zijn voor gebruikers met een handicap. En natuurlijk een responsive website, die op iedere device werkt, logisch..

22. Genereer meer verkeer door je afbeeldingen tot in de verste verte te optimaliseren!

Google image kan voor heel veel verkeer zorgen naar je website. Dit geldt voornamelijk voor wanneer je een e-commerce bedrijf bezit. Waarom? Omdat veel mensen hun zoektocht starten op Google images in plaats van op de normale Google search.

Maar hier is het probleem: Google kan nog niet zien wat er op onze afbeeldingen te zien is. Dit moet je ze zelf vertellen. Dus voeg descriptieve alt teksten (captions) toe aan al je afbeeldingen en doe hiermee je voordeel om voor extra verkeer naar je site te zorgen.

Je kunt Google ook een indicatie geven van wat er in de afbeelding is door een beschrijving in de filenaam te zetten.

 • Goed: <img src=“blije-clown.jpg” alt=“clown blij” />
 • Slecht: <img src=“1550111.jpg” alt”” />
clown blij

Simpel, toch!?

Je zou er ook voor moeten zorgen dat je afbeeldingen gecomprimeerd zijn en geoptimaliseerd om zo snel mogelijk gedownload te worden. Waarom? Omdat dit niet alleen een factor is voor het ranken in Google Images maar ook in de reguliere search.

Om dit wat makkelijker te maken zou je een plugin kunnen gebruiken. De plugin zal je afbeeldingen automatisch comprimeren als je ze upload. Ook heeft Imagify een bulk optimalisatie tool, waarmee bestaande afbeeldingen gecomprimeerd kunnen worden tot maar liefst 50%. Het grote nadeel van extra plugins is dat het juist weer de snelheid van je site benadeeld. Wij raden daarom aan om het handmatig te verkleinen.

23. Gebruik korte, descriptieve URLs voor je content

Als je CMS (Content Managagement System) het toelaat, gebruik dan korte, beschrijvende URLs voor je content pagina’s.

Dit is waarom:

 1. Ze zien er beter uit;
 2. Er kan een licht SEO effect optreden door keywords te gebruiken in je URL;
 3. Ankerlinks (mensen die linken met jouw URL) nemen jouw keywords mee.

24. Minimaliseer duplicate content om Google Panda tevreden te houden

“Duplicate content”= zijn grote blokken tekst die tevoorschijn komen op veel verschillende pagina’s van jouw site. Dat is niet heel erg als je ook nog veel andere content hebt op jouw pagina.

Maar boilerplate teksten kunnen voornamelijk voor e-commerce websites een probleem opleveren. Waarom? Omdat op productpagina’s vaak dezelfde woorden staan over bezorgingsvoorwaarden.

Wat zegt Google hierover? Google zegt dat er op de verschillende pagina’s maar weinig unieke content staat, die waarschijnlijk weinig waarde leveren.

25. Target je lokale SEO? Zet dan je adres in de layout van je site

Je contact gegevens kunnen zo makkelijk worden gevonden.

Maar als je bedrijf lokale zoekopdrachten target is het nog veel belangrijker. Het is zelfs raadzaam om je fysieke adres en contactgegevens toe te voegen aan elke footer van je pagina’s. Op die manier maak je Google meer bewust van jouw locatie en communiceer je vertrouwen naar je bezoekers.

26. Kies een coole domeinnaam in plaats van een opsomming van je keywords

Uit onderzoek is gebleken dat het matchen van je domeinnaam en keywords weinig SEO waarde heeft. Gebruik daarom een coole domeinnaam om je te kunnen onderscheiden ter versterking van je merk. Zoals baasenbaas.nl ;)

27. Verbeter de laadsnelheden van je site door Google aanbevelingen te implementeren

Paginalaadtijd is een ranking factor. Als al het andere constant is, zullen snellere laadtijden zorgen voor een hogere ranking.

Maar hoe optimaliseer je jouw laadtijden? Allereerst moet je de laadtijden van jouw site testen. Dit kan gedaan worden met behulp van Google Pagespeed Insights. Pagespeed Insights zal het een en ander aanraden. Implementeer de veranderingen als deze haalbaar zijn voor jou.

28. Als je gebruik maakt van WordPress, installeer dan een Caching Plugin

Een goede caching plugin kan de snelheid van je site drastisch verbeteren.

Zonder caching plugin is WordPress redelijk zwaar op database calls. Dit zal je vooral zien op een dag wanneer er veel verkeer is op jouw site. En juist dan wil je dat je site snel is!

Een goede caching plugin levert statische HTML versies van jouw pagina’s aan je bezoekers, die heel snel laden en ervoor zorgen dat je server veel meer verkeer aankan. Een aanrader is WP Rocket, deze plugin is niet gratis maar wel een van de beste. Sommige thema's en hosters bezitten ook een caching.

29. Installeer Accelerated Mobile Pages (AMP)

Accelerated mobile pages zijn uitgeklede versies van jouw pagina’s die heel snel laden op mobiele apparaten. Google zal AMP ready pagina’s hoogstwaarschijnlijk beter gaan ranken, want deze pagina’s worden nu al uitgelicht in de zoekresultaten. Als je gebruik maakt van WordPress kun je de gratis AMP plugin gebruiken om dit makkelijk op te zetten.

30. Maak gebruik van Rich Snippets/Structured data om je CTR te verhogen

Rich snippets zijn beschrijvende HTML tags, die ervoor zorgen dat zoekmachines de inhoud van jouw pagina’s beter begrijpen. In sommige gevallen zijn ze zelfs te zien in de zoekresultaten!

rich snippet

31. Vind hoog rankende keywords met een lage CTR en verhoog daarvan het verkeer

Het zoekanalyse rapport is waarschijnlijk het meest nuttige rapport in de Google Search Console. Je kan deze gebruiken om keywords te vinden met een ondergemiddelde CTR voor de ranking positie.

search console ctr verhogen

Als je deze hebt gevonden kun je ze vervolgens split testen met verschillende meta beschrijvingen om erachter te komen welke variaties goed werken voor een hogere CTR! Zo zouden wij onze CTR (0,54%) op SEO amsterdam nog flink kunnen verbeteren.

32. Update je content regelmatig (en krijg veel meer verkeer)

Update regelmatig oude content om ervoor te zorgen dat deze relevant, fris en ‘rankwaardig’ blijft.

4. Linkbuilding

Als het SEO aankomt zijn links heel erg belangrijk.

Uit een studie van Ahrefs is gebleken dat link populariteit nog steeds de hoogste correlatie heeft met Google rankings. Dus, als je hoog wil ranken moet je beginnen met linkbuilding.

rankings factors
Bron: Ahrefs

(Dus, geweldige content is niet genoeg!)

Hier zijn wat tips voor het beginnen met linkbuilding.

33. Repareer gebroken backlinks om direct SEO resultaat te boeken

Gebruik het “Best by links” rapport in Ahrefs site explorer om gebroken pagina’s te vinden met veel links.

Site Explorer > Vul domein in > Pages > Best by links > filter voor “404 not found” errors

Probeer de links te repareren door de beheerders van de linking site te benaderen en ze te vragen om de link te updaten of door een 301 redirect op te zetten.

34. Steel de gebroken links van je concurrenten

Het “stelen” van de links van je concurrenten is een uitdrukking die veel wordt gebruikt, maar in dit geval is het echt waar!1. Vind gebroken links die aangeven verplaatst of verwijderd te zijn op de site van je concurrent;2. Biedt je eigen bron aan als een alternatief.

Je kunt alle gebroken links van de site van je concurrent vinden binnen enkele seconden, door gebruik te maken van de “Gebroken backlinks” functie in Ahrefs site explorer.

Site Explorer > Vul domein van de concurrent in > Explore > Backlinks > Broken

35. Focus op het bouwen van links die daadwerkelijk zorgen voor extra verkeer (de gouden regel voor linkbuilding!)

Wat is de beste type link die je kan krijgen voor je site? Makkelijk. Een link die zorgt voor extra voorwaarts verkeer. (Is dat niet waar links voor zijn?)

Elke link die goed is voor voorwaarts verkeer naar jouw site is goed voor jouw bedrijf een goed voor SEO. Ook zal deze volledig veilig zijn tegen toekomstige Google updates.

Maar hoe kunnen we toekomstige link kandidaten vinden die kunnen zorgen voor voorwaarts verkeer? Over het algemeen, draait het allemaal om het kijken naar de website/pagina waarbij jezelf afvraagt, “zal deze website zorgen voor meer verkeer en zullen bezoekers snel klikken op mijn link?” Alleen is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan met sommige websites, dus is het ook goed om te kijken naar het geschatte verkeer in Ahrefs Site Explorer.

Site Explorer > Vul URL/domein in > Overview

snapchat

Ook kunnen er andere maatstaven worden gebruikt, zoals:

 • Domain Rating (DR)
 • URL Rating (UR)
 • Ahrefs Rank (AR)

En natuurlijk de waardes van MOZ:

 • DA (domain authority)
 • PA (page authority)

Het is daarnaast van belang om in je achterhoofd te houden dat Google meer waarde hecht aan links die in een tekst staan, dan links die buiten een tekst staan.

36. Maak je geen zorgen om “no-follow” – Maak je vooral zorgen om de link kwaliteit.

Terwijl dofollow links nog steeds beter zijn voor rankings, wordt over het algemeen aangenomen dat nofollow links invloed hebben op SEO. Al met al, is het normaal om een mix te hebben van beiden typen links in je backlink profiel.

Dus maak je niet te veel zorgen of een link dofollow of nofollow is. Als het een hoge kwaliteit link is ga er dan voor!

37. Zorg voor een paar ankertekst links (die hebben nog steeds invloed op Google rankings)…Maar doe het niet te veel.

Uit een recent onderzoek van Ahrefs blijkt dat keywords in ankerteksten nog steeds veel invloed hebben op de rankings. Maar…Er is ook gevonden dat er een “sweet spot” is. Alleen één op de drie links zou een keyword moeten bezitten waarvoor je probeert te ranken. Alles daarboven kan zorgen voor problemen met Google Penguin, dus zorg voor diversiteit in jouw anker teksten.

38. Verwijder/ontken alle gevaarlijke links

Als je echt achter je bedrijf staat verspil dan geen tijd aan het bouwen van spammy links. Die werken gewoon niet. Het is dus handig om te kijken of je link profiel geen links van lage kwaliteit bevat. Deze kunnen namelijk een teken zijn van negatieve SEO. En natuurlijk wil je ook in de gaten houden of er goede links jouw kant op komen!

Je kan je volledige link profiel exporteren aan de hand van Ahrefs Site Explorer & Google Search Console.Dat kun je vinden onder het kopje links naar uw site in Search Console.

Elke link die er verdacht uitziet of van lage kwaliteit is moet idealiter worden verwijderd. Dit betekent dat je in contact zult moeten komen met de webmaster om te vragen of deze de links kunt verwijderen.

Als dit niet lukt is de beste optie om de “disavow” tool van Google te gebruiken om ze te ontkennen.

39. Vind/monitor de links van je concurrentie (en zet ze klem voor jouw site)

Als een site linkt naar jouw concurrent dan wil je graag ook een link van ze! Gebruik Ahrefs Site Explorer om de backlinks van je concurrent te exporteren en zoek naar mogelijkheden.

Site Explorer > Vul het domein van jouw concurrent in > Backlink profile > Backlinks > Export

Je zult de backlinks van je concurrent scherp moeten monitoren. Ahrefs kan dagelijks, wekelijks of maandelijks een email alarm sturen met alle nieuwe backlinks die ze hebben ontdekt in verband met jouw concurrent.

Stel een alarm in voor het domein van jouw concurrent (of een specifieke pagina) en je zult snel een lijst toegestuurd krijgen met kandidaten voor links in je inbox.

Alerts > Backlinks > Add alert > Set frequency > Daily/weekly/monthly

40. Vind sites die verschillende concurrenten linken…en zorg ervoor dat ze jou ook linken!

Als een site verschillende concurrenten linkt, maar jou niet, dan is dat een grote kans! Gebruik Ahrefs Link Intersect Tool om sites te vinden die linken naar verschillende concurrenten en zorg ervoor dat ze ook naar jou linken!

Tools > Link Intersect > Vul tot 10 concurrerende domeinen in > Show link opportunities

ahrefs competitors

41. Vind de terugkerende backlinks van jouw concurrenten (en houdt hun promotie in de gaten)

Het vinden van sites die meerdere keren linken naar jouw concurrenten is een handige manier om linkbuilding mogelijkheden te ontdekken. En je kan daarnaast ook inzichten krijgen in hun promotie strategie.

Kijk hier hoe je dit kunt doen.

42. Vind de content waar jouw concurrenten het meest op worden gelinkt, maak iets beters en steel hun links!

Kom erachter welke content de meeste links genereert voor jouw concurrenten door middel van ‘Best by Links’ op Ahrefs.

Site Explorer > Vul domein in > Explore > Pages > Best by links

RD geeft het nummer van de domeinen die refereren voor elke pagina. Maak iets beters en maak contact met alle sites om links te stelen!

43. Creëer fantastische “Linkbait” voor een golf aan verkeer en links

‘Linkbait’ is content die ontworpen is op een manier om links aan te trekken. Het is iets cools, unieks en waardevols waar iedere blogger/influencer wel naar zou willen linken. Deze links kunnen de site’s rankings ten goede komen.

Dit kan van alles zijn maar het is vaak een van de volgende dingen:

 • Een inforgraphic
 • Data-driven kaart
 • Een prachtige data visualisatie
 • Een pagina gericht op gewaardeerde bronnen voor een bepaalde industrie
 • Coole gratis interactieve tool of content
infographic

Redelijk simpel, toch!? Mensen houden ervan om artikelen te delen waar zij enthousiast over zijn. Als je iets kunt creëren dat naadloos aansluit op de passie van jou doelgroep, zal je content zich als een olievlek verspreiden.

Je kunt ook de ‘pop-cultuur’ induiken (bv. Een band, TV programma, een film etc) om te helpen bij het verspreiden van je content dit zorgt bijna altijd voor een al bestaande doelgroep die je kunt targeten voor promotie.

Als dat niet lukt kun je altijd proberen mee te liften op het succes van anderen om extra virale traffic en links te behalen voor jouw site. Dit kun je bijvoorbeeld doen door populaire berichten te retweeten of delen.

44. Geef je succes een boost door razendsnel te reageren op link mogelijkheden door contact te maken via email

Als een artikel relatief nieuw is, zal een blogger eerder geneigd zijn om je link toe te voegen. Om nieuwe content te vinden voor jouw keyword, is het makkelijk om een alarm in te stellen voor de keywords in Ahrefs.

Alerts > Mentions > Add alert > Vul vraag in > Set frequency > Add

Zij zullen je een alarm sturen wanneer er een nieuw bericht beschikbaar komt met het aangegeven keyword. Jouw taak is vervolgens om zo snel mogelijk te reageren en de backlink te bemachtigen!

Voor de meeste kandidaten is het het beste om de mails persoonlijk en vriendelijk te houden. Als je bijvoorbeeld contact maakt met een spreker van een Universiteit voor een link op een bronnenlijst, is het raadzaam om te starten met:

“Goedenavond Mr. [achternaam]”

in plaats van:

“Hey [voornaam]!”

Dus bepaal de toon van je email aan de hand van je kandidaat. Bij bloggers werkt het vaak om eerst een van hun artikelen te retweeten, voordat je ze vraagt voor een link (vergeet niet om ze te @ vermelden, zodat zij je tweet zien!)

Op die manier kan je ze in jouw email vertellen dat je hun post al hebt gedeeld. Voordat je ze vraagt om een link verzoek! Doe iemand een plezier en zij zullen veel eerder geneigd zijn je te helpen. Zo werkt de mens nou eenmaal.

45. Gebruik Buzzstream om emails te versturen op grote schaal (en houd alles in de gaten)

Kleinere outreach campagnes kunnen worden gedaan met behulp van je reguliere email cliënt. Maar wanneer je een grotere kandidatenlijst hebt of werkt in een team is het vaak makkelijker om een tool te gebruiken om het proces te versnellen.

Buzzstream is hiervoor een van de beste in de industrie. Je kunt de tool gebruiken voor het managen en het in de gaten houden van grotere outreach campagnes. Daarnaast kan het automatisch contact informatie van jouw kandidaten vinden, wat een hoop tijd scheelt.

Geen fan van Buzzstream? We raden daarnaast ook aan:

Het maakt niet uit voor welke tool je kiest, als je maar kijkt naar welke kandidaten jouw e-mails meerdere keren hebben geopend zonder te reageren. Dit zijn jouw belangrijkste kandidaten voor een vervolg mail, wacht gewoon wat dagen voordat je deze stuurt. Stuur alleen niet meer dan één vervolgmail. Er is een vage grens tussen marketing en spam. En die grens wil je zeker niet overschrijden!

46. Vind andere doelen voor je content en pas deze daarop aan (om er extra waarde uit te halen)

Haal meer uit je beste content door het te veranderen in een infographic, een Slideshare, een presentatie of video een deel deze op relevante sites.

Je kunt ook je doelgroep verbreden door je beste content aan te passen voor autoritaire sites, zoals:

 • Medium;
 • Linkedin Pulse;
 • Social Media Today

En maak je geen zorgen over het kopiëren van content. Als je maar terug linkt naar het originele artikel.

Oh en voor slechte oude berichten, die nauwelijks zoekresultaten opleveren, waarom verwijder je deze niet van je site en re-post je ze op Medium, LinkedIn, etc met een link terug naar jou site.

47. Zorg voor links van Wikipedia en zorg dat ze blijven staan...

Iedereen kan een link toevoegen aan Wikipedia, maar de truc is om te zorgen dat deze blijven staan. Hoe gaat dit in z’n werk?

Het antwoord is simpel:

Voeg alleen een link toe als je content:

 1. Perfect bij het onderwerp past
 2. Helemaal geweldig is
 3. Iets toevoegt aan wat er al beschikbaar is

Als je linkt met iets gemiddelds zal de link verdwijnen wanneer een moderator de content controleert. Link met iets dat echt bruikbaar is en 9 van de 10 keer zal de link blijven bestaan!

48. Beantwoord vragen op Quora/Forums om te zorgen voor meer links en meer verkeer

Links in jouw antwoord op vragen op sites als Quora zullen meestal niet de meeste SEO waarde opleveren, maar ze kunnen weldegelijk zorgen voor meer traffic. En traffic en sales is waar we naar opzoek zijn nietwaar?

Dus ga aan de slag! Hetzelfde geldt voor niche-specifieke fora. Participeer, beantwoord vragen, en je zult af en toe een link kunnen delen die voor meer traffic naar je site zal zorgen. Het gave hieraan is dat de mensen die doorklikken jou waarschijnlijk al meer vertrouwen. Dit betekent dat ze meer openstaan voor wat jij ze hebt te bieden.

quora beantwoorden

49. Verander merkvermeldingen in links

Wanneer iemand jouw merk noemt, maar geen link naar jouw site toevoegt is dat een mogelijkheid voor linkbuilding. Ze zijn al betrokken bij jouw bedrijf, dus maak gewoon contact met ze en vraag of ze jouw link toe willen voegen.

Het is heel makkelijk om vermeldingen van jouw merk in de gaten te houden door middel van Google Alerts. Stel gewoon een alarm in voor jouw merknaam en je zult op de hoogte gesteld worden wanneer er een vermelding op het internet zal zijn.

50. Gastbloggen op sites met lage DA, maar met potentie

Wanneer het aankomt op het posten van gastblogs, zullen veel mensen erbij zweren alleen voor super high-authority, industrie-leidende websites te schrijven.

Wij zijn het hier niet mee eens. Waarom? Omdat de hele wereld probeert op deze websites te komen. Om deze reden is het vaak veel makkelijker om te schrijven voor een jongere/nieuwere websites.

Onthoud, alleen omdat de website nieuw is en nog maar weinig verkeer heeft, hoeft dit niet te betekenen dat dit altijd zo zal blijven, veel van deze sites zullen met de tijd groter worden.

Hier zijn een paar speerpunten om in je hoofd te houden tijdens het gast bloggen:

 • Relevantie is nummer één, als er geen overlap is in de doelgroep van jouw site en die waarvoor je schrijft bespaar jezelf dan de moeite om voor ze te schrijven.
 • Zorg ervoor dat al je gast contributies van topkwaliteit zijn (ja, zelfs als je voor nieuwe websites publiceert!);
 • Wees voorzichtig in het toevoegen van te veel ankerteksten die exact overeenkomen in de body van je berichten;
 • Voeg merk of kale URL-links toe aan je bio (gebruik geen ankerlinks!).

51. Krijg waardering voor het gebruik van jouw gepatenteerde materiaal. (Ja, dat is een link!)

Als iemand een van jouw afbeeldingen gebruikt zonder jouw toestemming, dan kun je ze vragen om deze te verwijderen. Maar het is veel beter (voor beiden partijen) om te vragen of zij een link willen plaatsen!

52. Geef je beste content een makkelijke boost door het toevoegen van interne links

Wil je jouw beste content een snelle boost geven? Voeg dan interne links toe van pagina’s van jouw site met een hoge UR (URL rating). Je kunt ook pagina’s vinden die het meeste hebben aan een paar interne links door gebruik te maken van het Search Analytics rapport in de Google Search Console.

Dit is hoe:

Gebruik het Search analytics rapport, geordend aan de hand van impressies, om te kijken naar keywords met een hoger nummer en gemiddelde zoekpositie van 11.

Search Traffic > Search Analytics > Check Impressions + Position > Order By Impressions

Het toevoegen wat interne links voor deze specifieke pagina’s kan genoeg zijn om het keyword in de top 10 te krijgen en de traffic een boost te geven.

5. Technical SEO

Geweldige content geschreven? Check.

Perfecte on-page optimalisatie? Check.

Goed werk! Maar we zijn nog niet klaar…het is tijd voor het technische gedeelte.Technical SEO gaat om het zorgen dat jouw site klaar is voor succes. En dat er geen enorme errors zijn die de prestaties van jouw site in de weg kunnen zitten.

Dit is extreem belangrijk. Je wilt namelijk niet dat al het werk dat je hebt gedaan voor niets is.

Hier zijn de tips om ervoor te zorgen dat alles soepeltjes loopt…

53. Creëer een content hiërarchie die ervoor zorgt dat alle links door een trechter naar jouw site worden gestuurd.

Laat PageRank toe om zo effectief mogelijk door jou site te vloeien door een duidelijke structuur voor je site te bedenken. En voor belangrijke pagina’s, wil je er misschien voor zorgen dat deze op verschillende manier te betreden zijn.

54. Gebruik www. of non-www (niet allebei)

Dit is iets wat veel sites nog steeds fout doen; zorg voor een goede WWW resolve. Het gaat wel al beter dan vroeger, maar Google ziet dezelfde site met of zonder www als twee verschillende sites. Dus gebruik of www of non-www en 301 redirect diegene die je niet gebruikt.

Je kunt ook canonical URLs gebruiken. Maar voor alle veiligheid is een 301 redirect verstandiger.

Het is ook de moeite waard om een geprefereerd domein in te stellen in de Google Search Console. Dit kun je doen in een aantal clicks nadat je beiden versies hebt geverifieerd.

55. Stel canonical URLs in om dubbele content te verwijderen.

Voeg een canonical link element toe om een geprefereerde URL in te stellen met dezelfde content.

<link rel=“canonical” href=“http://example.com/the-defacto-version-of-the-page/”>

E-commerce systemen die filtering van verschillende categorieën toestaan kunnen bijvoorbeeld automatisch meerdere URLs aanmaken met veel dezelfde content.

Bekijk bijvoorbeeld het Yoast artikel hier voor meer informatie.

56. Blokkeer spiders voor gevoelige content met robots.txt

Sluit Googlebot en andere crawlers uit voor gevoelige delen van je site (zoals admin) door ze te blokkeren in robots.txt

Klik hier voor meer informatie.

57. Gebruik permanent 301 redirects voor verplaatste of verwijderde pagina’s

Gebruik altijd 301 redirects om oude pagina’s door te verwijzen naar nieuwe URLs.

Het was altijd het geval dat een 301 redirect niet de volledige linkkracht doorgaf, maar Google heeft recentelijk aangegeven dat de 301 redirects door kunnen als een volledige link. Als je WordPress gebruikt kun je de gratis plugins gebruiken om ze te managen.

58. Gebruik een Content Delivery Network (CDN) om je content te ondersteunen

Veel websites zijn gehost op een server gelokaliseerd ergens anders in de wereld (bv. Amerika). Maar, wat gebeurt er als iemand jouw website vanuit Engeland betreed.

Die data moet dan de hele wereld over. Dit betekent dat pagina’s langzamer zullen laden en dit is slecht voor SEO. CDN’s kunnen dit probleem oplossen door cached kopieën van jouw website te creëren op servers over de hele wereld. Op die manier worden pagina’s sneller geladen, omdat bezoekers dichterbij de fysieke locatie van de server zijn.

Dit zorgt niet alleen voor meer snelheid van de jouw site, maar het bespaart je ook bandbreedte kosten. CloudFlare is een van de meest makkelijke CDN’s om in te stellen. Zo kun je dit doen.

59. Installeer een SSL Certificaat op jouw site

Je volledige website verplaatsen naar SSL wordt aangeraden. Google geeft een smalle ranking boost aan sites die toegankelijk zijn over HTTPS en dit zal waarschijnlijk in de toekomst ook een zwaardere ranking factor zijn.

Je kunt Let's Encrypt gebruiken voor een gratis SSL certificaat voor jouw site.

ssl certificaat

60. Identificeer potentiële index issues door een ‘site:mydomain.com’ zoekopdracht uit te voeren

Je kan hierdoor een indicatie krijgen over hoeveel pagina’s Google heeft geïndexeerd voor je site door de volgende zoekopdracht uit te voeren:

site:mydomain.com

Als het aantal pagina’s hoger is dan je verwachtte, dan is dat een teken dat er index problemen zijn die opgelost moeten worden.

61. Krijg advies van Google over hoe je dingen op je site moet oplossen

Wist je al dat Google je precies kan vertellen welke problemen er bestaan op jouw site? En dat ze je ook nog feedback kunnen geven over hoe ze te verbeteren? Meld je gewoon aan voor de Google Search Console, dit is volledig gratis.

Hier zijn een paar handige praktische dingen die je kan leren binnen de Search Console:

Gebruik crawl errors rapporten om te vinden of Google errors is tegengekomen op jouw site.

Crawl > Crawl Errors

Als je 404 errors ziet betekent dit dat je voor deze pagina’s 301 redirects zult willen instellen. Server errors kunnen een teken zijn dat jouw site lijdt onder down time en dat is zeker iets waar je even naar zou moeten kijken.

Probeer sowieso alle problemen op te lossen! Maar, dat zijn niet de enige oplossingen waar Google je over zult inlichten… Voer het HTML verbeteringen rapport uit om snelle tips te krijgen over het verbeteren van jouw on-page SEO.

Search Appearance > HTML Improvements

Als Google je verteld iets op te lossen dan is het wel zo verstandig om dit daadwerkelijk te doen.

62. Dien een sitemap in om Google te helpen jouw site te betreden

Het is handig om een sitemap of verschillende toe te voegen om ervoor te zorgen dat alle pagina’s op jouw site kunnen worden gevonden, zodat je vervolgens een crawl priority op kunt zetten.

Crawl > Sitemaps

Dit is niet zo’n probleem als de structuur van je site gewoon goed is, maar het is een die je van de lijst kunt strepen. Hoe meer je Google kunt helpen hoe beter!

Het is ook waardevol om ervoor te zorgen dat Google je site bezoekt wanneer deze wordt geüpdatet. Dit kost maar een paar clicks en je pagina zal bijna gelijk gehercached worden.

Crawl > Fetch As Google > Fetch > Submit To Index > Crawl only this URL > Go

6. Winnaar Tips

Niet alles in SEO is in hokjes te plaatsen. Maar, dat betekent niet dat die dingen niet belangrijk zijn! Hier zijn dus diverse SEO tips die je niet over zou moeten slaan…

63. Verwijder/minimaliseer magere content

Het Google’s Panda algoritme bestraft namelijk websites met te veel mager/dubbele content. De oplossing? Zorg dat deze content wordt versterkt, verwijderd of laat deze content niet meetellen.

Je kunt ervoor zorgen dat deze content niet mee wordt geteld op de volgende manier:

<meta name=“robots” content=“noindex, follow”>

Voorbeelden van content die je niet mee wilt laten tellen zijn onder andere tag en author archieven in WordPress.

64. Bekijk of je site niet is gehacked of toegevoegde links bevat

Als je site is gehacked zal je verkeer in sneltreinvaart dalen… En Google kan je zelfs verwijderen uit de zoekresultaten (doei organisch verkeer!). Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je website niet is gehacked en geen verdachte uitgaande links bevat.

Met Sucuri’s gratis site check kun je jouw website snel controleren op hacks/beveiligings problemen en je kunt erachter komen of je niet op zwarte lijsten staat. Als je problemen hebt, biedt Sucuri een betaalde schoonmaak service aan.

voorbeeld van sucuri

65. Houd in de gaten of je geen plotselinge daling hebt in je verkeer

Een plotselinge daling in je verkeer is normaliter een eerste teken dat je bent bestraft. Maar zorg voordat je in paniek raakt dat er niks aan de hand is met je site wat deze daling heeft kunnen veroorzaken.

Bijvoorbeeld:

 • Was je website voor een periode offline?
 • Is je analytics code op een goede manier geïnstalleerd?
 • Heb je Googlebots per ongeluk geblokkeerd?

Als alles in orde is, dan is er waarschijnlijk wel sprake van een straf… Maar, zelfs als je geen straf hebt gekregen betekent het niet dat je goed zit. Dalingen in traffic die gelijklopen met Google updates zijn meestal een vroege indicatie van algoritmische bestraffingen.

Je kunt hiervoor de Panguin tool bekijken om dit in kaart te brengen. Als je een correlatie ziet, zou dit kunnen betekenen dat je in de toekomst bestraft wordt, dus zoek dan hulp!

66. Pas op voor handmatige straf notificaties

Nog erger dan een daling in je verkeer is een handmatige straf. Een handmatige straf wil zeggen dat iemand van Google jouw website heeft beoordeeld en je op basis van iets verdachts heeft bestraft.

Dit kan onder andere zijn:

 • Te agressieve of manipulatie linkbuilding
 • Content met lage kwaliteit
 • Verdachte uitgaande links
 • Gebruikerscontent die niet onder toezicht staat
 • Manipulatief gebruik van een schema markup

Handmatige webspam straffen zullen doorgaans worden medegedeeld door een email of een bericht in de Google Search Console. Het herstellen van deze handmatige straffen is erg moeilijk, dus je moet erg voorzichtig zijn in het verwijderen van links of het deindexen van pagina’s. Als je twijfelt probeer dan een ervaren SEO consultant te raadplegen.

67. Kom erachter welke keywords onder “not provided” staan door het linken van Google analytics en de Google Search Console

Google Analytics is de standaard binnen de industrie als het aankomt op statistieken over verkeer. Maar, hoewel het je veel verteld, verteld analytics je niet meer welke keywords voor verkeer zorgen.

Dit komt omdat Google veel keywords rangschikt onder: “not provided”. Dit is erg irritant. Je krijgt hierdoor namelijk niet of nauwelijks bruikbare informatie.

Gelukkig, kun je door de Search Console te verbinden met Analytics de keyword data uit het “Search Queries” rapport halen. Dit is niet perfect, maar het is weldegelijk een verbetering. Zo kun je dit doen.

68. Zorg ervoor dat spam links worden verwijderd.

Spam links ontstaan wanneer spammers Google Analytics laten geloven dat er een link heeft plaatsgevonden, die eigenlijk nooit heeft plaatsgevonden.

Dat is vervelend. En dit zorgt dat je Google Analytics data scheef wordt getrokken. Deze verwijzingen hebben geen waarde en zorgen voor inaccurate rapporten. Gelukkig is dit makkelijk te verhelpen en kun je je statistieken opschonen.

Zo gaat het in z'n werk.

69. Volg uitgaande links met ‘event tracking’

Hoe meer kennis je hebt over hoe gebruikers interacteren met jouw site hoe beter, dus het is het waard om event tracking in te stellen voor jouw uitgaande links.

Als je veel traffic genereerd voor iemand, betekent dit dat ze hier waarschijnlijk van op de hoogte zijn. Hierdoor kunnen ze vatbaarder worden voor outreach.

70. Maak het bijna te makkelijk en aantrekkelijk om jouw content te delen

Social media heeft geen directe invloed op de rankings. Maar, het zorgt er wel voor dat jouw content verspreid wordt en terecht komt bij potentiele linking partners.

voorbeeld deelbare content

Sociale traffic kan wel een indirecte invloed hebben op factoren die de rankings beïnvloeden, zoals:

 • Traffic/buzz;
 • Merk zoekopdrachten;
 • URL zoekopdrachten;
 • Etc.

Dus, het klinkt logisch om het zo makkelijk (en aantrekkelijk) mogelijk te maken om jouw content te delen.

Dit is hoe:

 1. Deel je berichten op social media: Wees altijd actief aanwezig op social media en deel je content. Meer mensen die jouw content zien = meer mensen die jouw content delen;
 2. Weergeef social knoppen (en tellingen) op prominente posities: Als mensen jouw sociale knoppen niet kunnen zien zullen ze er niet op klikken. Zorg ervoor dat ze gelijk duidelijk zijn voor je bezoekers. Het laten zien van je huidige aantal gedeelde berichten zorgt daarnaast voor sociaal bewijs en kan leiden tot meer mensen die delen.
 3. Gebruik open graph metadata: Dit zorgt ervoor dat je link er beter uit ziet op Facebook/Twitter/etc. Mooiere links krijgen meer clicks en worden vaker gedeeld. Als je Yoast hebt geïnstalleerd, dan zal de plugin je hiermee helpen.
 4. Maak aangepaste afbeeldingen voor al je berichten: Gebruik lichte, kleurrijke afbeeldingen die de aandacht trekken wanneer mensen over hun tijdlijn scrollen. Dit zal helpen meer clicks te genereren uit je socials.

De laatste SEO tips

Hier zijn de laatste SEO tips die ervoor zorgen dat jij vooraan blijft rennen in de SEO race…

71. Leer zoveel mogelijk over de zoekmachines en het vakgebied

Kennis is macht. Er zijn veel goede SEO blogs die gratis advies aanbieden, dus leer zoveel als je kunt.

72. Let op updates (en case studies uit de industrie)

Dingen veranderen binnen SEO, dus houd deze veranderingen bij. Industrie studies kunnen ook helpen.

73. Wees geduldig

Effectieve SEO kost veel hard werk en tijd, maar die moeite een tijd zijn het waard. Onderzoek heeft uitgewezen dat SEO nog steeds het meeste waarde oplevert uit de investering van alle inkomende marketingkanalen.

74. Vermijd twijfelachtige tactieken

Als iets te goed om waar te zijn is, dan is dit meestal ook zo.

75. Wees cool en spam niet!

Dat was het dan!

Als je nog goede SEO tips hebt die je wilt toevoegen, laat dan een reactie achter en we kunnen kijken of jouw tip toegevoegd kan worden!

SEO Baas worden? Laat je e-mail adres achter.

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter.

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht