7 SEO tips die je kunt toepassen in 2018

Door:

-

7/2/2018

seo tips 2018
seo tips 2018

De ontwikkelingen op SEO gebied gaan ontzettend snel en je moet dan ook alert blijven om ze allemaal bij te houden. Het wordt echter steeds belangrijker om jouw website te optimaliseren en zichtbaar te blijven in Google. Steeds meer mensen interesseren zich voor SEO en hiermee groeit de concurrentie. In deze blog geven wij je daarom zeven SEO tips die je kunt gebruiken in 2018. Deze sluiten aan op de trends die voorspelt zijn voor het komende jaar.

Sterke content blijft belangrijk

Content is key, ook in 2018. Probeer tijdens het maken van jouw content de vraag van je bezoekers te beantwoorden. Hoe vollediger het antwoord, hoe beter je gevonden zal worden. Schrijf daarom ook een keer iets wat niet in je straatje ligt. Door over een ander onderwerp te schrijven spreek je een bredere doelgroep aan. Op die manier trek je meer nieuwe bezoekers naar jouw website.

Houd rekening met voice search

Dit klinkt misschien nu nog als een ver-van-je-bed-show maar dit zal in de nabije toekomst erg belangrijk zijn. Er wordt verwacht dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van hun stem wanneer ze iets willen opzoeken. Door tegen je mobiele telefoon te praten kun je op een snelle manier vinden wat je zoekt. Veel jongeren doen dit al en het gebruik hiervan zal alleen maar toenemen. Deze gesproken zoekopdrachten zullen met name mobiel worden gedaan en zullen vragend zijn. Houd hier dus rekening mee bij bijvoorbeeld het toepassen van bepaalde keywords.

Kwalitatieve links

Linkbuilding is een constant belangrijke activiteit wanneer het gaat om SEO. Al ruime tijd is dit een goede methode om hoger in de zoekmachineresultaten te komen. In 2018 zal de focus echter meer komen te liggen op kwalitatieve links. Probeer dus verwijzingen te krijgen van de wat grotere websites met veel autoriteit.

Zorg dat je website ‘veilig’ is

Google zal het komende jaar steeds meer focussen op veiligheid. Dit houdt in dat ze voorrang geven aan ‘veilige’ websites. Zorg er daarom voor dat jouw website via https loopt in plaats van http. Wanneer jouw website als onveilig wordt aangemerkt zullen bezoekers wegklikken en naar een andere website gaan. Het is dus verstandig om dit aan te passen.

seo tips

Locatie wordt belangrijker

In 2018 zullen de zoekresultaten nog specifieker worden. Hierin speelt locatie ook een belangrijke rol. De zoekresultaten zullen worden afgestemd op de plek waar je op het moment van zoeken bent. Zorg daarom dat je jouw bedrijfsgegevens invult op Google Mijn Bedrijf. Je zult dan eerder opduiken in de lokale zoekresultaten.

Maak gebruik van video

Je zult het vast al voorbij hebben zien komen maar video is hot! De verwachting is dat in de toekomst 80% van het verkeer op internet zal bestaan uit video. Wil je zichtbaar blijven dan is het verstandig om ook bewegende content te gaan maken. Mensen vinden het fijn om een video te kijken in plaats van een tekst te lezen. Deze ontwikkeling is dus zeker iets om in je achterhoofd te houden.

Schrijf uitgebreide content

Google houdt van uitgebreide artikelen omdat hierin de meeste kans is om het juiste antwoord te vinden. Om deze reden zullen artikelen onder de 250 woorden minder goed gerankt worden dan artikelen boven de 2000 woorden. Het beste is om artikelen rond de 700 woorden te schrijven. Lukt dit niet? Zorg er dan in ieder geval voor dat het artikel meer dan 500 woorden bevat. Daarnaast is het ook aan te raden om afbeeldingen, video’s of grafieken toe te voegen aan het bericht. Google ziet dit als een waardevolle toevoeging.

Wil je meer van dit soort tips? Laat dan hier je e-mail adres achter!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin