Verwijder snel spam uit je Google Analytics

Door:

-

24/8/2015

Verwijder snel spam uit je Google Analytics

Waar komen toch die Russische bezoekers vandaan op je website? Als je Google Analytics gebruikt weet je zeker waar wij het over hebben. Deze neppe bezoekers komen vaak van zogenaamde ''referring pages'', zij willen graag dat je hun website ziet staan bij jouw referring pages en op die manier hebben zij er weer een bezoeker bij.

Waarom gebruiken mensen referral spam?

  1. Inmiddels is het de spammers gelukt om dit naar onwijs veel websites te doen, dit betekent dat zij onwijs veel traffic naar hun website hebben, wat natuurlijk weer voor inkomsten kan zorgen.
  2. Sommige van de refererende websites hebben malware erop staan. Zij hopen dat je hun site bezoekt en dat ze jou kunnen besmetten. Bezoek deze site dus niet!
  3. Ze willen je het leven moeilijk maken...

Hier zie je een voorbeeld van zo'n spam site:

referral-spam

Wat moet ik doen om van de referral spam af te komen?

Het stoppen van de spam links is helaas onmogelijk. Google is sowieso op zoek naar een oplossing, maar helaas hebben deze slimme mensen de oplossing nog niet gevonden.

Optie 1: Het blokken van IPs

Dit is een onwijs intensieve klus. Je moet achterhalen welke IP adressen ervoor het referral spam zorgen. Je moet hun de toegang tot je site blokkeren.

Het nadeel hiervan is dat de spammers vaak een ander IP adres gebruiken. Daarom raad ik je aan optie 2 of 3 te gebruiken.

Optie 2: Het filteren van spam sites

Dit is de beste oplossing die wij hebben gevonden, het kost je ongeveer 5 minuten per maand.

Volg deze stappen:

  1. Kijk naar je refererende verkeer en identificeer de spammers.
  2. Klik op 'ad segment' bovenin je scherm en klik op 'new segment' en dan op 'advanced' en vervolgens 'conditions'
  3. Voeg een filter toe bij 'Source' -> 'Contains'. Vergeet het niet op te slaan anders moet je het nog een keer doen!
filter-spammers-analytics

Daarnaast is het belangrijk dat je de ''crawlers'' blokkeert die op je website komen en voor de referral spam zorgen. Dit kun je doen door de volgende code aan je .htaccess toe te voegen. Weet je niet hoe dit moet? Vraag het dan aan een expert. Een fout in je .htaccess zorgt ervoor dat je website plat ligt.

Ook Moz schreef een blog over ''ghost spam'' in Google Analytics

ghost-spam-google-analytics

Optie 3: Gebruik een Tool

Deze tools zijn vaak onbetrouwbaar. Echter hebben wij een goede tool gevonden. Het enige wat je bij deze tool hoeft te doen is op de blauwe knop te drukken en de tool te autoriseren. https://www.simoahava.com/spamfilter/

Mocht het niet lukken om de spammers te blokkeren of je filter in te stellen, dan willen wij je gerust even helpen!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin