Hoe kan je live video het beste inzetten voor je bedrijf?

Door:

-

21/9/2018

live video
live video

Tegenwoordig kun je op vrijwel elke social media app de doelgroep live bereiken. Op zowel Youtube, Snapchat, Facebook als Instagram is het mogelijk om een live video te maken. Nu zal je misschien denken: “Leuk, zo’n live video! Maar hoe werkt dit precies?” In deze blog vertellen wij daarom hoe je live video het beste in kunt zetten voor je bedrijf. Daarnaast geven we je een aantal tips om het tot een succes te maken!

Waarom een live video?

De live video wint steeds meer aan populariteit. Aangezien video steeds belangrijker wordt en social media platformen hier voorrang aan geven boven afbeeldingen, is dat niet gek. Zo krijg je bijvoorbeeld een melding wanneer iemand een Instagram live video start. Uit onderzoek blijkt ook nog eens dat een video langer in het geheugen van mensen blijft hangen dan een tekst of afbeelding.

Een live video zorgt ervoor dat de doelgroep nog meer de noodzaak voelt om te kijken, omdat de live video exclusief is. Het zorgt voor een gevoel van betrokkenheid en heeft daardoor nog meer waarde dan een reguliere video.

Live video inzetten voor bedrijf

Maar hoe kun je een live video nu het beste inzetten voor jouw merk? Het is verstandig om van tevoren goed te bedenken wat je precies wilt overbrengen. Zomaar wat opnemen is dus geen goed idee. Zorg ervoor dat je een goed concept bedenkt van tevoren.

Hierbij kun je denken aan een live video waarin je antwoord geeft op vragen (kondig dit van tevoren aan op je kanalen om alvast vragen te verzamelen), een impressie van een evenement of een aankondiging van een nieuw product. Je kunt hier heel creatief in zijn en in principe van alles live streamen.

Tips en tricks

Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij een aantal tips en tricks voor je! Deze zijn toepasbaar op zowel Youtube, Snapchat, Facebook als Instagram live video’s.

Kondig je live video aan

Plaats een dag van tevoren een bericht op je social media kanalen waarin je aankondigt dat er een live video komt. Zo kunnen mensen er enigszins rekening mee houden en is de kans op meer kijkers groter.

Reageer op binnenkomende reacties

Tijdens de live video is het voor de kijkers mogelijk om te reageren op de video. Probeer zoveel mogelijk in te gaan op deze reacties en eventuele vragen te beantwoorden. Dit zorgt voor meer interactie en vergroot de kans dat mensen blijven kijken.

Verzin iets om mee te beginnen

De eerste paar minuten zullen er misschien nog niet zoveel kijkers zijn. Dit is helemaal niet erg en duurt even. Het is daarom verstandig om alvast iets te verzinnen om mee te beginnen. Dit kan een inleiding zijn of een anekdote. Ook kan je de kijkers eerlijk zeggen dat je nog op meer kijkers wacht.

Heb jij nog een tip wat betreft live video’s? Deel hem in de reacties!

Online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower