Het ideale aantal hashtags voor jouw sociale media

Door:

Tonco

-

6/2/2023

Ideale aantal hashtags Social Media

Heb je moeite om erachter te komen hoeveel hashtags je het beste kunt gebruiken op sociale media? Dan ben je zeker niet de enige! Op elk platform ligt het ideale aantal weer anders en dit verschilt vaak ook om de hoeveelheid tijd. Na het lezen van dit artikel weet jij hoeveel hashtags je per kanaal moet gebruiken.

Wat zijn hashtags?

Hashtags zijn een krachtig hulpmiddel om het bereik en de betrokkenheid van jouw posts op sociale media te vergroten. Te veel hashtags kunnen er echter voor zorgen dat jouw bericht overkomt als spam. Daarentegen kunnen te weinig hashtags je bereik beperken. Het is daarom belangrijk om het optimale aantal hashtags voor elk platform te begrijpen.

Hoeveelheid hashtags per sociale media platform

Stel je voor dat je een strategie voor sociale media hebt die de zichtbaarheid van je berichten maximaliseert en die je helpt je doelgroep te bereiken. Dat zou toch geweldig zijn?

Hier is een overzicht van het optimale aantal hashtags voor de populairste sociale mediaplatforms:

  • Instagram: 11-30 hashtags per bericht. Instagram staat tot 30 hashtags per bericht toe en uit onderzoek blijkt dat berichten met 11 of meer hashtags de meeste betrokkenheid opleveren.
  • Twitter: 1-2 hashtags per bericht. De tekenlimiet van Twitter maakt het moeilijker om veel hashtags op te nemen zonder de post overzichtelijk te maken. Het beste is dan ook om het bij 1 à 2 relevante hashtags te houden.
  • Facebook: 0-2 hashtags per bericht. Het algoritme van Facebook geeft niet zoveel prioriteit aan hashtags als andere platforms, dus het is niet nodig om veel hashtags op Facebook te gebruiken.
  • LinkedIn: 1-2 hashtags per bericht. LinkedIn lijkt qua tekenlimiet op Twitter, dus het is het beste om je aan 1-2 relevante hashtags te houden
  • Tiktok: 5-10 hashtags per bericht. Die moeten bestaan uit zoals het type inhoud dat je maakt en je doelgroep.

Het is goed om te houden dat je enkel relevante hashtags moet gebruiken in je bericht. Ook wordt aangeraden verboden of spam-hashtags te vermijden.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je  het bereik en de betrokkenheid van jouw posts op sociale media vergroten en de gewenste resultaten behalen met uw social media strategie.

Tonco Hannewijk
Over de auteur:
Tonco
LinkedIn icon

Een veelzijdig ontwerper, staat altijd klaar om onze klanten te ondersteunen en adviseren bij hun online marketing. Daarbij behoud hij het digitale welzijn op sociale media, advertenties en websites door middel van originele visies en ontwerpen.

Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin