Het ideale aantal hashtags voor jouw sociale media

Door:

Tonco

-

6/2/2023

Ideale aantal hashtags Social Media

Heb je moeite om erachter te komen hoeveel hashtags je het beste kunt gebruiken op sociale media? Dan ben je zeker niet de enige! Op elk platform ligt het ideale aantal weer anders en dit verschilt vaak ook om de hoeveelheid tijd. Na het lezen van dit artikel weet jij hoeveel hashtags je per kanaal moet gebruiken.

Wat zijn hashtags?

Hashtags zijn een krachtig hulpmiddel om het bereik en de betrokkenheid van jouw posts op sociale media te vergroten. Te veel hashtags kunnen er echter voor zorgen dat jouw bericht overkomt als spam. Daarentegen kunnen te weinig hashtags je bereik beperken. Het is daarom belangrijk om het optimale aantal hashtags voor elk platform te begrijpen.

Hoeveelheid hashtags per sociale media platform

Stel je voor dat je een strategie voor sociale media hebt die de zichtbaarheid van je berichten maximaliseert en die je helpt je doelgroep te bereiken. Dat zou toch geweldig zijn?

Hier is een overzicht van het optimale aantal hashtags voor de populairste sociale mediaplatforms:

  • Instagram: 11-30 hashtags per bericht. Instagram staat tot 30 hashtags per bericht toe en uit onderzoek blijkt dat berichten met 11 of meer hashtags de meeste betrokkenheid opleveren.
  • Twitter: 1-2 hashtags per bericht. De tekenlimiet van Twitter maakt het moeilijker om veel hashtags op te nemen zonder de post overzichtelijk te maken. Het beste is dan ook om het bij 1 à 2 relevante hashtags te houden.
  • Facebook: 0-2 hashtags per bericht. Het algoritme van Facebook geeft niet zoveel prioriteit aan hashtags als andere platforms, dus het is niet nodig om veel hashtags op Facebook te gebruiken.
  • LinkedIn: 1-2 hashtags per bericht. LinkedIn lijkt qua tekenlimiet op Twitter, dus het is het beste om je aan 1-2 relevante hashtags te houden
  • Tiktok: 5-10 hashtags per bericht. Die moeten bestaan uit zoals het type inhoud dat je maakt en je doelgroep.

Het is goed om te houden dat je enkel relevante hashtags moet gebruiken in je bericht. Ook wordt aangeraden verboden of spam-hashtags te vermijden.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je  het bereik en de betrokkenheid van jouw posts op sociale media vergroten en de gewenste resultaten behalen met uw social media strategie.

Tonco Hannewijk
Over de auteur:
Tonco
LinkedIn icon

Een veelzijdig growth marketeer en ontwerper als het gaat om (online) marketing materiaal. Van originele social media posts tot aan advertenties, Tonco weet wat er nodig is om ervoor te zorgen dat jouw digitale zichtbaarheid op orde is. Daarnaast ook zeker niet onbelangrijk op het gebied van sales!

Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners