Hashtags en social media: alles wat jij erover moet weten!

Door:

Azam

-

6/10/2021

Hashtags and social media: all you should know|Hashtags and social media: all you should know|

Hashtags verschenen in 2007 op Twitter, het eerste sociale media platform wat deze toevoegde. Tegenwoordig zijn ze op alle sociale platformen niet meer weg te denken, maar weet jij hoe je ze moet gebruiken om er maximaal van te profiteren?

Waarom zou ik ze moeten gebruiken?

 • Improve the interaction. Er is een directe relatie tussen hashtags en engagement: hoe meer je ze gebruikt, hoe beter je post wordt gezien. Wat kan leiden tot meer interactie
 • Build your brand. Hashtags verbeteren de zichtbaarheid, het bereik van je bericht en het aantal volgers.
 • Find your target. Door hashtags kunnen gebruikers makkelijk jouw posts vinden, door deze te ontdekken en te bekijken helpen ze jou viral te gaan!

Hoe kan ik een efficiënte hashtag kiezen?

 • Kijk naar influencers: Influencers die werken in jouw vakgebied gebruiken vaak al hashtags, je kan hierbij kijken wat populair is.
 • Kijk uit naar trends: A complete exploration of all your niche also could help you to orientate about which ones you should use.
 • Wees specifiek: Hoe meer specifieke hashtags je gebruikt, hoe beter je te vinden bent.
 • Pas ze naar elk platform aan.

Hoe moet ik hashtags op social media gebruiken?

Het gebruik van hashtags is afhankelijk van het social media platform en het soort publicatie. Op Instagram zijn hashtags meer gericht op inhoud, terwijl ze op Twitter meer gericht zijn op het onderwerp van gesprek waarover je met een groep mensen zou praten. Bovendien mag niet op alle sociale netwerken hetzelfde aantal hashtags worden gebruikt. Dit is het aanbevolen aantal voor elk platform:

 • Twitter: 1 of 2.
 • Instagram: 11 of 15
 • Facebook: 1-2  (hashtags werken minder goed op Facebook dan andere platformen)
 • LinkedIn: 3. LinkedIn is meer gericht op business, probeer je hashtags daarom professioneel te houden.
 • Tiktok: 3 of 4

We hopen dat dit je kan helpen om de zichtbaarheid van jouw bedrijf op je sociale media te verbeteren. Maar hier nog een korte samenvatting: onderzoek de belangrijkste onderwerpen, verander het aantal hashtags op elke sociale media en gebruik niet hetzelfde in al je publicaties.

📰 NIEUWSBRIEF 📰Wil jij up-to-date blijven met nieuwtjes, artikelen, tip en tricks? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou! Elke maand sturen wij onze nieuwsbrief met relevante en praktische informatie op het gebied van online marketing, advertising en web development. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief![/fusion_text][contact-form-7 id="20122" /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Azam Awan
Over de auteur:
Azam
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin