Growth Hacking 5: Vergelijkbare doelgroepen (Facebook Advertising)

Door:

Sander

-

7/6/2019

Twee mannen met spijkerblousje aan

Herken jij het volgende probleem? Je hebt ontzettend goed nagedacht over de doelgroepbepaling van jouw Facebook advertenties maar het aantal bezoekers op je website stijgen minimaal.. En je hebt er nog zó veel tijd in gestopt. Geen paniek, in dit artikel leggen wij uit hoe jij meer succes uit jouw Facebook advertenties kan halen met behulp van vergelijkbare doelgroepen (look-a-like audiences).

Wat is een vergelijkbare doelgroep?

Als je een advertentie maakt, kun je ervoor kiezen deze te targeten op mensen in een vergelijkbare doelgroep. ‘Vergelijkbare doelgroep’ is de Nederlandse vertaling van de Facebook tool ‘look-a-like audience’. Het zijn doelgroepen die je automatisch kunt laten aanmaken door Facebook. Een vergelijkbare doelgroep biedt je een manier om nieuwe mensen te bereiken die hoogstwaarschijnlijk interesse hebben in jouw bedrijf. Facebook zoekt voor jouw vergelijkbare doelgroep namelijk naar ‘nieuwe’ mensen die veel lijken op jouw huidige klanten of bezoekers die eerder op jouw website zijn geweest.

Hoe werkt het?

Allereerst is het belangrijk dat je bruikbare gegevens kunt halen uit je pixelgegevens. Eerder in onze blog over Facebook retargeting hebben wij uitgelegd wat een Facebook Pixel is en hoe deze werkt. Wanneer je een vergelijkbare doelgroep maakt, kies je een brondoelgroep. Deze brondoelgroep maak je aan de hand van je pixelgegevens en/of mobiele-appgegevens. Facebook identificeert de gelijkenissen met de mensen in deze doelgroep. Deze gelijkenissen kunnen bijvoorbeeld demografische gegevens zijn of interesses. Vervolgens zoekt Facebook mensen die lijken op (of vergelijkbaar zijn) met mensen uit jouw brondoelgroep.

gif thumbs up

Tijdens het maken van een brondoelgroep kun je de grootte van de vergelijkbare doelgroep bepalen. Facebook raadt aan om een brondoelgroep van 1000 tot 50.000 mensen te gebruiken. Om de reden dat kleinere doelgroepen beter overeenkomen met je brondoelgroep, terwijl grotere doelgroepen de gelijkenissen tussen de vergelijkbare doelgroep en brondoelgroep juist verkleint. De kwaliteit van de bron is ook belangrijk. Als een brondoelgroep bijvoorbeeld uit je beste klanten bestaat in plaats van je gehele klantenbestand, kan dit tot betere resultaten leiden.

Stappenplan

Een vergelijkbare doelgroep op Facebook maken:Stap 1: Ga naar Doelgroepen

Stap 2: Klik op het vervolgkeuzemenu Doelgroep maken en kies Vergelijkbare doelgroep

Stappenplan

Stap 3: Selecteer je bron

Stap 4: Kies het land/de landen waar je een vergelijkbare groep mensen wilt zoeken

Stap 5: Selecteer de gewenste doelgroepgrootte met de schuifregelaar

Stappenplan

Stap 6: Klik op doelgroep maken

Heb je alle stappen voltooid? Dan kun je beginnen met het maken van succesvolle advertenties!

Handig om te weten

  • Mensen in je brondoelgroep worden uitgesloten van je vergelijkbare doelgroep, tenzij je een pixel als brondoelgroep gebruikt.
  • Een vergelijkbare Facebook-doelgroep kan alleen worden gemaakt door de beheerder van de pagina of pixel van waaruit de vergelijkbare doelgroep wordt gemaakt.
  • Als je een vergelijkbare doelgroep maakt op basis van een aangepaste doelgroep, moet je de maker zijn van die aangepaste doelgroep.
  • Als je een vergelijkbare doelgroep maakt op basis van gegevens over mobiele-appinstallaties, moet je voor de app de rol van beheerder of ontwikkelaar hebben.
  • Een bron kan een aangepaste doelgroep zijn die niet met je pixelgegevens, je mobiele-appgegevens of fans van je pagina is gemaakt.
  • Overweeg een groep van 1000 tot 50.000 van je beste klanten te gebruiken op basis van de looptijdwaarde, transactiewaarde, totale bestelomvang of betrokkenheid.

Meer hulp nodig bij het opzetten van Facebook advertenties voor jouw bedrijf? Baas & Baas helpt je graag met het ontwikkelen van de juiste strategie. Wij adviseren, analyseren en optimaliseren advertentiecampagnes zodat het maximale rendement uit Facebook wordt gehaald!

Heeft u interesse in Facebook Marketing of in een van onze andere diensten? Neem dan contact met ons op! 

Ook een online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?
Plan een gratis consult!

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners