fbpx
TikTok advertising2021-11-01T11:59:19+01:00

ONTDEK HOE JIJ EEN BAAS KAN WORDEN
IN TIKTOK ADVERTISING

TikTok advertising is perfect om jouw (jonge) doelgroep te bereiken met creatieve content. Originaliteit en humor staan centraal. Alleen dan verover je een plekje in het hart van je publiek.

Meer informatie
Contact

TikTok, TokTik…?

Ken jij het? Het sociale media platform TikTok (of wellicht de vorige naam; Musical.ly). Misschien maak je er zelf geen gebruik van, maar heb je er wel eens van gehoord, heb je er artikelen over gelezen of heb je stiekem een glimp mee gepakt van de telefoon van kinderen of jongeren. Het is een platform dat erg in opkomst is en veel aandacht pakt van menig Nederlands (jonge) internetgebruiker. In Nederland telt TikTok 1,7 miljoen gebruikers van zes jaar en ouder. Wereldwijd loopt dit al gauw tegen de 1 miljard gebruikers aan. Juist door de grote groei van en belangstelling voor dit platform, is TikTok een mooie manier om effectief je boodschap te verspreiden. 

En… het goede nieuws is dat het sinds kort mogelijk is om binnen Nederland op TikTok te adverteren. Dat maakt dat er nog relatief weinig concurrenten zich op dit platform bevinden. Goudmijntje dus ;) Hoog tijd dat we daar iets mee gaan doen. Daarom zoomen we eerst even in op de advertising wereld binnen TikTok.

Demi
DemiOnline Marketeer
Demi is één van de bazen binnen Baas & Baas die zich richt op onder andere TikTok advertising.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar demi@baasenbaas.nl

WAT IS TIKTOK?

Misschien wel eens iets gehoord, gezien of gelezen ervan, maar toch is het nog niet helemaal duidelijk wat TikTok is en waarom het tegenwoordig de trend is om TikTok te gebruiken. TikTok laat zich omschrijven in twee kernbegrippen: muziek en video’s. Zo is het sociale medium voor iedereen die een leuke, korte video (max. 180 sec.) van zichzelf of anderen wil plaatsen. Gedurende de video is er een muziekfragment hoorbaar wat vaak correspondeert met hetgeen wat in de video te zien is. Binnen TikTok draait het vooral om het creëren van een eigen verhaal middels storytelling! In eerste instantie stond TikTok voornamelijk vol met dans, zang of playback video’s. Tegenwoordig zijn er ook ander soort video’s aanwezig wat varieert van dieren tot herkenbare dagelijkse situaties. De video’s kunnen na plaatsing op het platform gedeeld en geliked worden. Ook is er een mogelijkheid om reacties achter te laten of de video’s door te plaatsen naar andere sociale media als Facebook, Instagram en dergelijke. 

WAT IS TIKTOK ADVERTISING?

Advertising, ofwel adverteren, maar dan op… TikTok! Met een klein geldbedrag kan je jouw weloverwogen content onder ogen brengen van een groot publiek. Hoe? Met TikTok advertising koop je een plaats in de ‘Timeline’ van een gewenste TikTok gebruiker. Advertenties binnen TikTok worden in verticaal mobiel formaat weergegeven (‘mobile-first’). Gebruikers zien deze advertenties dan bij het scrollen voorbij komen en raken daarbij mogelijk beïnvloedt of geïnspireerd. En dat is nu juist wat je wil.

WAAROM TIKTOK ADVERTISING?

TikTok is booming! Het wordt alsmaar groter en groter, want gebruikers zijn simpelweg gek van de korte, authentieke muziekvideo’s. TikTok is daarmee een goed medium om een boodschap te verspreiden en daarbij een wijdverbreid publiek te bereiken. Hieronder sommen we nog het een en ander op waarom jij ook TikTok in overweging zou moeten nemen:

 • De engagement rate op TikTok is 29%. In vergelijking met andere platforms is dit percentage veel hoger. Daarnaast scoren de CTR’s, CPM’s en CPV’s op TikTok het ook erg goed.
 • Het is een relevant nieuw platform in Nederland.
 • Relatief goedkoop vanwege de (nog) lage concurrentie op dit medium.
 • Je kunt een jonge doelgroep bereiken. TikTok wordt grotendeels gebruikt door generatie Z. Doe je het als bedrijf goed op TikTok dan is de eerste toon gezet. Je hebt mogelijk al een goede plaats verworven in de gedachten van je consumenten voor de komende jaren.
 • Geef een boost aan je merkattitude door je merk op een minder commerciële manier onder het publiek te brengen. Grappige, nieuwe, bijzondere video’s… daar is het waar jij je op moet focussen om potentiële klanten voor je te winnen.
 • Dankzij de specifieke targeting o.b.v. locatie, geslacht, leeftijd en interesses kan jij ervoor zorgen dat jouw advertenties zichtbaar zijn bij een relevante doelgroep, zodat deze advertenties ook daadwerkelijk affiniteit heeft met jouw merk.

TIKTOK CAMPAGNES
OPZETTEN EN MONITOREN

TikTok adverteren, het is zo moeilijk nog niet! Kies je doelstelling, stel je budget, targeting en biedt methode in. Upload een video, voeg je advertentietekst en CTA toe en dan is het een kwestie van versturen naar de wereld!

Een gewone video is niet genoeg bij TikTok adverteren. Het is van belang na te gaan wie jouw doelgroep is en waar de behoeften liggen van deze doelgroep; welke onderwerpen vinden zij leuk? Houden ze meer van grappig of informatief? Daarnaast is het goed om na te denken op welke manier je de doelgroep mogelijk wil laten engagen met het merk. De CTA is daarmee van groot belang om het gewenste gedrag onder je doelgroep te bewerkstelligen met jouw video.

Kortom, het is duidelijk dat een juiste afweging wordt gemaakt in het samenstellen van een mix tussen de video (let wel, geen traditionele video ad, maar een opvallende TikTok), doelgroep, timing, sfeer en engagement. Door actief op zoek te gaan naar de juiste mix kan jouw TikTok zomaar een conversie knaller worden voor jouw product of merk.

TIKTOK ADVERTISING MOGELIJKHEDEN

Jij kunt jouw publiek in elke fase van de klantreis, oftewel de customer journey bereiken met relevante content. De exacte insteek van jouw TikTok campagne is natuurlijk afhankelijk van jouw doelstellingen. Wij gebruiken verschillende wetenschappelijke modellen bij de opzet van de campagnes, zoals de see-think-do en het AIDA model. Ook wel bekend door de volgende fases in het koopprocess: awareness (bekendheid), consideration (overweging) en conversion (conversie). Vanuit dit perspectief bekijken wij welke aanpak/strategie het meest geschikt is. Zo kun je monitoren op verschillende KPI’s waaronder:

 • De merkbekendheid.
 • Het aantal profiel/website bezoeken.
 • De betrokkenheid bij jouw berichten.
 • Bereik binnen jouw doelgroep.
 • Aantal app installaties, videoweergaven, leads (leadgeneratie) of conversies.

HOE MOET JE ADVERTEREN VIA TIKTOK?

Jij wilt adverteren op TikTok maar bent nog niet helemaal bekend met de manier waarop dit moet. Baas&Baas wil jou graag verder op weg helpen, zodat jij kan groeien in jouw naamsbekendheid en conversies.

Stappenplan adverteren op TikTok: 

 • TikTok advertentieaccount

Om te kunnen starten met adverteren via TikTok heb je een advertentieaccount nodig. Dit is het beginpunt voor het uitvoeren van advertenties op TikTok. Kies bij het aanmaken ook het juiste advertentietype. Voor de meeste bedrijven zal dat het ‘Auction account’ zijn; een account dat alleen op veiling gebaseerde advertenties kan weergeven. Heb je deze aangemaakt? Bevestig je account door de mail van TikTok in je mailbox te openen. Daarna kan je daadwerkelijk aan de slag!

 • Campagne

Ga binnen het advertentiebeheer naar ‘Campaign’ en maak een campagne aan. Binnen de campagnes kun je zogenoemde ‘parameters’ instellen. Denk hierbij aan een doelstelling (consideration of conversion), het budget dat je wilt uitgeven in combinatie met je biedstrategie, de doelgroep (wie wil jij bereiken?) en de plaatsing van de advertentie. Tevens kun je bepalen wat voor een soort video je wilt tonen aan jouw publiek en op welke toon je hen wilt aanspreken middels ondertiteling of de tekst boven de video. Alles ingesteld naar wens? Bekijk nog even de uiteindelijke verschijningsvorm van jouw advertenties op verschillende apparaten. Op die manier kun je een laatste check doen of jouw advertenties naar wens zijn en de boodschap duidelijk overkomt.

 • Live

Nu je alles hebt ingesteld, is het tijd om jouw advertenties online te zetten. Je kunt aan de hand van de rapportage hulpmiddelen van Advertentiebeheer controleren of je advertenties aansluiten op jouw beoogde doel. Hoe presteren de verschillende elementen in de campagne (tekst, beeld, doelgroep, doelstelling, plaatsing) ten opzichte van elkaar? Presteert een variabele onder? Door te zoeken naar trends en ontwikkelingen kun je bepalen wat jij moet aanpassen, zodat je de prestaties van jouw campagne kunt verbeteren.

 • Aanpassen/controleren

Ben je nog niet helemaal tevreden over bepaalde instellingen binnen je campagne? Geen probleem, dit kan makkelijk aangepast worden. Zo kun je het budget, de doelgroep, plaatsing en de advertentiematerialen altijd bewerken naar wens. Ook is het mogelijk om de campagne te pauzeren, te kopiëren of geheel te laten stoppen.

TIPS TIKTOK ADVERTISING 2021

 • Het is van belang dat merken het publiek entertainen en niet traditioneel doorpakken met ‘normale/standaard’ ads. Creativiteit staat namelijk centraal binnen TikTok. Een simpele advertentie die je ook gebruikt op andere media zal het binnen TikTok dus niet overleven. Dit is ‘saai’ en zal worden geskipt.
 • Advertenties moeten leuk, grappig en bovenal uniek zijn. 
 • Testen met data en content is belangrijk om succesvol te zijn binnen TikTok.
 • Het is goed om te kijken naar co-creatie.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER TIKTOK ADVERTISING

Waarom TikTok voor bedrijven?2021-10-14T10:34:36+01:00

Als bedrijf wil je gezien worden door zoveel mogelijk mensen. Dat kan door jezelf te promoten!

TikTok is net als Instagram, Facebook etc. een sociaal medium. Sociale media bieden de uitgelezen kans om jouw merkimago te versterken, een grote volgerbase op te bouwen, meer leads en uiteindelijke klanten te genereren. Dat is toch wat je als bedrijf wil?

 

Waarom is TikTok belangrijk?2021-10-14T10:37:10+01:00
 • 52% van de gebruikers zegt dat ze nieuwe producten vinden via advertenties op TikTok.
 • 61% van de gebruikers liet weten dat zij de advertenties op TikTok uniek vinden in vergelijking met andere sociale media. 
 • 88% van de gebruikers binnen TikTok vindt het leuk om nieuwe content te ontdekken tijdens het gebruik van de app TikTok.
 • De engagement op TikTok is 29% hoger in tegenstelling tot andere sociale media.

TikTok is belangrijk voor jouw bedrijf. Dat laten de cijfers van hierboven wel weten.

Door TikTok aan te wenden, is de kans dus groot dat jouw content gevonden wordt, je merk meer naamsbekendheid verwerft en dat hier een lead of order uitrolt!

Hoe werkt het opzetten van een TikTok campagne?2021-10-14T10:49:37+01:00

Wil je meer naamsbekendheid, meer websitebezoekers of meer volgers voor je bedrijf? Wij zorgen voor een succesvolle TikTok strategie en campagnes met een maximaal rendement. TikTok is een perfect medium om heel gericht de doelgroep te benaderen door de specifieke doelgroep criteria die het platform beschikbaar heeft gesteld.

Hoe werkt het onderhouden van een TikTok campagne?2021-10-14T10:53:41+01:00

Is je campagne live? Dan is het belangrijk om deze blijvend in de gaten te houden. Wat levert de campagne op in termen van effectiviteit (CPC, CTR, ROAS, CPM)? Zijn de resultaten – met het oog op je budget – ondermaats of bovenmaats? En hoe reageert de doelgroep op je advertenties? Met het beheren van dagelijkse tot wekelijkse campagnes blijven alle campagnes up-to-date.

Adverteren op TikTok, hoe moet dat?2021-10-14T10:56:49+01:00

Je kunt op TikTok adverteren door een bedrijfsaccount en een advertentiebeheer aan te maken.

Wat voor een campagne werkt het best op TikTok?2021-10-14T11:18:55+01:00

TikTok is met name bedoeld voor video’s. Niet zomaar video’s, nee, deze video’s moet vaak grappig en authentiek zijn. Daarnaast is het niet handig om de traditionele manier van adverteren toe te passen op ook TikTok. Jouw content zal het in deze wereld niet overleven. Het is van belang dat je als merk het publiek entertaint. Creativiteit staat centraal binnen TikTok. Probeer hier dan ook aandacht aan te schenken bij de creatie van je content.

TikTok baas worden?

Informatie aanvragen

WIL JIJ EFFECTIEVE TIKTOK ADVERTISING CAMPAGNES?

Wil jij dat jouw producten of diensten door een groter (jonger) publiek gezien worden? Dat kan aan de hand van TikTok marketing. Heel toevallig kunnen wij jou hierbij helpen! Hoe we dat doen? Dat lees je hieronder:

Intake, campagne funnel, strategie, evaluatie

 • Intake

Middels een intake gesprek doen wij een campagne voorstel om de TikTok campagne optimaal op te starten en te monitoren. Hierbij is de eigen input natuurlijk welkom. Baas & Baas helpt je namelijk graag met het ontwikkelen en lanceren van je strategie. 

 • Campagne funnel

Gedurende de samenwerking zullen wij de advertentie campagnes analyseren en optimaliseren, zodat het maximale rendement uit TikTok wordt behaald. Wij werken het liefst in jouw advertentieaccount en sturen altijd op een goede ROAS/ROI. Wij baseren onze strategieën op verschillende wetenschappelijke modellen, zoals de ‘see-think-do’ en de AIDA. Beide modellen staan ook wel bekend door de volgende fases in het koopprocess: awareness (bekendheid), consideration (overweging) en conversion (conversie).

 • Strategie

 1. Wat voor een TikTok marketingcampagne we willen doen en hoe we dat gaan uitvoeren, laten wij jou weten aan de hand van een contentplan.
 2. Op dit contentplan mag feedback gegeven worden. Jij bent immers de klant en bepaalt dus in zekere zin welke kant de strategie op moet gaan. Op- of aanmerkingen zijn dus altijd gewenst. Hoe meer we de kennis verenigen over bijvoorbeeld de doelgroep of goedwerkende content, hoe effectiever de campagne.
 3. Naast het opzetten van een goede TikTok campagne is het van belang een goede basis te hebben waar deze campagne op terugslaat. Zo is het goed om te kijken naar de eigen website en landingspagina’s in hoeverre deze goed geoptimaliseerd zijn.
 • Evaluatie

Natuurlijk vergeten wij jou niet gedurende dit traject. Door middel van een maandelijkse rapportage zorgen wij ervoor dat jij op de hoogte wordt gehouden van de zaken die spelen en de resultaten die die maand zijn geboekt. Transparantie staat hierin centraal. Wij geloven dat alleen op die manier vertrouwen wordt gekweekt en een sterke relatie tot stand kan komen. 

Dus, wil jij graag het maximale halen uit jouw TikTok marketing campagnes? Het Bazen team staat voor je klaar! Met een team aan enthousiasme en geleerde specialisten is geen uitdaging ons te groot. Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op. We sparren graag met je over succesvolle oplossingen!

TikTok advertising fases
TikTok marketing strategie stappen

REVIEWS

Wij staan door Baas & Baas met onze landingspages en landingswebsites hoog op belangrijke zoekwoorden als “mercruiser reparatie” en “goedkope kampeerspullen”, ook scoren wij in de regio met onze eigen website erg goed op “boot reparatie amsterdam”. Via deze weg haal ik veel extra klanten binnen.

Joris Reus, WatersportReus

Wij willen jullie bedanken voor de prachtige website waaraan jullie zo hard hebben gewerkt. Onze gasten benoemen bij hun komst de uitstraling van de website, die maakt dat zij een reservering maken! Ook Booking.com heeft tegen ons gezegd dat het er professioneel uitziet.

Marius en Marion, AgapanthusBB

Baas en Baas heeft ons, The Partner Sales, enorm geholpen tijdens het ontwikkelen van onze website. Dit hebben zij gedaan door met veel adviezen en mogelijkheden te komen. Daarnaast hebben zij ons met veel geduld getraind om de website zelf te onderhouden. Daarnaast hebben zij ons enorm bijgestaan bij het opzetten van onze social media met de benodigde adviezen. Dus voor het succesvol lanceren van de website en social media rade wij aan om te kiezen voor de transparantie, geduld en adviezen van Baas en Baas!

ThepartnersaleslogoWouter van Kollum, The Partner Sales B.V.

Baas & Baas hebben in korte tijd een uitstekende site voor onze start-up Recommendr gebouwd. De communicatie verliep zeer soepel en de heren konden onze bedrijfsvisie zeer concreet vertalen naar een strak online platform. Ik zou dan ook elke start-up een samenwerking met Baas & Baas van harte aanbevelen!

Imme Bertens, Recommendr

CONTACT

Baas & Baas | Online Marketing

020 – 2148939
info@baasenbaas.nl

Johan van Hasseltweg 14A
Amsterdam 1022WV
KVK: 70756635

Wil je graag meer weten over onze diensten?
Neem dan nu vrijblijvend contact op met onze eindbaas Sander.

  Ik ga akkoord met de privacyverklaring