Zo makkelijk (en belangrijk) is het om je website sneller te maken!

Door:

Sander

-

12/8/2019


Snelweg in een stad

Als we één trend op het gebied van SEO moeten noemen, is het wel die omtrent snelheid. Waar Google vroeger veel waarde hechtte aan dikgedrukte woorden in je tekst en zoveel mogelijk herhaling van keywords, zijn er nu hele andere rankingsfactoren. De snelheid van je website is daar één van. Hier zijn vijf tips om je websitesnelheid te verbeteren.


#1: Gebruik BladeWP als hostingpartij

Normale hostingpartijen werken grootschalig. Als het “wolkje” vol is, wordt jouw website trager, maar daar gaan ze niks aan doen. BladeWP doet dat anders. Deze hostingpartij richt zich specifiek op WordPress-websites en dan vooral op de snelheid ervan. Via onze link krijg je ook nog eens korting, dus meld je hier aan voor BladeWP.


#2: Compress je afbeeldingen met Imagify

Afbeeldingen en video’s zijn de ergste vertragers voor je website. Vaak zijn ze ook overbodig groot en scherp; een afbeelding die 300x200 pixels ergens in een hoekje staat, wordt als 3000x2000 full quality ingeladen. Niet nodig! Upload je afbeeldingen dus sowieso precies zo groot als je ‘m gaat gebruiken. En als ze het juiste formaat zijn, is het tijd voor het andere formaat, namelijk hoeveel geheugen het inneemt. Met Imagify kun je dit doen. Je uploadt gewoon je afbeeldingen en Imagify compresst het. Je afbeeldingen zien er hetzelfde uit, er gaat nauwelijks kwaliteit verloren.


#3: Gebruik de W3 total cache plugin

Niet voor niets de meest-gedownloade plugin voor web performance. Deze plugin zorgt ervoor dat je website sneller werkt door onnodige elementen weg te halen. De plugin heeft heel veel features, maar we zullen je niet vervelen met gekke termen, maar juist op het resultaat: je vindbaarheid in Google wordt beter, je pagina’s laden sneller en je overall performance is beter. Dit alles zorgt dus voor meer potentiële websitebezoekers via Google en meer tevreden bezoekers (want trage websites zorgen dus niet voor tevreden bezoekers).

#4: Vermijd JavaScript zoveel mogelijk

JavaScript is geweldig. Het zorgt voor prachtige integraties en visuals zoals een hamburgermenu (op mobiele versies) of een e-mail geldigheidscheck. Maar het probleem met JavaScript is dat het een stukje code toevoegt aan je website. Dit moet geladen worden en in sommige gevallen gebeurt dit vóórdat je afbeeldingen en tekst worden geladen. Het gevolg: jouw plaatjes en tekstjes worden trager geladen. Hoe los je dit op? Plaats JavaScript zoveel mogelijk onderin de pagina. Gebruik JavaScript net als plugins zo weinig mogelijk; als je een bepaald iets niet echt nodig hebt, gebruik het dan niet. Maakt je website alleen maar langzaam.

JavaScript code


#5: Beperk het aantal plugins

Plugins zijn geweldig, maar nemen veel ruimte in beslag op je website. Veel plugins vertragen je website daarom aanzienlijk. Wees kritisch op elke plugin die er gebruikt wordt. Is die echt nodig? Zijn er alternatieven die minder groot/ zwaar zijn? Check elke plugin zorgvuldig en zorg ervoor dat er geen twee plugins zijn die ongeveer hetzelfde doen.


Ook een online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?
Plan een gratis consult!

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners