HTTPS urls are indexed by Google by default

Door:

-

5/4/2020

Google heeft in haar blog aangekondigd om https-urls standaard te gaan indexeren. In de voorgaande jaren heeft Google al gewerkt om het internet veiliger te maken. Dit deden zij onder andere door https-websites een beloning te geven in de zoekresultaten. Dit doet Google om gebruikers beter te beschermen tegen internet criminaliteit. HTTP websites gaan er niet veel van merken, alleen HTTPS website hebben voordeel van de nieuwe update. Het is een duidelijk signaal van Google dat websites moeten overstappen naar een beveiligde HTTPS verbinding om het internet een stukje veiliger te maken.

Veilige websites van Google

Google heeft zelf Gmail en YouTube al een beveiligde verbinding gegeven. Wanneer er zowel een http website als een https website beschikbaar is met dezelfde content, dan kiest Google voor de https website wanneer:

  • Het geen onveilige items bevat
  • De robots.txt file niet geblokkeerd is
  • Het gebruikers niet redirect via een onveilige HTTP pagina
  • Het geen rel=”canonical” heeft naar de HTTP pagina
  • Het geen no index no follow tag bevat
  • Een veilig TLS certificaat heeft
  • De sitemap bevat de HTTPS url

Zodoende probeert Google het internet veiliger te maken en gebruikers van Google minder bloot te stellen aan aanvallen zoals een content injection of een man-in-the-middle aanval. Bovendien raadt Google aan om gebruik te maken van een hsts-header op een server, dan worden gebruikers namelijk automatisch doorgestuurd naar de beveiligde https verbinding.

Vond je dit interessant?

Abonneer je nu en ontvang relevante marketing & social media tips uit de praktijk eenvoudig via e-mail. Mis dit niet.

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin