Patrick Wind; laat je bedrijf groeien met de Facebook Ads Accelerator cursus

Door:

Sander

-

6/1/2021

Wij zijn altijd bezig met onszelf te ontwikkelen op het gebied van Facebook Advertising. Zo hebben wij ons de laatste tijd bezig gehouden met de Ads Accelerator cursus van Patrick wind. Mocht je nog nooit van Patrick Wind gehoord hebben, Patrick is dé meester op gebied van Facebook Advertising. Wij zullen je een korte sneak peek geven van alles wat we hebben geleerd.

Wat is de Facebook Ads Accelerator cursus?

De Facebook Ads Accelerator cursus bestaat uit verschillende learnings die worden gedeeld door Patrick. Hij vertelt bijvoorbeeld hoe je het beste je doelgroep kan bereiken, hoe je advertenties kan aanpassen aan je doelgroep en natuurlijk, het belangrijkste, hoe je meer omzet kan behalen. Dit wordt allemaal gebaseerd op een unieke ‘full-funnel strategy’. Deze funnel bestaat uit:

  • Prospecting campagnes
  • Cold retargeting campagnes
  • Warm retargeting campagnes
  • Hot retargeting campagnes

In de prospecting fase staat het bereiken van meer naamsbekendheid centraal. Hierbij wordt dus vooral getarget op de interesses van jouw potentiële doelgroep. Natuurlijk moet je deze koude doelgroep ook opwarmen, maar hoe doe je dat? Patrick legt uit dat het belangrijk is om een lange advertentie en/of bedrijfsvideo als eerste introductie van jouw bedrijf te tonen. Hij vertelt nadrukkelijk dat het van belang is dat je je gaat inleven in de doelgroep, wat willen ze zien?

In de cursus legt Patrick een specifieke methode uit: de cold-, warm- en hot retargeting. Hierbij legt hij uit dat de advertenties aangepast moet worden op basis van de marketing funnel en waar de doelgroep zich bevindt in deze funnel. Is het een koude klant? Geef een introductie van je bedrijf. Bevindt de klant zich al in het hete gedeelte van de funnel? Biedt dan een korting aan of benoem de voordelen van jouw product/dienst.

Het AIDA-model

Als je bekend bent met marketing heb je vast wel eens van het AIDA-model gehoord. Patrick Wind laat dit model ook regelmatig naar voren komen in zijn cursus. Volgens hem zouden alle advertenties aan de eisen van het AIDA-model moeten voldoen om succesvolle resultaten te kunnen behalen. Het AIDA-model moet gezien worden als een trechter. De trechter is als volgt ingedeeld:

  • Attention staat bovenaan de trechter;
  • Interest is hieronder te vinden;
  • Daarna komt desire;
  • En onderaan de trechter staat action.

Het eerste deel van de trechter gaat om het trekken van aandacht bij jouw doelgroep. Volgens Patrick kan deze aandacht het best opgewekt worden door de advertentietekst te beginnen met een vraag. Denk bijvoorbeeld aan “zou jij ook meer online aankopen willen genereren?” Hierdoor trek je meteen de aandacht en zijn mensen sneller geneigd om verder te lezen.

Vervolgens is het van belang om de interesse te trekken bij de doelgroep. Dit doe je door bijvoorbeeld emoticons te gebruiken, en geloof me, het ziet er vaak niet uit maar het werkt! Mensen zullen sneller stoppen met scrollen omdat een emoticon erg opvallend is in een (lange) tekst.

Probeer verlangen te creëren bij je doelgroep door bijvoorbeeld te benoemen wat ze missen als ze jouw product niet aanschaffen. Ook zijn woorden die tijd gerelateerd zijn erg effectief. Denk bijvoorbeeld aan woorden zoals vandaag of nu.

Als laatste is het van belang om de doelgroep over te halen om tot actie over te gaan. Dit kan gedaan worden door een duidelijke call-to-action te verwerken. Deze call-to-action kan bijvoorbeeld een link naar de website zijn. Hierdoor maak je het makkelijk voor de doelgroep om snel actie te ondernemen.

Waarom is het van belang om te blijven ontwikkelen op Facebook Advertising gebied?

Testen, testen en nog meer testen. Dat is het belangrijkste als je succesvol wil worden op Facebook. Er kan getest worden met doelgroepen, teksten, afbeeldingen, video’s en koppen. Kortom, genoeg mogelijkheden om te testen. En wat nou als je denkt dat je de juiste doelgroep al hebt gevonden? Testen kan nooit kwaad, wie weet presteert een andere doelgroep nog beter of willen ze juist andere advertenties zien. Het is en blijft een doorlopend proces zonder einde.

Naast het testen is Facebook ook continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe features in de Business Manager. Zo is laatst gebleken dat het attributiemodel aangepast is, heb jij dit al gemerkt? Het ontwikkelen van nieuwe features is allemaal leuk en aardig maar er moet ook op de juiste manier op ingespeeld worden. Door hier optimaal op in te spelen, haal je de meest succesvolle resultaten uit jouw campagnes. Houd dus altijd de nieuwe ontwikkelingen rondom Facebook goed in de gaten en wees niet bang om het toe te passen!

Conclusie

In deze blog heb je kunnen lezen hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen van Facebook. Wil je nog meer leren? Dan is de Ads Accelerator cursus van Patrick Wind een echte aanrader. Alles wordt duidelijk uitgelegd en het is makkelijk te volgen voor beginners.

Baas & Baas helpt je graag met het opzetten en managen van Facebook campagnes. Ben je geïnteresseerd? Neem dan hier contact met ons op!

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin