Nieuw: Facebook Explore Feed

Door:

-

24/10/2017

Explore Feed

Help! Facebook heeft een nieuwe feed toegevoegd, namelijk de explore feed. Hoe werkt deze nieuwe feed en welke impact heeft het op organische verkeer op Facebook? Aan de hand van dit artikel brengen we je weer up-to-date.

Facebook heeft een tijdje geleden naast de newsfeed iets nieuws toegevoegd: de explore feed . Zoals wel vaker als Facebook iets veranderd aan haar algoritme, heerst er ook nu weer paniek.

Verdwijnt het organisch bereik op Facebook?

Dit is niet geheel onterecht, want tijdens de wereldwijde lancering van de explore feed, heeft Facebook in een aantal landen alle berichten van pagina’s (merk- en bedrijfspagina's) verplaatst van de newsfeed naar de explore feed. Wat overbleef in de newsfeed waren slechts berichten van vrienden en gesponsorde berichten. Oftewel: doei organisch bereik!

Of deze paniek terecht is, is de vraag, maar zoals het er nu naar uitziet kunnen we nog rustig ademhalen. Adam Mosseri, hoofd van de Facebook newsfeeds, heeft namelijk aangegeven dat het hier om een test ging en dat zij geen verdere plannen hebben om deze in andere landen door te zetten. Deze test zal een aantal maanden gaan duren. Dit zal ook afhangen van hoe snel mensen zich aanpassen.

Toch geen paniek?

We hoeven ons dus nog niet bedreigd te voelen door de nieuwe Facebook feed, maar de nieuwe feed zal wel het een en ander veranderen. Zoals de naam al verklapt, kunnen gebruikers van de feed nieuwe content ontdekken buiten hun bestaande netwerk. Een soortgelijke functie kennen we al van Instagram.

Er zullen suggesties gedaan worden aan de hand van content die je in het verleden hebt geliked of gedeeld. Dit betekent ook dat wanneer je dezelfde soort content maakt als je concullega’s je dezelfde doelgroep zou kunnen bereiken! De content die zich op de feed bevindt is, voor zover bekend, niet betaald.

Zowel op de mobiele als de desktopversie moeten gebruikers actief opzoek gaan naar de nieuwe feed, wat het gebruik ervan moeilijker maakt. Aan de hand van de lopende tests zal nog moeten blijken hoe de nieuwe feed gebruikt wordt en welke veranderingen er door moeten worden gevoerd. We zullen het dus zeker in de gaten houden.

Facebook Feed
Facebook Verkennen

Wil je meer van dit soort nieuwtjes? Laat dan hier je e-mail adres achter!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin