Nieuwe app van Instagram: IGTV

Door:

-

13/7/2018

igtv
igtv

Je hebt het misschien al voorbij zien komen op Instagram: Instagram TV. De nieuwe functie van Instagram moet de concurrentie aangaan met YouTube en kan worden gebruikt voor het delen van lange video’s. Waar het op Instagram eerst alleen mogelijk was om korte video’s te delen, komt daar nu dus verandering in. In deze blog vertellen wij je meer over IGTV: hoe werkt het precies en zal het net zo populair worden als YouTube?

Hoe werkt IGTV?

Zowel in de Instagram als in de speciale IGTV app kun je nu langere video’s delen met je volgers. Reguliere gebruikers kunnen video’s uploaden van maximaal tien minuten, grotere accounts maximaal één uur. Je kunt bij de video een titel en omschrijving met hashtags toevoegen zodat mensen je video kunnen vinden. Ook kun je links toevoegen die leiden naar jouw eigen website of bijvoorbeeld die van een webshop.

De video’s worden getoond in verschillende categorieën:

  • ‘For you’: gebaseerd op jouw interesses;
  • ‘Following’: gebaseerd op accounts die je volgt;
  • ‘Popular’: de populairste video’s van dat moment.

Uiteraard is het ook mogelijk om video’s te liken of erop te reageren. Daarnaast kun je video’s delen met vrienden. Als iemand je volgt op IGTV, volgt deze persoon je ook automatisch op Instagram.

Hashtag gif

Statistieken bekijken

Net als op YouTube en Instagram kun je jouw statistieken bekijken. Je hebt de zogenaamde IGTV Analytics waar je kunt zien hoeveel mensen jouw video’s hebben bekeken en geliket. Ook kun je zien hoeveel mensen er verder hebben geswipet naar een volgende video. Op basis van deze gegevens kun je jouw video’s optimaliseren.

Verschil met YouTube

Heeft Instagram nu alles gewoon gekopieerd van YouTube of zijn er nog verschillen? Het concept is in principe hetzelfde maar het verschil is dat IGTV met name verticale video’s laat zien, waar YouTube vooral horizontale video’s heeft. Instagram denkt een voordeel te hebben met de verticale video’s omdat deze gebruiksvriendelijker, actueler en echter zouden zijn.

Aangezien het kijken van video’s steeds vaker op een mobiele telefoon gebeurd zouden ze hier wel eens gelijk in kunnen hebben. Je telefoon houdt je vrijwel altijd verticaal. Daarnaast kun je met je telefoon snelle en actuele video’s maken zonder dat je deze eindeloos hoeft te editen. Dit is dan ook precies waar IGTV, YouTube mee van de troon wil stoten.

Adverteren via IGTV

Op dit moment is het nog niet mogelijk om te adverteren op IGTV. Wij denken echter dat niet lang meer zal duren. Instagram zal ongetwijfeld ook willen profiteren van de vele bezoekers die het platform gaat trekken. Geniet voor nu dus nog even van de advertentievrije video’s!

Maak jij al gebruik van IGTV? Wat vind je ervan?

Online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin