De checklist om Instafamous te worden

Door:

-

22/6/2018

Social media advertising
instagram tips

Ben jij al Instafamous? Instagram is tegenwoordig hét platform waarmee je jouw bedrijf kunt laten groeien. Door een groot aantal volgers te verzamelen, vergroot je het bereik van jouw boodschap en merk. Om jouw bedrijf Instafamous te laten worden hebben wij een checklist opgesteld. Vink jij ze af?

1. Een open account

Waarschijnlijk ben je hier al mee bekend, maar wij komen nog best vaak bedrijfsprofielen tegen die hun profiel hebben afgeschermd. Hierdoor zullen mensen je minder snel volgen omdat ze geen indruk kunnen krijgen van jouw merk. Zorg dus dat je een open account hebt.Daarnaast is het goed om je account in te stellen als bedrijfsprofiel. Zo heb je inzicht in statistieken over jouw posts en kun je zien hoeveel mensen de berichten hebben gezien en opgeslagen. Ook kun je zien hoeveel mensen die week jouw profiel hebben bekeken en hoe ze daar gekomen zijn.

2. Plaats minimaal iedere week één foto

Om Instafamous te worden is het belangrijk om regelmatig berichten te plaatsen. Zo blijven je volgers geïnteresseerd en kun je nieuwe volgers aantrekken. Denk er hierbij ook aan om de berichten op geschikte tijden te plaatsen. In de statistieken kun je zien op welke tijden jouw berichten het ’t beste doen. Speel hier op in!

food and spots

3. Voeg hashtags (#) en een locatie toe

Om nieuwe volgers te krijgen kun je het beste bij elke nieuwe post hashtags toevoegen. Zorg er wel voor dat deze relevant zijn voor je post. Wanneer je een bericht plaatst over een nieuw product kun je bijvoorbeeld kiezen voor hashtags als #newproduct, #newproductalert of #newproductlaunch. Mensen die geïnteresseerd zijn in deze hashtags komen dan vervolgens bij jouw product terecht. Daarnaast kun je ook een locatie toevoegen. Dit werkt op dezelfde manier en laat mensen jouw foto vinden via de locatie waar de foto is gemaakt.

via GIPHY

4. Verzin een originele caption: gebruik humor!

Een jaar geleden kwam je nog wel weg met een enkele regel als caption. Tegenwoordig is Instagram een platform waar mensen geïnspireerd en geamuseerd willen worden door meer dan alleen een foto. Ook de caption is daarom erg belangrijk. Schrijf relevante tekst en gebruik humor. Dat werkt altijd!

5. Zorg dat al je foto's goed bij elkaar passen

Wanneer mensen op jouw profiel terecht komen, zien ze als eerste jouw feed. Dit is het overzicht van al jouw berichten. Zorg er daarom voor dat deze één geheel is en de foto’s goed bij elkaar passen. Mensen zijn dan sneller geneigd je te volgen. Gebruik bijvoorbeeld altijd dezelfde filter of bewerkingstools.

instafamous

6. Like en volg ook andere accounts

Groeien op Instagram gaat niet vanzelf. Je moet zelf ook actief zijn op het platform en je gezicht laten zien. Door andere accounts te volgen en op posts te reageren, krijg je interactie met anderen en is de kans groter dat jouw account wordt opgemerkt.

via GIPHY

7. Post je foto buiten werktijden voor de meeste likes en weergaven

Instagram is momenteel heel populair en er worden dan ook constant nieuwe berichten geüpload. Het algoritme van Instagram geeft voorrang aan posts die veel interactie hebben. Zorg er daarom voor dat je jouw post op tijden plaatst die het minst populair zijn. Zo zullen jouw posts minder snel worden overstemd. Deze tijden zijn vaak ’s ochtends tussen 08:00 en 09:00 of ’s avonds na 23:00.

8. Wees vooral jezelf op de foto's die je post!

Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je plezier hebt in je posts en authentiek blijft! Niemand gaat in jouw geloven als je er geen zin in hebt of je anders voordoet dan je bent. Wees daarom vooral jezelf en laat dit zien in de posts op jouw account.

Laat je het ons weten als je Instafamous bent?!

Online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners