Influencer marketing inzetten voor jouw bedrijf

Door:

-

11/1/2019

Influencer marketing inzetten voor jouw bedrijf in 2019
influencer marketing

Het fenomeen influencer marketing wordt steeds groter en groter. En deze trend zet zich voort. Deze industrie is goed voor miljarden dollars en voor veel grote bureaus en merken is een samenwerking met influencers een prioriteit. Nu betekent het niet dat alleen grote bedrijven influencer marketing kunnen inzetten. Kleine bedrijven kunnen dit namelijk ook door middel van micro -en nano-influencers. Ben je benieuwd hoe je influencer marketing kunt inzetten? Lees dan verder.

Wat is een influencer en in combinatie met marketing?

Merken zijn steeds meer op zoek naar een andere manier van communiceren en stuiten dan op mensen via sociale media. Mensen die anderen vertrouwen geven en met wie anderen zich kunnen identificeren. Daarom is influencer marketing zo interessant. Influencer werkt met influencers. Dat zijn mannen of vrouwen die dagelijks aan hun duizenden volgers iets laten weten over hun leven; werk, studie, aankopen, hobby’s en dergelijke. Het grootste onderscheid tussen influencers en merken is dat influencers beter zijn in branding en een merk beter is in marketing. Branding betekent zaaien en marketing betekent oogsten en dat is waarom een merk en een influencer zo goed samengaan. Het draait bij influencer marketing niet alleen om het bereik, maar vooral om de betrokkenheid van de volgers. Wil je een groot bereik dan kies je voor grote influencers en wil je betrokkenheid dan kies je voor micro- en nano-influencers. Daarnaast kun je als minder groot bedrijf ook micro-en nano-influencers inzetten, omdat deze vaak goedkoper zijn dan influencers met groot aantal volgers.

Waarom micro-influencers?

Het draait voor de meeste merken om authentieke en dus waardevolle interacties daarom zullen zij kiezen voor een of meerdere kleinere influencers. De volgers van micro-influencers zijn vaak een niche die misschien wel perfect aansluit bij jouw doelgroep. Bovendien is het bij micro-influencers minder moeilijk om ze te vormen naar jouw ideeën. Micro-influencers staan meer tussen het merk en het publiek in en worden als beter benaderbaar en betrouwbaar gezien. Hun volgers sluiten echt aan bij hun interesses en daarom is er een grote kans dat hun volgers ook geïnteresseerd zijn in jouw product of merk als jij de juiste influencer kiest. Influencer marketing is net een relatie: een perfecte match is belangrijk om het leuk te hebben en houden.

Why? gif

De perfecte match

Het is eerst belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je influencers niet alleen op hun bereik uitkiest, maar ook op hun content. Influencers creëren namelijk content. Jouw content wordt vervangen of deels vervangen door een influencer en dat betekent dat jouw content niet alleen authentieker wordt, maar ook gelijk wordt gedeeld op de kanalen van je influencer. Als je een influencer kiest dan kijk je vooral naar het imago en het bereik van de persoon. Het is belangrijk dat het imago van de persoon en jouw product of merk overeenkomen. En vergeet vooral het concept niet. Je kan vaak beter een kleinere influencer benaderen dan een grote influencer die niks met jouw concept of product te maken heeft. Je hebt zo een veel grotere betrokkenheid.

De juiste influencer vinden

  1. Bereik: kijk naar het bereik van de influencer, maar vergeet vooral de betrokkenheid niet.
  2. Niche: Veel invloed op een kleinere doelgroep kan veel voordeliger zijn dan minder invloed op een grotere doelgroep.
  3. Andere influencers: Kijk ook naar het contact van influencers onderling, zodat je hier wellicht nog meer voordeel uit kunt halen.
  4. Win-winsituatie: Zowel de influencer als jouw bedrijf moet iets aan de samenwerking hebben.
  5. Demografie: Kijk waar de volgers zitten van de influencer. Vult dit jouw doelgroep aan?
  6. Persoonlijkheid: zorg dat de persoonlijkheid van de influencer aansluit bij jouw merk.
  7. Kanalen: zoek een influencer die de kanalen gebruikt die bij jouw boodschap passen.
  8. Kwaliteit: De stijl en de kwaliteit van teksten, foto's en video's past bij jouw merk.

Meten is weten

Je kunt op verschillende manieren de invloed van influencers meten. En dat is ook erg handig om te kunnen meten of je samenwerking wel rendabel is. Je kunt het beste kijken naar de betrokkenheid van de bezoekers op het platform in plaats van het aantal unieke bezoekers of views per maand te bekijken. De influencer kan daarnaast ook via Google Analytics bekijken hoe groot het aantal terugkerende bezoekers is. Dit geeft weer hoe graag en hoe vaak een bezoeker de website van de influencers bezoekt. Bovendien geven reacties op een blog of post ook weer hoe groot de betrokkenheid van het publiek is.

Nog een aantal extra tips:

  • Het is belangrijk om de influencer vrijheid te geven. Het doel van het merk moet natuurlijk wel hetzelfde blijven, maar de influencer moet ook trouw blijven aan de volgers. Niemand kent zijn eigen publiek beter dan degene die het heeft opgebouwd. Zo ontstaat er authentieke content en dat heb je nodig als merk.
  • Duurzame relaties zijn belangrijker dan tijdelijke relaties met influencers. Resultaten vallen namelijk vaak tegen bij het tijdelijk gebruik van influencers. Door het vermijden van pieken en dalen kun je bijvoorbeeld langetermijnrelaties opbouwen met je belangrijkste influencers en ze uiteindelijk merkambassadeurs maken.

Online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin