Hoe kan je impact maken en SDG's vaststellen?

Door:

Sander

-

19/4/2023

impact maken marketing

Duurzaamheid is niet langer een optionele zaak, maar een noodzakelijkheid. Bedrijven moeten zich inzetten voor duurzaamheid en Baas & Baas is daar geen uitzondering op. We zijn trots om ons in te zetten voor duurzaam ondernemen. In deze blog zullen we bespreken hoe wij bij Baas & Baas duurzaamheid implementeren in onze bedrijfsvoering en hoe we ons inzetten voor de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

Wat betekent ‘impact maken’ voor ons?

Baas & Baas heeft als missie om betekenisvolle merken online klaar te stomen voor de toekomst. We helpen ze niet alleen groeien als bedrijf, maar ook in de impact die ze maken. Zowel op duurzaam vlak als op sociaal-maatschappelijk gebied. Voor ons betekent 'impact maken' dat we niet alleen onze klanten helpen om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken, maar dat we ook ons eigen bedrijf duurzamer maken en bijdragen aan de SDG's.

Waarom is impact maken voor Baas & Baas belangrijk?

Als bedrijf willen we bijdragen aan een betere toekomst voor onze planeet. Daarnaast is het belangrijk om als bedrijf verantwoordelijkheid te nemen en een voorbeeld te stellen voor anderen. Het is onze verantwoordelijkheid om duurzaamheid te omarmen en te integreren in onze bedrijfsvoering, bekijk de bazen impact landingspagina hier.

Hoe maken wij impact? Wat is onze duurzaamheidsclaim? (SDG)

Bij Baas & Baas richten we ons op de SDG's die het meest relevant zijn voor ons bedrijf. We geloven dat we als bedrijf een positieve impact kunnen hebben op de SDG's en we zijn vastbesloten om ons hiervoor in te zetten. Hieronder volgt een overzicht van hoe we ons inzetten voor de verschillende SDG's:

Bij Baas & Baas vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. We zijn ons bewust van de impact die we hebben op het milieu en de maatschappij, en daarom hebben we ons gecommitteerd aan drie Sustainable Development Goals (SDG's): SDG 7 (Betaalbare en Duurzame Energie), SDG 12 (Verantwoorde Consumptie en Productie) en SDG 13 (Klimaatactie). Maar hoe implementeren we deze SDG's precies binnen ons bedrijf? In deze blog vertellen we je meer over ons proces van SDG implementatie bij Baas & Baas.

Hoe stel je SDG's op? Het Proces van SDG Implementatie bij Baas & Baas

Stap 1: Quickscan om onze SDG's te bepalen

Om te weten welke SDG's het beste bij ons bedrijf passen, hebben we een quickscan uitgevoerd. Hierbij hebben we gekeken naar onze impact op de maatschappij en het milieu, en welke SDG's hier het beste op aansluiten. Uit deze quickscan bleek dat SDG 7, 12 en 13 het beste bij ons passen. Deze SDG's zijn voor ons dan ook het uitgangspunt geweest bij de verdere implementatie.

Stap 2: Integreren van SDG's in onze bedrijfsvoering

Het integreren van SDG's in onze bedrijfsvoering begint bij bewustwording en het creëren van draagvlak. Daarom hebben we onze medewerkers betrokken bij het proces van SDG implementatie en hebben we hen opgeleid over de SDG's. Vervolgens hebben we per SDG doelen gesteld en acties geformuleerd om deze doelen te behalen. Bijvoorbeeld door het verduurzamen van ons kantoor en het verminderen van ons energieverbruik (SDG 7), het verminderen van afval en het scheiden van afvalstromen (SDG 12) en het verminderen van onze CO2-uitstoot en het promoten van duurzaamheid bij onze klanten (SDG 13).

Stap 3: Meten en monitoren van onze voortgang

Om onze voortgang te meten en te monitoren, hebben we een duurzaamheidsrapportage opgesteld. Hierin brengen we jaarlijks onze impact op de SDG's in kaart en stellen we bij waar nodig. Ook hebben we een monitoringssysteem opgezet om onze energieverbruik en CO2-uitstoot te meten en te monitoren. Door onze voortgang op deze manier inzichtelijk te maken, kunnen we onze implementatie bijsturen en verbeteren waar nodig.

Conclusie:

Het implementeren van SDG's binnen ons bedrijf is een doorlopend proces waar we voortdurend aan werken. Door bewustwording en betrokkenheid van onze medewerkers, het stellen van doelen en acties, en het meten en monitoren van onze voortgang, werken we samen aan een duurzamere toekomst. Wil je meer weten hoe je SDG’s kunt toepassen in jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners