Creatief met de vormgeving van je advertenties met Canva: CREAdvertenties!

Door:

Jette

-

9/11/2021

Adverteren via online kanalen is tegenwoordig key om de hedendaagse publiek te kunnen bereiken. Zoekmachines, webpagina’s en social media - ofwel het internet - zijn belangrijke plaatsen om een advertentie te tonen om de aandacht en conversies te genereren. Aangezien er door veel verschillende bedrijven veelvuldig op deze kanalen wordt beroept, is het concurrentiegehalte gigantisch. Gezien en gevonden worden in de markt van advertenties is dus niet niets. Om die aandacht van je gewenste publiek te kunnen grijpen is het belangrijk om op te vallen. Hoe? Door aandachtig te kijken naar de vormgeving van je ads. Dit designen moet daarentegen niet te ingewikkeld zijn... In dit artikel willen wij jou kennis laten maken met Canva!

Wat is Canva?

Canva is - grotendeels - een gratis ontwerpprogramma. Zo is het mogelijk ontwerpen te maken voor posts op sociale media, presentaties, brieven, folders en nog veel meer. Het platform biedt namelijk een groot aantal mogelijkheden aan om gebruik van te maken. Denk hierbij aan honderdduizenden gratis foto’s, afbeeldingen, sjablonen, figuren en tekstmogelijkheden. Op die manier stelt het programma je in staat om advertenties te creëren die origineel, professioneel en esthetisch mooi zijn. Het mooie is: je hebt geen ontwerpvaardigheden nodig om indrukwekkende ontwerpen te maken. Het platform is namelijk van alle gemakken voorzien, waardoor zelfs een leek op het gebied van ontwerpen tot de mooiste creaties kan komen.

Welke kosten zitten er verbonden aan Canva?

1. Canva Gratis

In totaal zijn er drie opties waaruit je kan kiezen met betrekking tot een account op Canva. Allereerst is er de gratis versie van Canva, oftewel zonder kosten. Maar wat krijg je precies in dit gratis pakket?

 • Meer dan 250.000 gratis sjablonen waarvan je gebruik kunt maken.
 • Meer dan 100 ontwerptypen. Denk hierbij aan presentaties, sociale media berichten, brieven, flyers, posters en nog veel meer.
 • Ja kan gebruik maken van honderdduizenden gratis foto’s en graphics.
 • Je kan meerdere leden toevoegen aan je team en in real time samenwerken en reageren.
 • 5 GB aan cloudopslag.

2. Canva Pro

Naast Canva gratis, is er ook Canva pro. Deze optie is ideaal als je Canva vaker en op meer professioneel vlak wil aanwenden. Binnen dit pakket is samenwerken nog gemakkelijker geworden en heb je nu ook onbeperkte toegang tot premium tools en content. Ook zijn de opties en mogelijkheden met deze optie omvangrijker. Dit pakket bedraagt jaarlijks €109,99 voor maximaal vijf personen. Dit betreft €11,99 per maand. Voor non-profitorganisaties is deze versie gratis. Het pakket omvat het volgende:

 • Alle mogelijkheden die inbegrepen zijn bij het gratis pakket, plus:
 • Bevat 100+ miljoen premium stock foto's, video's, audio en afbeeldingen.
 • Bevat 610.000+ premium en gratis sjablonen met dagelijks nieuwe ontwerpen.
 • Mogelijkheid om het merklogo, de merk kleuren en lettertypen in Canva op te slaan.
 • De achtergronden van afbeeldingen direct met Background Remover verwijderen.
 • Het formaat tijdens het ontwerpen oneindig wijzigen met Magic Resize.
 • Ontwerpen opslaan als sjablonen om nogmaals her te gebruiken.
 • Sociale media-inhoud op 8 platforms inplannen.
 • 100 GB cloudopslag.

3. Enterprise pakket

Naast de gratis versie en de pro versie, bestaat er ook het Enterprise pakket. Deze optie geeft je team meer mogelijkheden, maakt het beheren van je merk gemakkelijker en maakt het mogelijk om je content vanuit één plek te schalen. Het Enterprise pakket bestaat uit de volgende mogelijkheden:

 • Alles dat het pro pakket heeft, inclusief:
 • De creatie van een visuele identiteit voor je merk aan de hand van logo’s, kleuren, lettertypen in verschillende merk materialen.
 • Middels merkbeheer de toegang van je team tot apps, illustraties, kleuren, logo’s en lettertypen beheren.
 • De uploads van je team beheren naar Canva.
 • Bevat ingebouwde workflows voor goedkeuring van je ontwerpen.
 • Mogelijkheid tot het instellen van de elementen die je team kan bewerken en het consistent houden van je merk met sjabloon vergrendeling.
 • Onbeperkte opslag.
 • Eenmalig inloggen (SSO).
 • Enterprise-ondersteuning 24/7.

Voordelen van Canva?

 1. Het is mogelijk om te starten met een gratis proefperiode om te zien hoe Canva werkt.
 2. Bij vragen is er een geweldige support omgeving die je helpt.
 3. Geen ontwerpvaardigheden vereist (kostenbesparend; geen professional nodig).
 4. Eenvoudig en gemakkelijk in gebruik (tijdbesparend).
 5. Mogelijkheid om eigen foto’s te uploaden.
 6. Canva beschikt over een eigen design school.
 7. Niet alleen op de pc te gebruiken, maar ook in app vorm voor op de mobiele telefoon.
 8. Vol met inspiratie. Mogelijkheid om gebruik te maken van gratis sjablonen en typen designs.
 9. Honderdduizenden gratis foto's en afbeeldingen.
 10. Mogelijk om met een team - tegelijkertijd - samen te werken in een ontwerp.
 11. Niet duur.

Conclusie

Canva is een zeer gemakkelijke app/website, waarvan je met nog de minste kennis in designen verbluffende ontwerpen kan maken. Het is daarmee een ideaal middel om je advertenties mee te creëren, die opvallend, origineel en professioneel zijn. Dus, steek jij veel tijd in het creëren van content op tijdrovende en prijzige platformen? Probeer eens een proef abonnement op Canva. Wij garanderen je, er gaat een wereld voor je open qua vormgeving! Mocht het toch zo zijn dat de creatie van online advertenties je te veel tijd kost en je het liever wil uitbesteden, laat het ons weten. Wij hebben een team aan professionals die de beste programma's en technieken aanwenden om te komen tot doeltreffende content!Op de hoogte blijven van nieuws, artikelen, tips en tricks? Dat komt goed uit! Wij hebben voor jou maandelijks een nieuwsbrief vol met relevante en praktische content. Schrijf je hieronder - vrijblijvend - in:

Jette van Diepen
Over de auteur:
Jette
LinkedIn icon

Jette is een SEO manager binnen Baas & Baas. Zij zit reeds twee jaar in het vak en houdt zich onder andere bezig met advertising, content marketing en SEO. Haar expertise op deze gebieden wordt dan ook weerspiegeld in haar artikelen. Direct in contact komen met Jette? Stuur een mailtje naar jette@baasenbaas.nl

Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter.

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht