6 manieren om video in te zetten met een klein budget

Door:

-

30/3/2018

video inzetten

Een van de belangrijkste trends van 2018 is video. Met video trek je de aandacht, word je beter onthouden en zorg je voor veel interactie. Nu is video nogal een breed begrip. Zo heb je video’s op Youtube, in mediacampagnes of kleine filmpjes op Instagram. Het maken van een goede video kan veel geld kosten, echter zijn er ook talloze mogelijkheden met een klein budget. Daar gaan we het in deze blog over hebben. We leggen de focus op tools die je kunt gebruiken om jouw bedrijf met video nóg beter op de kaart te zetten.

Giphy app

Eerst had Giphy alleen een website waar je allerlei gifjes kon vinden. Tegenwoordig is er een app waarmee je de gifjes ook zelf kunt maken. Gifjes zijn enorm populair op het internet en een laagdrempelige manier om iets extra’s toe te voegen aan een bericht. Zo wordt er gebruik van gemaakt op social media, websites en bij campagnes. Om gifjes in te zetten voor je bedrijf is het aan te raden om zelf gifjes te maken. Denk hierbij aan bewegend beeld van jouw nieuwe product of een gifje van een campagneposter. Je trekt ongetwijfeld de aandacht!

Livestream

Een simpele maar effectieve manier van video is het maken van een livestream. Zowel op Facebook als op Instagram heb je de mogelijkheid om ‘live’ te gaan. Deze tool kun je gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo kun je elke maand een webinar houden, waarbij je mensen vertelt over jouw expertise. Ook is het geschikt voor Q&A’s, een kijkje achter de schermen of het livestreamen van evenementen.

Splash

Een nog vrij onbekende maar interessante app is Splash. Met deze app kun je 360-graden video’s maken. Zo creëer je een video met een Virtual Reality effect. Je kunt de video’s het beste bekijken door een VR-bril. Deze worden steeds populairder dus dit is zeker een tool om in de gaten te houden. Daarnaast zijn de video’s ook gewoon te bekijken in de app en kun je ze delen op social media.

Record screen

Ben je in het bezit van een iPhone met iOS 11? Dan kun je het scherm opnemen inclusief geluid. Deze tool kan goed gebruikt worden voor marketingdoeleinden. Door bijvoorbeeld een filmpje te maken van de navigatie door een website, kun je kijkers in korte tijd vertellen waar ze moeten zijn (zie video onder deze alinea). Ook is het geschikt voor het maken van een stappenplan. Voer de stappen uit terwijl het filmpje wordt gemaakt en deel deze met je klanten of bezoekers.

Website Downtown Developers gif

Boomerang

Deze app heb je vast wel eens voorbij zien komen. Toch niet? Met deze app worden al die geinige filmpjes op Insta gemaakt waarbij meisjes met hun rokjes wapperen en confetti goed tot zijn recht komt. Met Boomerang maak je een kort filmpje door middel van meerdere foto’s die snel achter elkaar worden gezet. Het gebruik van de app is heel makkelijk. Je drukt slechts één keer op de fotoknop en jouw filmpje wordt gemaakt. Tip: houd je telefoon goed stil voor het beste effect!

Vine

Ten slotte wil ik de app Vine even benoemen. Deze app heeft grote populariteit gekend en dat was niet voor niks. Met Vine maak je korte video’s van zes seconden. Er is met opzet gekozen voor deze lengte om de gebruikers hun creativiteit te laten gebruiken. Het unieke aan de app is dat de opname niet in een keer gemaakt hoeft te worden. Je kunt namelijk meerdere shots in één Vine video verwerken. Zo kun je de app bijvoorbeeld goed gebruiken om een evenement aan te kondigen of een product te demonstreren.

Ga je met deze tools aan de slag? Wij horen graag wat jouw favoriete video tool is!

Online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?
Plan een gratis consult!

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners