Haal meer rendement uit je remarketing campagnes!

Door:

-

20/12/2017

doelen behalen

Als je van online shoppen houdt, kan het niet anders dat je ermee dood wordt gegooid. Je bekijkt op je favoriete webshop de nieuwe schoenen die je wilt kopen en vervolgens blijven ze je achtervolgen. Elke keer dat je Facebook weer opent word je geconfronteerd met die schoenen die je zo graag wilt. Hoe irritant we deze display ads soms ook vinden, ze werken vaak wel. Display remarketing kan dus een goede manier zijn om te converteren, maar welke strategieën werken nu het best en waar zal je op moeten letten bij je campagnes?

Creëer een stapsgewijze campagne

Het eerste dat je moet weten is dat je consumenten niet gelijk over gaan op de koop, er zit vaak wat tijd tussen. Bedenk dus goed wat voor soort product je verkoopt, consumenten zullen voor complexere producten namelijk langer de tijd nodig hebben om over te gaan tot het kopen ervan.

Je wilt daarom graag weten hoeveel dagen na het contact op jouw website, er conversies hebben plaats gevonden? Als je hier meer inzicht in wilt krijgen kun je dit in analytics opzoeken onder:

Conversies > Multi-Channel trechters > Vertraging.

Conversies

Hier zie je een overzicht van hoelang jouw klanten erover doen om vanaf het eerste contact te converteren. Handig toch? Als dit langer duurt zal jouw product waarschijnlijk complexer zijn en kun je een sequentiële display campagne opzetten.

Het doel van zo een campagne is om jouw klanten op het juiste moment, de juiste ads te laten zien, waarbij je ze helpt bij het maken van hun keuze. Zo kun je bijvoorbeeld binnen de eerste zeven dagen na het eerste contact je merk bij hen promoten, om vervolgens na de eerste zeven dagen klantreviews te laten zien. Na dertien dagen kun je ze een offer doen, om het laatste zetje te geven. Door op deze manier te werk te gaan, leid je jouw klanten beter door de marketing funnel.

Doe onderzoek naar je remarketing doelgroep

Zoals bij elke advertentiecampagne is het van groot belang om je doelgroep goed in kaart te brengen. Niet alle bezoekers van je website zijn namelijk hetzelfde. Dit is belangrijk om in je achterhoofd te houden als je aan de slag gaat met jouw remarketing campagne. Iemand die even snel op de homepage is geweest is bijvoorbeeld minder waardevol dan iemand die meer pagina’s heeft bekeken. Het is dan ook goed om je campagne hierop aan te passen. Op deze manier kun je verschillende doelgroepen maken, hierbij zijn de volgende variabelen belangrijk:

  • Het aantal keer dat iemand op jouw site is geweest.
  • De tijd die iemand op je site heeft gespendeerd.
  • Het bezoeken van bepaalde pagina’s.
  • De acties die iemand op je site heeft ondernomen.
  • Demografische kenmerken.

Door je doelgroepen op deze manier te specifiëren kun je je budget veel beter besteden en zullen je campagnes effectiever worden. Je kunt dit gelukkig makkelijk met behulp van Google Analytics doen:

Beheerder > Doelgroepdefinities > Doelgroepen > Nieuwe doelgroep

Analytics websitegegevens

Let er wel op dat je doelgroep ten minste uit 100 mensen moet bestaan om een display remarketing campagne uit te voeren. Na het maken van je doelgroep kun je deze vervolgens toevoegen aan adwords. Je moet hiervoor alleen wel een gelinkt account hebben.

Hergebruik je content!

Waarom niet? Je hebt hier al veel tijd ingestoken en kunt er op deze manier meer uithalen. Het remarketen van je content, bijvoorbeeld een blog die je bijhoudt op je site is een goeie manier om vertrouwen te creëren. Je bent op deze manier namelijk niet opdringerig aan het verkopen, maar je geeft zinvolle informatie. Deze strategie zal dan ook niet direct zorgen voor meer conversies, maar zal zich op den duur uitbetalen. Mensen die je content geregeld lezen zullen eerder geneigd zijn om jou aan te raden bij anderen.

Richt je remarketing op bestaande klanten.

Hier kleven namelijk meerdere voordelen aan. Zoals altijd: het is makkelijker om je klanten te behouden, dan nieuwe te verkrijgen. Bestaande klanten zorgen voor meer mond tot mond reclame en dit is een van de belangrijkste factoren bij het maken van keuzes over een aankoop. Over het algemeen besteden bestaande klanten ook meer geld aan aankopen dan nieuwe klanten.

Maar op welke manier kun je dit dan doen? Je kunt ze bedanken met coupon codes voor een gratis bezorging of korting of ze voorzien van meer leerzame content. Ook kun je andere diensten of producten aanbieden, die zij nog niet hebben gekocht. Doe dit wel alleen als deze diensten ook een meerwaarde voor hen kunnen hebben.

Nog meer tips ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?
Plan een gratis consult!

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners