Restaurant Floreyn

Restaurant Floreyn is een fine dining restaurant midden in het centrum van Amsterdam. De specialiteiten van restaurant Floreyn ligt bij de Nederlandse keuken en de Nederlandse wijnen. De Nederlandse keuken is namelijk niet enkel stamppot, haring en erwtensoep.

Restaurant Floreyn

Probleem

Restaurant Floreyn had nog niet veel bereik opgebouwd op de organische sociale media kanalen. Wegens de corona-crisis moesten alle restaurants dicht waardoor restaurant Floreyn met een creatieve oplossing moest komen om toch haar klanten te blijven dienen. Zij introduceerden het D.I.T-menu (Do It Together menu), waarbij de mensen samen met Floreyn een volledig menu met de beste producten van de Nederlandse bodem op tafel kunnen zetten. Deze wilde ze graag ook op een goede manier aan de man brengen.

Oplossing

Met behulp van Facebook campagnes konden wij ervoor zorgen dat het D.I.T. menu beter verkocht kon worden. Tijdens deze campagnes hebben wij ons vooral gefocust op de mensen die in en rondom Amsterdam wonen. Daarnaast was het ook van belang om de juiste interesses te targetten. Denk hierbij aan fine dining, food & wine en dineren. Aangezien de doelgroep specifieke interesses heeft, is het belangrijk om de juiste interesses te achterhalen en vooral om te testen.

Resultaten

Baas & Baas werkt al enige maanden samen met restaurant Floreyn. Deze samenwerking heeft voor een aantal hele mooie resultaten gezorgd.

Aankopen

Met behulp van verschillende campagnes hebben we meer dan 40 aankopen van het D.I.T. menu binnengehaald.

Bereik & CTR

Er zijn meer dan 130.000 mensen bereikt door de verschillende Facebook campagnes. Hier is een gemiddelde CTR (Click Through Rate) van 3,51% behaald. De gemiddelde CTR in Nederland ligt rond de 1,50% (FrankWatching). Met een CTR van 3,51% zitten we dus ruim boven het gemiddelde!

CPC & CPM

Met een gemiddelde CPC (Cost per Click) van €0,38 en een CPM (Cost per 1000 weergaven) van €5,71 is het op Facebook adverteren een erg goedkope variant. Daarnaast kan je de doelgroep heel nauwkeurig bepalen, perfect dus om op te adverteren.

Gemiddelde CTR 3,5%
Gemiddelde CPM €5,71
Bekijk de website
No items found.
Deel dit project

Vesper Advocaten

Geoptimaliseerd voor de zoekmachine

Nieuwe en frisse website

The Friendly Host

2.36% hogere conversie

50.99% stijging in websitebezoekers