De nieuwste ontwikkelingen van Google

Door:

-

30/7/2018

google marketing live
google marketing live

Ieder jaar maakt Google haar plannen bekend tijdens Google Marketing Live. Dit jaar vond dit plaats op 10 en 11 juli en lag de nadruk op hoe machine learning het mogelijk kan maken voor adverteerders om nóg betere resultaten te halen. In deze blog vertellen wij je hier meer over en lichten we de rest van de plannen van Google toe.

Machine learning

Wat is machine learning eigenlijk? Machine learning is een discipline die patronen in data ontdekt. Met deze patronen worden vervolgens algoritmes gevormd. Door de machine learning technieken worden de algoritmes dus steeds slimmer. Dit is dan ook de reden dat Google hier dit jaar meer aandacht aan gaat besteden. Dit komt tot uiting in de volgende plannen:

Naamswijziging van de advertenties

Allereerst gaat Google de naam van de advertentieproducten wijzigen. Doordat er de afgelopen jaren zoveel verschillende Googlediensten zijn ontstaan, was er een wirwar van namen. Om hier enige structuur in te brengen heeft Google alles onderverdeeld in drie pijlers:

  • Google Ads
  • Google Ad Manager
  • Google Marketing Platform
google ads

De meest gebruikte naam Google Adwords verdwijnt dus. Er verandert verder in principe niets aan het gebruik van de diensten. Google Ads zal met name worden gebruikt door de reguliere bedrijven en Google Ad Manager en Google Marketing Platform is bedoeld voor de grote multinationals.

Met Google Ads hoopt Google hun machine learning technologieën onder de aandacht te brengen bij hun klanten. Ze zeggen dat klanten door het gebruik hiervan meer tijd overhouden voor de belangrijke zaken. Google kan namelijk het hele advertentiegedeelte overnemen.

Slimme campagnes

Dit gaan ze doen door middel van de zogeheten ‘slimme campagnes’. Hiermee kunnen Google adverteerders binnen een korte tijd meerdere simpele, maar resultaat gedreven advertenties maken. Door gebruik te maken van machine learning wordt de advertentie, targeting en plaatsing volledige geautomatiseerd. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het selecteren van het doel dat je wilt behalen en aangeven op welke plaats je wilt adverteren.

Zelfs als je geen eigen website hebt, kun je gebruik maken van automatisch geoptimaliseerde landingspagina’s. Naast de slimme campagnes is het ook mogelijk om gebruik te maken van lokale campagnes, shopping campagnes en hotel campagnes.

Nieuwe functie testen

De functie is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland maar wij verwachten dat dit binnenkort wel zal gebeuren. Wat ons betreft een prima ontwikkeling want dit maakt het voor kleine bedrijven die weinig tijd hebben voor advertenties een stuk eenvoudiger. We zijn echter wel benieuwd of het ook de beloofde resultaten zal laten zien. Mocht het beschikbaar zijn in Nederland, dan gaan wij het zeker testen!

Mocht je nog vragen hebben over de nieuwe plannen van Google of hulp nodig hebben met adverteren, laat het ons dan weten. Wij geven je graag meer informatie.

Online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?
Plan een gratis consult!

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners