De kracht van Server Side Tracking

Door:

Noa

-

22/5/2024

Server Side Tracking

Nauwkeurige dataverzameling is cruciaal voor het succes van de online campagnes. In een snel veranderende wereld waarin digitale privacy steeds belangrijker wordt en technologische ontwikkelingen grote stappen maken, is server-side tracking een essentiële tool geworden voor elke marketeer die effectieve en conforme dataverzameling wil waarborgen.

Wat is Server-Side Tracking?

Server-side tracking is een geavanceerde methode voor het verzamelen van gebruikersdata, waarbij gegevensverwerking en het loggen van gebruikersinteracties plaatsvindt  op de server, in plaats van in de browser van de gebruiker. Dit zorgt voor een betrouwbaardere en veiligere manier van dataverzameling die minder gevoelig is voor blokkades door browsers of adblockers.

Voordelen van Server-Side Tracking

1. Verbeterde Privacy en Compliance

Server-side tracking biedt een betrouwebare oplossing voor privacyzorgen door de data-analyse en -verzameling te verplaatsen naar een omgeving die je zelf controleert. Dit maakt het gemakkelijker om te voldoen aan de AVG en andere privacyregelgevingen.

2. Nauwkeurigere en Completere Dataverzameling

Deze methode vermindert het verlies van trackinggegevens veroorzaakt door cookiebeperkingen in browsers zoals Chrome en Safari. Dit resulteert in completere en nauwkeurigere datasets voor je analyses.

3. Verhoogde Websiteprestaties

Doordat zware tracking scripts niet in de browser van de gebruiker worden geladen, worden webpagina’s sneller geladen, wat bijdraagt aan een betere gebruikerservaring en potentieel hogere conversieratio’s.

Verschillen tussen Client-Side en Server-Side Tracking

Het verschil tussen client-side en server-side tracking ligt in de plaats waar de gegevensverwerking plaatsvindt. Bij client-side tracking gebeurt de verwerking direct in de webbrowser van de gebruiker. Dit betekent dat scripts zoals JavaScript cookies instellen en gegevens verzamelen elke keer dat een gebruiker interactie heeft met uw website. Hoewel deze methode snel en direct feedback kan geven over gebruikersgedrag, is ze gevoelig voor privacy-instellingen van browsers en blokkades door adblockers, die de betrouwbaarheid van de verzamelde data kunnen ondermijnen.

Server-side tracking, daarentegen, verschuift de verwerking van gegevens naar de server. Dit heeft als voordeel dat gevoelige gegevens zoals IP-adressen en persoonsgegevens geanonimiseerd en beveiligd kunnen worden voordat ze verder verwerkt of opgeslagen worden. Bovendien zijn de gegevens die via server-side tracking worden verzameld, minder vatbaar voor verstoring door browserbeperkingen en bieden ze een hoger niveau van beveiliging en compliance met privacywetgeving zoals de AVG. Dit maakt server-side tracking een robuustere en betrouwbaardere methode voor bedrijven die nauwkeurige en volledige gebruikersdata willen garanderen, zonder de privacy van de gebruikers te schenden.

TAGGRS: Server-Side Tracking tool

Als deel van onze voortdurende inspanningen om geavanceerde en privacybewuste oplossingen te bieden, maken we gebruik van Taggrs voor server-side tracking. Taggrs stelt ons in staat om de controle over dataverzameling volledig in eigen hand te nemen, terwijl we tegelijkertijd verzekeren dat alle gegevensverwerking voldoet aan de hoogste standaarden van dataprivacy.

Belangrijke kenmerken van TAGGRS:

Eenvoudige integratie met bestaande systemen zoals Google Ads en Google Analytics.

Volledige controle over welke data verzameld wordt, hoe deze wordt verwerkt, en met wie deze wordt gedeeld.

Compliance met de nieuwste Europese wetgeving rond digitale services (DSA) en digitale markten (DMA).

Taggrs is ontworpen om marketeers te helpen effectiever en efficiënter te werken door hen toegang te geven tot betrouwbare data, terwijl de privacy van gebruikers voorop staat.

Conclusie

De overstap naar server-side tracking is een cruciale stap voor elke organisatie die de effectiviteit van haar online campagnes wil maximaliseren en tegelijkertijd wil voldoen aan de strenge eisen van de moderne dataprivacywetgeving. Met tools zoals Taggrs kunnen bedrijven deze overstap maken zonder in te leveren op functionaliteit of prestaties.

Ben je klaar om de volgende stap in gegevensverzameling te zetten en te profiteren van de vele voordelen die server-side tracking biedt? Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij kunnen helpen.

In de snel evoluerende wereld van online marketing is het cruciaal dat bedrijven over de juiste tools beschikken om hun dataverzameling nauwkeurig en conform de privacywetgeving te beheren. Met Taggrs, onze innovatieve server-side tracking oplossing, zetten we een nieuwe standaard voor gegevensverzameling die volledig AVG-proof is.

Noa Breed
Over de auteur:
Noa
LinkedIn icon

Noa is een van onze campagne managers en kent Meta & Google door en door. Zij houdt zich bezig met het uitvoeren en beheren van campagnes op allerlei verschillende kanalen. In haar vrije tijd zit Noa niet graag stil, elke ochtend is ze in de sportschool te vinden om haar dag actief te beginnen, maar waar ze pas echt blij van wordt is: de zon🌞

Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners