5 simpele manieren om meer waarde uit LinkedIn te halen

Door:

Sander

-

3/5/2019

Man in pak

Heb je jouw LinkedIn-profiel al helemaal perfect gemaakt? Dan is het nu tijd voor de volgende stap: actiever op LinkedIn worden. Klinkt als heel veel werk, maar dat valt echt wel mee. We geven je een paar adviezen. Sommigen liggen zó voor de hand dat je er sowieso overheen kijkt. Sommigen zijn wat meer werk, maar het is het waard (want zie tip 5!).

1. Wees origineel in je communicatie

Laatst ontving ik een voice memo in mijn mailbox. Het was een uitnodiging om bij te dragen aan een project. Normaliter zou dit veel te sales-achtig overkomen en zou ik vriendelijk bedanken. Nu vond ik het zo leuk en origineel dat ik het twee keer heb geluisterd. Ander voorbeeld: een kerstwens in de vorm van een video. Wees creatief en origineel, dat waarderen mensen veel meer.

Mister Bean gif

2. Customise je URL

Als je je URL niet veranderd, is de link naar je profiel iets van www.linkedin.com/voornaam-achternaam-123hd78dhc782gvc71v2dgv3723vc87v. Super lelijk natuurlijk. Je kunt je URL heel makkelijk veranderen via je instellingen. Ga naar je eigen LinkedIn profiel. Rechts staat “edit public profile and URL”. Als je hierop klikt, kom je op een nieuwe pagina waar je rechtsboven je URL kunt wijzigen. Het simpelste is voornaam-achternaam maar als dat al bezet is kun je bijvoorbeeld ook je bedrijfsnaam toevoegen of iets creatiefs (maar herkenbaars) invullen.

3. Market je profiel

Waarom zou je zó erg je best doen op je profiel terwijl niemand het gaan zien? Wees trots op je profiel! Promoot het! Zet het in je mail handtekening en op je visitekaartjes. Hoe meer mensen jouw profiel zien, hoe meer mensen jouw profiel ook gáán zien.

Kat gif "sounds good to me"

4. Deel updates

Een andere manier om zichtbaar te worden op LinkedIn: wees actief. Dan hebben we het niet over je profiel updaten, want dat had je natuurlijk al na stap 1 gedaan. Het gaat over het delen van updates. Je kunt het persoonlijk houden, zoals een mijlpaal binnen jouw bedrijf of een project wat je hebt afgerond. Maar ook blogs doen het goed, of het nu jouw blogs via LinkedIn zijn of links naar externe websites. Verder kun je meeliften op content van anderen door hun posts te liken, delen of erop te reageren. Dat is nog eens investeren in je professionele ontwikkeling.

5. Onderschat de kracht van LinkedIn niet

Als je je LinkedIn-profiel goed op orde hebt, kan dit van grote waarde zijn van je carrière. Misschien krijg je wel banen of projecten aangeboden via persoonlijke berichtjes. Wellicht leert iemand je via LinkedIn kennen en wordt diegene uiteindelijk een trouwe klant. Het kan nooit kwaad om tijd en aandacht te besteden aan het professioneel presenteren van jezelf. Thank us later!

Online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin