Deliverables
Gemiddelde CTR 2,14%
ROAS 5,89
Diensten
No items found.

Probleem

De producten van Alpaca Loca werden goed verkocht, echter kan de omzet altijd verhoogd worden. De doelgroep was nog niet goed op de hoogte van het bedrijf en de USP’s, dit terwijl de doelgroep zich wel op de verschillende sociale media kanalen bevindt. Wij hebben voor Alpaca Loca een passende Facebook strategie bedacht en opgezet.

Oplossing

Met behulp van de Facebook campagnes hebben wij ervoor gezorgd dat er veel nieuwe aankopen zijn gerealiseerd. Binnen deze campagnes hebben wij ons vooral gefocust op mensen met interesses zoals Alpaca, wol en online winkelen. Met behulp van A/B testen zijn wij erachter gekomen welke doelgroepen goed presteren en welke minder. Deze kunnen we in de toekomst weer hergebruiken voor overige campagnes. Er zijn meerdere teksten en beeldmateriaal gebruikt zodat de doelgroep op verschillende manieren aangesproken kon worden.

Resultaten

Baas & Baas werkt al enige maanden samen met Alpaca Loca, deze samenwerking heeft voor een aantal hele mooie resultaten gezorgd.

Aankopen

Met behulp van de verschillende Facebook campagnes hebben we meer dan 100 aankopen voltooid.

Bereik & CTR

In totaal zijn er meer dan 190.000 mensen bereikt met behulp van deze campagnes. Hier is een gemiddelde CTR (Click Through Rate) van 2,14% behaald. De gemiddelde CTR in Nederland ligt rond de 1,50% (FrankWatching). Met een CTR van 2,14% presteren we mooi boven het gemiddelde!

CPC & CPM

Met een gemiddelde CPC (Cost per Click) van €0,31 en een CPM (Cost per 1000 weergaven) van €6,57 is het adverteren op Facebook een erg goedkope variant van adverteren. Daarnaast kan je de doelgroep heel nauwkeurig bereiken.

ROAS

Als laatste mogen we de ROAS niet vergeten, dit is de Return On Ad Spend. De gemiddelde ROAS voor Alpaca Loca is 5,89. Dit betekent dat we 5 keer het budget wat we hebben uitgegeven, hebben terugverdiend aan advertenties!

Opsomming van de voordelen van Facebook marketing

  • Meer bezoekers naar de website
  • Meer leads of verkopen genereren
  • Potentiële doelgroep bereiken
  • Goedkope manier om te adverteren
  • Resultaatgerichte campagnes
  • Meer omzet, klanten en online succes voor jouw onderneming
No items found.
Deel dit project

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower