Alpaca Loca

Alpaca Loca is een jong en innovatief label dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van kwaliteitsproducten van alpacawol. Ze zijn voornamelijk bekend om de luxueuze en zijde zachte plaids en sjaals.

Alpaca Loca

Probleem

De producten van Alpaca Loca werden goed verkocht, echter kan de omzet altijd verhoogd worden. De doelgroep was nog niet goed op de hoogte van het bedrijf en de USP’s, dit terwijl de doelgroep zich wel op de verschillende sociale media kanalen bevindt. Wij hebben voor Alpaca Loca een passende Facebook strategie bedacht en opgezet.

Oplossing

Met behulp van de Facebook campagnes hebben wij ervoor gezorgd dat er veel nieuwe aankopen zijn gerealiseerd. Binnen deze campagnes hebben wij ons vooral gefocust op mensen met interesses zoals Alpaca, wol en online winkelen. Met behulp van A/B testen zijn wij erachter gekomen welke doelgroepen goed presteren en welke minder. Deze kunnen we in de toekomst weer hergebruiken voor overige campagnes. Er zijn meerdere teksten en beeldmateriaal gebruikt zodat de doelgroep op verschillende manieren aangesproken kon worden.

Resultaten

Baas & Baas werkt al enige maanden samen met Alpaca Loca, deze samenwerking heeft voor een aantal hele mooie resultaten gezorgd.

Aankopen

Met behulp van de verschillende Facebook campagnes hebben we meer dan 100 aankopen voltooid.

Bereik & CTR

In totaal zijn er meer dan 190.000 mensen bereikt met behulp van deze campagnes. Hier is een gemiddelde CTR (Click Through Rate) van 2,14% behaald. De gemiddelde CTR in Nederland ligt rond de 1,50% (FrankWatching). Met een CTR van 2,14% presteren we mooi boven het gemiddelde!

CPC & CPM

Met een gemiddelde CPC (Cost per Click) van €0,31 en een CPM (Cost per 1000 weergaven) van €6,57 is het adverteren op Facebook een erg goedkope variant van adverteren. Daarnaast kan je de doelgroep heel nauwkeurig bereiken.

ROAS

Als laatste mogen we de ROAS niet vergeten, dit is de Return On Ad Spend. De gemiddelde ROAS voor Alpaca Loca is 5,89. Dit betekent dat we 5 keer het budget wat we hebben uitgegeven, hebben terugverdiend aan advertenties!

Opsomming van de voordelen van Facebook marketing

  • Meer bezoekers naar de website
  • Meer leads of verkopen genereren
  • Potentiële doelgroep bereiken
  • Goedkope manier om te adverteren
  • Resultaatgerichte campagnes
  • Meer omzet, klanten en online succes voor jouw onderneming
Gemiddelde CTR 2,14%
ROAS 5,89
Bekijk de website
No items found.
Deel dit project

Kroonluchter

11.43% meer websitebezoekers

37,90% organic search toename

MIISHA

Stabiele ROAS door Facebook Ads

Stijgende ROAS door Google Ads

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin