SEO optimaal inzetten voor bloggers

Door:

-

26/4/2018

seo blog
seo blog

Je ziet steeds vaker dat bedrijven gaan bloggen op hun eigen website. Naast de verkoop van hun diensten of producten, is er een kopje met “blog” of “nieuws” waar blogartikelen worden geplaatst met betrekking tot het bedrijf. Maar waarom doen ze dit eigenlijk? Moet je bloggen niet overlaten aan de echte ‘bloggers’? In dit artikel leggen wij je uit waarom bloggen een goed idee is voor je bedrijf en hoe je dit het beste kunt doen.

Waarom bloggen?

Het doel van bloggen op jouw website is uiteindelijk om beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Dit gebeurt alleen wanneer de blogs kwalitatief goed zijn en voldoen aan de eisen van de zoekmachine. Is dit niet het geval, dan kan het juist een negatieve invloed hebben op de vindbaarheid. Lees je dus goed in voordat je begint met bloggen of besteedt het uit aan een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is.

Een perfecte blog

Maar waar moet zo’n blog precies aan voldoen? De regels van de zoekmachines veranderen constant dus het is verstandig om de ontwikkelingen te blijven volgen. Op dit moment zijn er een aantal tactieken die je kunt toepassen, deze kunnen volgend jaar alweer anders zijn. Om je een eind op weg te helpen, vind je hieronder vijf tactieken die je op dit moment kunt toepassen voor het schrijven van de perfecte blog:

Zoekwoordenonderzoek

Voer allereerst een zoekwoordenonderzoek uit. Bekijk op welke zoekwoorden er wordt gezocht en op welke jij gevonden wilt worden. Verzin hier vervolgens een aantal interessante blogonderwerpen bij en verwerk de zoekwoorden in de verschillende blogs.

Kwaliteit

Wanneer je de blog gaat schrijven is het belangrijk dat deze van hoge kwaliteit is. De zoekmachine weet precies wanneer je alleen maar schrijft voor het implementeren van zoekwoorden. Schrijf dus kwalitatieve content waar de lezer ook echt iets aan heeft. Dit geeft ook waarde aan je website. Wanneer bezoekers blogs van jou lezen, zullen ze je als expert gaan zien en eerder een dienst of product kopen.

Goede blogs zullen ook vaker worden gedeeld, wat weer zorgt voor meer backlinks. Een backlink is een verwijzing van een andere website naar jouw site. Hoe meer backlinks, hoe hoger jouw website in de zoekresultaten zal verschijnen.

Koppen

Zorg tijdens het schrijven voor pakkende koppen waarin zoekwoorden zijn verwerkt. Zoekmachines kijken met name naar de titel en koppen van jouw blog. Het is dus van belang om hierin relevante zoekwoorden te plaatsen. Lever hierbij niet in op kwaliteit en maak de koppen aantrekkelijk. Hierdoor is het voor de bezoeker van jouw website prettiger om te lezen en zal hij of zij minder snel wegklikken.

Interne links

Om de blog nog beter vindbaar te maken kun je interne links toevoegen in de tekst. Dit houdt in dat je in de tekst een link plaatst naar een eerdere blog op jouw website. De pagina waarnaar je linkt krijgt zo meer waarde en zal beter vindbaar worden.

Afbeelding met alt-tags

Vergeet ten slotte niet om aantrekkelijk afbeeldingen toe te voegen. Deze zijn belangrijker dan je denkt. Je kunt namelijk een alt-tag toevoegen aan de afbeelding, waarin je wederom een zoekwoord vermeld. Zoekmachines kijken namelijk niet alleen naar de tekst maar ook naar de afbeeldingen. Door een zogenaamde tag toe te voegen aan de afbeelding, wordt de vindbaarheid van de blog vergroot.

Blog jij al voor je bedrijf of ben jij van plan dit te doen? Laat het ons weten!

Mocht je er vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way