Nieuwe update Snapchat

Door:

Sander

-

9/2/2017

nieuwe snapchat update

Heb jij die nieuwe snapchat update al?

De laatste update is begin februari 2018 doorgevoerd. Deze keer heeft Snapchat echter de hele app veranderd. Veel gebruikers zijn daarom niet blij, omdat de hele interface is omgedraaid. In dit filmpje wordt er uitgelegd wat er nieuw is:

Snapchat gaat app weer updaten na stroom klachten

De officiële reactie van snapchat lees je hier. Bijna 1,3 miljoen mensen hebben inmiddels de petitie getekend om de app weer terug te zetten naar de vorige versie. Snapchat probeerde met de nieuwe versie, het gebruikersgemak te verbeteren, maar het tegendeel bleek waar.

Update 12 februari 2018 - snapchat map

Het is sinds maandagochtend 12 februari ook mogelijk om de snapchat map op je browser te bekijken: Snapchat Map

Overige updates

Snapchat gooit regelmatig grote updates voor iOS en Android eruit. Het leukste van de nieuwe app vinden veel mensen toch wel filters en effecten die je aan een selfie kunt toevoegen. Ook wel ''Lenses'' genoemd. Echter blijft Snapchat zich ontwikkelen met nieuwe features.

In dit artikel houden we je op de hoogte van de laatste updates van snapchat. In dit artikel vind je uitleg over:

 • De laatste update van Snapchat in 2017 (Snap Map, custom stories etc.)
 • Hoe de snapchat lenses / filters werken
 • Wat zijn snapchat trofeeën?
 • Hoe verdient Snapchat geld?
 • Alle oude updates van Snapchat
 • Snap Map Update 21 juni 2017 - Bekijk wat je vrienden aan het doen zijn op een kaart.

Wil jij op de hoogte blijven van alle snapchat updates?

Vul dan hier jouw e-mail in.

Of volg ons op Snapchat

Updates Snapchat in 2017

 • 21 juni 2017: Snap Map (kaart)
 • Verkoop Snapchat Camerabril gestart in Nederland (1 juni 2017)
 • Custom stories
 • Een volledig redesign van de Bitmoji integratie
 • Een zoekbalk die altijd beschikbaar is
 • Global story met snapchats van over de hele wereld
 • Nieuw: adverteren op Snapchat


21 juni 2017: Snapchat introduceert Snap Map


Met Snap Map, kun je snaps op locatie zien van verschillende evenementen zoals sportevenementen, feestje, <em>breaking news </em>en nog meer vanuit de hele wereld?.

Wanneer een vriend en jij elkaar volgen, dan kun je jouw locatie met elkaar delen. Op die manier kun je zien wat jouw vriend aan het doen is en wat er om hem/haar heen gebeurd.

Zo kun je eenvoudig met elkaar afspreken ?


Alleen de mensen die jij kiest kunnen jouw locatie zien.

Dus als je vrienden bent met je BAAS, kun je jouw locatie uitschakelen ;) Snaps die je toevoegt aan ''our story'' worden nog wel getoond in de map, dus wees voorzichtig!


Hoe open ik Snap Map?

 1. Ga naar je Camera scherm.
 2. Houd je vingers op de volgende manier ?  en zoom uit met je vingers (zoals bij een foto).
Snapchat map
Snap Map gifje van Snapchat

Snapchat start met verkoop van camerabril in Nederland

De ''spectacles'' zijn vanaf 1 juni 2017 te koop in Europa. In Nederland kost een brilletje 150 euro, dan heb je wel een plastic bril. Je kunt ze via de website van Spectacles bestellen. Er komt wel nog 10 euro verzendkosten bij. Met de bril kun je maar liefst 30 seconden filmen en kun je direct via de snapchat app met je contacten delen.


Custom stories op Snapchat

Bitmoji in snapchat

Snapchat bitmoji's

Jouw Bitmoji is nu overal op Snapchat. Hetis niet alleen in de chat, maar ook in de zoekresultaten. Als je geen Bitmoji gebruikt, zal jouw Bitmoji eruit zien als een geest. Dus als ik jou was zou ik wel een Bitmoji aanmaken, zelfs als je de Bitmoji app niet gebruikt buiten Snapchat.

Snapchat zoekbalk overal beschikbaar

De Snapchat zoekbalk is beschikbaar op het camera scherm, het chatscherm en het story scherm. Dit maakt het erg makkelijk om vrienden, groepen, recente vrienden en contacten snel te zoeken.

Overigens is het maken van groepen in snapchat ook al een tijdje een nieuwe feature!

Snapchat zoekbalk

Global stories

Je kunt nu ook deelnemen aan global Snapchat stories zonder dat je daadwerkelijk op de locatie bent waar de story plaatsvindt. Dit betekent dat je niet meer aan de sideline hoeft te zitten. Je kunt dus nu altijd deelnemen en reageren op een groot wereldwijd event, zonder dat je er daadwerkelijk bij hoeft te zijn.

Snapchat Our Story
Pictures snapchat 2017: https://www.gottabemobile.com/2017-snapchat-update-whats-new


Update oktober 2016: Snapchat story playlist

Snapchat heeft in oktober 2016 weer een nieuwe update. Deze update laat je een Story playlist maken. Lees hier hoe he een story playlist kunt maken.

Je hoeft al een tijdje niet meer één voor één je vrienden aan te klikken om hun story te bekijken. De story heeft nu een autoplay zodat de stories elkaar opvolgen. Wanneer je klaar bent met het bekijken van een story gaat hij automatisch naar de volgende. Het probleem is echter dat je niet alle stories wilt bekijken.

Sommige vrienden hebben nou eenmaal leukere stories dan anderen, toch wil je ze niet ontvolgen? Met deze update kun je stories kiezen die je wel wilt bekijken en een playlist maken. Zo kun je alleen de stories bekijken van je beste vrienden. Zo maak je een snapchat story alleen voor je beste vrienden:

 • Ten eerste moet je natuurlijk je snapchat app updaten. Dit moet natuurlijk altijd als je de updates wilt blijven meepakken :)
 • Open de snapchat app en ga naar het stories/discover gedeelte.
 • Klik op story thumbnail in het linker gedeelte van je vriend zijn naam; dan kun je zijn story toevoegen aan jouw playlist.
 • Klik dan weer op de play knop onderaan om de stories te bekijken.

Dat is de manier om alleen je beste vrienden hun stories op snapchat te blijven volgen!

Hoe werken de snapchat filters / lenses?

Om deze gekke effecten te activeren moet je de frontcamera op jezelf richten. Daarna tik je iets langer dan normaal op je gezicht om de effecten te activeren. Je krijgt dan een onderaan een aantal filters te zien. Daarna legt snapchat je verder uit hoe het werkt. Het resultaat is als volgt:

Snapchat filters

Het zijn vrij bijzondere effecten.. Je hebt de mogelijkheid om een regenboog uit je mond te laten lopen, jezelf in een monster te veranderen of een oma/opa te worden.


Snapchat gaat geld verdienen

Daar is dan eindelijk het verdienmodel van snapchat. In principe is het de bedoeling bij snapchat dat je een foto maar voor een keer bekijkt, maar sinds kort kun je in Amerika nu ook 0,99 dollar betalen om de foto of video nog een keer te kijken. Snapchat heeft nog niet eerder een betaalde functie in haar app toegevoegd. Het is overigens nog niet bekend wanneer de betaalde update naar Europa of Nederland komt.

Snapchat filters
foto's van dutchcowboys


Trofeeën verdienen

De bekendste toevoeging van Snapchat is dat je trofeeën kunt winnen met Snapchat. Je hebt als het ware een prijzenkast in je eigen account. Klik op het spookje in je fotoscherm en jouw prijzenkast komt tevoorschijn. Hoe kun je deze trofeeën winnen? Stuur gewoon een foto met een filter of een video.

Trofeeën snapchat

 • Vinger: Snap gestuurd met een filter
 • Videoband emoji: video snap verstuurd
 • Raket: Snapchat score is 100.000
 • ✌Peace: je hebt een Snap verstuurd met 2 filters. (eerst zet je jouw eerste filter erop dan houd je jouw duim op het scherm en swipe je weer opzij voor de volgende filter!)
 • Zaklamp: 10 snaps verstuurd met je front face camera.
 • ✨Sterretjes: snapchat score is 1000
 • Lolly: 5 verschillende kleuren gebruikt in 1 snap.
 • Aapje: een video gestuurd zonder geluid.
 • Sterretje: snapchat score zit tussen de 50.000 en 100.000 in.
 • Ster: snapchat score zit tussen de 10.000 en 50.000 in.
 • Oldschool camera: 50 video snaps gestuurd.
 • Microscoop: 10 snaps gestuurd waarin je hebt ingezoomd.
 • Omelet: een snap gestuurd tussen 4 en 5 am.
Snapchat trophies
Snapchat trophies
Snapchat trophies
Snapchat trophies
Snapchat trophies

Hoeveel trofeeën heb jij al op Snapchat?

Update 8 december 2015:

Snapchat heeft weer een nieuwe update toegevoegd. Het is nu ook mogelijk om met de normale camera de filters toe te passen. Oftewel je hoeft niet meer de selfie camera te gebruiken om deze idiote filters toe te passen. Nu kun je dus nog makkelijker andere mensen leuke filters geven ;)

De update is beschikbaar voor iOS en android. Snapchat staat je dus nu toe om de filters te gebruiken met de selfiecamera en met de normale camera van je telefoon.

De nieuwe update is slim genoeg om het filter met de grootte van je gezicht te schalen. Soms herkent het filter echter bepaalde objecten ook als gezichten dus het blijft nog steeds wel handig om op het gezicht te drukken. Zodoende geef je snapchat een indicatie waar het filter toegepast moet worden.

Wil jij op de hoogte blijven van alle snapchat updates?</h3>

Vul dan hier jouw e-mail in.

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin