MKB matig online vindbaar

Door:

-

14/7/2015

mkb-online-vindbaar

MKB nog steeds matig online vindbaar

De middel kleine bedrijven in Nederland zijn nog steeds te beperkt vindbaar in de Nederlandse zoekmachines. Van de Nederlandse MKB websites is slechts 43% geoptimaliseerd voor de zoekmachines, zodoende is de overige 57% slecht vindbaar. Dit blijkt uit het MKB online vindbaar onderzoek van MKB online Monitor, dat is uitgevoerd door de TNS Nippo.

Een voorbeeld hiervan is Google Places, dit wordt nog maar door 7 % van de ondernemers actief gebruikt. Terwijl juist de lokale markt voor MKBers als een belangrijke markt geldt. Via Google Places kan het bedrijf de vindbaarheid door middel van haar locatie vergroten, zoals beschreven wordt in dit artikel van Frankwatching.com. Bovendien zijn websites van MKB vaak verouderd en worden deze websites zelden vernieuwd.

MKB online vindbaar

Waar de MKB wel steeds meer online vindbaar zijn geworden is Social Media. De meeste MKB bedrijven hebben een social media profiel aangemaakt, maar de vraag is echter hoeveel van deze bedrijven het profiel actief en op de goede manier gebruiken. Meer dan vijftig procent van de Nederlanders zoekt tegenwoordig via Social Media naar bedrijven. Bijvoorbeeld iemand iets wilt aanschaffen bij een onbekende webshop wordt er tegenwoordig door velen eerst het Facebookprofiel bekeken voordat er tot aanschaf wordt overgegaan. Een transparante MKB online vindbaarheid vergroot dan ook de mogelijkheid op klanten.

93% van de Nederlanders zoekt via Google!

Bereidheid

De MKB Online Monitor heeft echter wel onderzocht dat in juli 2013 37% van het MKB binnen twee jaar bereid is om te investeren in een nieuwe website. Op het gebied van websites is sowieso een nieuwe trend gaande, de vervangingsvraag is namelijk gestegen naar 50%. Bovendien worden de MKB websites steeds professioneler, meer dan 40% besteed het bouwen van een website uit aan een professionele partij. Daarnaast zien we een trend in de combinatie van SEO en SEA. Met name op het gebied van Facebook Marketing valt veel te winnen voor het MKB.

Verwachting

Onze verwachting is dat het MKB online vindbaar zeker zal verbeteren. Aangezien SEO steeds meer wordt herkend als een van de belangrijkste online marketing tactieken. Daarnaast zoekt iedereen tegenwoordig via Google en Social Media dus je kunt niet meer achterblijven.

Bent u MKB-er en geïnteresseerd en de mogelijkheden van Baas en Baas? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of offerte!

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin