Hoe voice search je SEO-strategie beïnvloedt

Door:

-

10/3/2017

hoe-voice-search-je-seo-strategie-beinvloedt
voice-search-google-now

SEO groeit harder dan ooit tevoren. Elke ondernemer die zichzelf serieus neemt, maakt er de middelen en tijd voor vrij. Dat zorgt voor steeds meer nieuwe uitdagingen om je concurrenten een stapje voor te blijven. Een van de belangrijkste SEO-trends voor 2017 is voice search.

Wanneer je onderweg bent en geen tijd hebt om te typen, is voice search een handige oplossing. Online search platforms zoals Siri, Google Now, Amazon Echo en Cortana, bemachtigen tot 10 procent van het algemene zoekvolume op het internet. 55 procent van de jongeren gebruikt deze feature namelijk dagelijks, tegenover 41 procent bij volwassenen.  Sterker nog, volgens een onderzoeksrapport van KPCB, zal 50 procent van alle zoekopdrachten in 2020 voice-gerelateerd zijn.

Waarvoor gebruiken we voice search?

Om je website hoog te laten scoren in Google moet je continu up to date blijven, niet alleen omdat steeds meer organisaties het belang van SEO inzien, maar ook omdat Google's algoritme constant wordt aangepast. Zeker nu het aandeel van voice search groeit. Hierdoor zijn search engines afgestemd op de zoekopdrachten waardoor het antwoord relevanter wordt voor de gebruiker.

Volgens een Google mobile onderzoek, wordt voornamelijk gebruik gemaakt van voice search bij het zoeken naar adressen van fysieke verkooppunten.

Wat betekent dit voor jou?

Nieuwe manieren van zoeken, betekent ook nieuwe manieren van optimaliseren. De optimalisatie van longtail-zoekwoordopdrachten zullen een nog groter aandeel krijgen. Pas je content daarom aan met de volgende tips:

  • Leg de focus op long tail-zoekwoorden

Gesproken zoekopdrachten bestaan uit langere zoekwoordcombinaties en zijn over het algemeen in vragende vorm. Het aantal zoekopdrachten dat begint met een vraagwoord, is het afgelopen jaar toegenomen met 61 procent. Woorden zoals wie, wat, wanneer, waar, waarom en hoe worden steeds belangrijker. Bij een keyword research moet er bovendien worden nagedacht over vragen die gebruikers kunnen stellen. Om de kans verhogen dat die net op jouw site terechtkomen, kan je een Frequently Asked Questions pagina maken.

  • Belang van local search

Voice search-gebruikers zijn meestal op zoek naar een restaurant, winkelcentrum of een ander plek bij hen in de buurt. De online search platforms kunnen de gebruiker localiseren en zullen de zoekresultaten hierop gaan afstemmen. De zoekmachine kijkt vervolgens naar de contactgegevens op je website.

  • Responsive website

Over het algemeen maken voice search gebruikers gebruik van hun mobiele telefoon. Het is daarom meer dan ooit belangrijk om je website mobielvriendelijk te maken.[caption id="attachment_3096" align="alignnone" width="535"]

Google Mobile Voice Study
Google Mobile Voice Study Infographic (PRNewsFoto/Google Inc.)

Vond je dit interessant?

Abonneer je nu en ontvang relevante marketing & social media tips uit de praktijk eenvoudig via e-mail. Mis dit niet.

Over de auteur:
LinkedIn icon
Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners