De perfecte website III: De Funnel

Door:

Sander

-

13/4/2020

Zou hij bestaan? De perfecte website? In deze blogserie kijkt Baas & Baas naar wat de ideale website is. We gaan na de eerste blogen tweede blogdoor met de grote kern van jouw online-strategie, de funnel. En we vallen met de deur in huis.

Waar ligt de prioriteit?

De perfecte website is een website die het centrale middelpunt is van alle andere touchpoints op het digitale web en in de echte wereld. Dat klinkt logisch natuurlijk, maar we lijken dat principe in de praktijk best vaak te vergeten. In onze marketing en mediamixen, mixen we van alles met nog wat. Van een abri met een shotcode tot een social mediapagina of een advertentie, ze zijn altijd het belangrijkst in dat ene moment. Het resultaat? We vergeten soms ons middelpunt.

Een klant komt altijd aan met de vraag hoe de website in te richten zodat alle touchpoints in de funnel op hun plek vallen. De uitdaging voor ons is vaak dat die vraag pas gesteld wordt als al die andere touchpoints al hard aan het draaien zijn. In de praktijk zien we dat klanten experimenteren – van Instagram tot radiocommercials – totdat ze weten welk medium hen het meeste aandacht oplevert. Dat medium wordt dan op één geplaatst.

Als dan vervolgens de conversie achterloopt bij de beoogde KPI’s komt ineens de vraag naar voren: hoe is het eigenlijk met onze site? Want ook al haal je honderdduizend likes en bezoeken uit die ene Insta-post, als het niet converteert, dan zegt het toch weinig. Wij zien dus regelmatig bedrijven die uitstekend marketing bedrijven, maar die toch kansen missen omdat ze web technologie gewoon echt onvoldoende benutten.  

Winnende punt

Dit probleem wordt opgelost door jouw webomgeving op één te zetten. De website hoort de baas te zijn (pun intented!) van al jouw marketingpraktijken, niet andersom. Hoe meer aandacht je daaraan besteed, hoe beter dat is voor de omzet. Dit betekent in de praktijk aan de voorkant jouw interaction design naar de bezoeker, aan de achterkant de stabiliteit en datavergaring, en aan de ‘zijkant’ zaken als search engine optimisation, sociale media integratie en nieuwsbrief abonnementen.

Kortom, de derde indicator van een perfecte website is een inkoppertje, die echter in de praktijk wel wat vaker tot een echt doelpunt mag leiden, en die naar onze ervaring soms vergeten wordt: de website hoort het centrale punt van jouw funnel te zijn. En als dit gelukt is, dan volgt de vraag hoe je deze dan het beste kunt runnen met content. Dat wordt dan ook de volgende blog in deze reeks: redactioneel denken.

Blijf de baas online!

Sander Baas is baas van Baas & Baas en webbouw en marketingdeskundige. Rogier van Kralingen is schrijver bij The Whole Story, muzikant bij Kralingen en co-auteur van Mediastorm.

Ook een online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Deel dit bericht

Wat onze klanten over ons zeggen

5 sterren op basis van 41 waarderingen.
Ghislaine van Haaren , Jul 6, 2022

Wij zijn super blij met onze webshop studiofrancoise.nl die is opgezet door Baas & Baas! Fijne samenwerking, snelle communicatie en heel erg behulpzaam. Ik raad Baas & Baas aan iedereen aan!!

Laurens , Nov 6, 2020

Voor onze organisatie was na jaren van uitstel toch ook echt noodzakelijk om online op de juiste manier gepresenteerd te worden. Baas & Baas heeft niet alleen onze website ontworpen, maar ook met aanstekelijke enthousiasme meegedacht over de juiste insteek, merk beleving en strategie. Na een aantal brainstorm sessie kon ik alles uit handen geven en hadden we binnen no time een prachtige website, webshop en succesvolle social media campagnes. Nog steeds werk ik heel prettig samen met het team van Baas & Baas en zijn ze onderdeel van onze gemeenschap geworden.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Lisette Wiebes , Mar 21, 2019

Ik heb ontzettend veel websitebouwers gewerkt, maar nog nooit werd mijn design zo mooi begrepen als door Baas & Baas. Fijn dat er ook gewoon dezelfde taal wordt gesproken en de customer experience altijd centraal staat. Kan iedereen een smw met Baas & Baas aanraden, zeker als je een design wilt laten bouwen in Wordpress ken ik niemand die dit beter begrijpt en vertaalt!

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
VondelGym
Sup Sup Club
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners
StellaPower
Maggie's Way
Cantine de Caron
Eurvin