De dominatie van het internet door videocontent

Door:

Sander

-

14/10/2019

Iemand die video's aan het editten is op een laptop

De trend videocontent als een vorm van contentcreatie is al langere tijd gaande en haast niet meer weg te denken uit het online landschap! Verschillende online marketingkanalen, waaronder Instagram, Facebook en LinkedIn, worden er mee overspoeld. Dit is niet zo gek ook; een video zegt meer dan duizend woorden en mensen zijn er gek op! De reden hiervoor is niet zo lastig voor te stellen: van nature zijn mensen visueel ingesteld. We kijken liever dan dat we lezen. Voor een bedrijf is het dan ook zeer belangrijk om op deze trend in te spelen en ermee aan de slag te gaan. In dit artikel bekijken we de voordelen van het maken van videocontent. Ook zullen wij 5 tips geven waarop gelet moet worden bij het creëren van succesvolle videocontent.

‘’Wist je dat … in 2021 iedere seconde meer dan 1 miljoen minuten aan video over de wereldwijde IP netwerken gaat?’’

Waarom het belangrijk is om videocontent in je marketingstrategie op te nemen

Het grote voordeel van een video is dat er veel content op een eenvoudige manier in verwerkt kan worden. Als gevolg hiervan ontvangt jouw publiek in een korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid informatie die voor hem/haar op dat moment relevant is. Zeer gunstig dus om een nieuw product/dienst aan te kondigen!

Daarnaast zorgt deze bewegende creatie er ook voor dat de boodschap goed door de ontvanger onthouden wordt.

‘’Wist je dat … mensen gemiddeld 1,5 uur per dag video kijken met uitschieters naar 3 uur?’’

Door voortaan videocontent aan te bieden, zal een groot publiek bereikt worden. Jouw kijkers zijn namelijk niet allemaal hetzelfde; de ene persoon kijkt liever naar video’s en de andere persoon heeft meer een voorkeur voor lezen. Door hierop in te spelen en door te variëren in de vorm waarin je je content aan je kijkers presenteert, kan een groter publiek aangesproken worden.

Daarnaast prikkelt het bekijken van video´s meer zintuigen dan het lezen van tekstfragmenten. Dat houdt in dat het met behulp van video beter mogelijk is om meer en diepere emoties op te roepen. Het mooie hiervan is dat emoties beter verkopen! Bovendien zorgen verwekte emoties ook voor meer compassie en verbintenis met het merk/bedrijf.

‘’Wist je dat … de gemiddelde internet gebruiker 88% langer op een website met video blijft?’’

Vijf tips om jouw videocontent succesvol te maken

  1. Focus op de persona(’s)

Om jouw videocontent succesvol te maken is het belangrijk dat je voor jezelf eerst duidelijk maakt wie jouw doelgroep(en) zijn. Vervolgens is het van belang dat je je doelgroep levendig en specifieker maakt. Dit kan gedaan worden aan de hand van (buyer) persona’s. Mocht je nog niet bekend zijn met dit begrip, dan is een persona ‘’een gedetailleerd, semi-fictief profiel van een kopend of converterend personage’’. Door in de huid te kruipen van je favoriete klant, kun je dit fictieve personage omschrijven qua gedrag, uiterlijk en zijn/haar doelen.

Nu dit duidelijk is, kan er content gecreëerd worden! Het is goed om in je achterhoofd te houden dat je persona(‘s) leidend zijn. Dit houdt in dat dit personage het uitgangspunt is voor zowel de creatie als de distributie van de content. Door bewust gerichte content te maken voor specifieke gebruikers, bereiken jouw boodschappen de juiste mensen die tevens relevant voor hen zijn.

  1. Consistentie

Het is belangrijk om consistentie door te voeren in je video’s, zodat er herkenning bij je doelgroep ontstaat. Daarnaast creëert consistentie in je video’s autoriteit en vertrouwen rondom je merk/bedrijf.

Dr. Donna "Day in and day out."
  1. Durven spelen met creativiteit

Durven spelen met creativiteit, natuurlijk binnen de kaders van de doelgroep behoeftes en de strategie, kan ook het nodige bijdragen aan het succes van de video. Hierbij is echter wel een kans dat het volledig mis kan gaan en dat de video niet aanslaat bij je doelgroep. Hoewel dit geen gunstige uitkomst is, kan het ook goed mogelijk zijn dat je met je nieuwe ‘out-of-the-box’ video alle verwachtingen overtreft en de doelgroep beter bereikt dan ooit tevoren.  en dat allemaal door het gewoon te doen en uit te proberen. Onzeker is de uitkomst altijd, maar wie niet probeert zal het ook nooit weten!

‘’Wist je dat … 83% van de mensen die een video leuk vindt, deze video ook graag wil delen?’’

  1. Permanent

Het creëren van een video kost veel tijd, moeite en/of geld. Verwijder deze content dus absoluut niet! Ook al is het al enige tijd geleden dat je deze video op een kanaal hebt geplaatst. In plaats daarvan distribueer en optimaliseer je de video’s waar nodig zodat het up-to-date en relevant blijft.

  1. Analyse

Om te kunnen analyseren of je je doelen van de gecreëerde videocontent hebt bereikt, dient al deze content meetbaar gemaakt te worden. Met behulp van je ‘performance-plan’, kan uiteindelijk gekeken worden hoe elke video gepresteerd heeft. Daarnaast wordt ook duidelijk waar zo nodig aanpassingen in gedaan moeten worden om video’s in het vooruitzicht te verbeteren. Uiteindelijk is het doel om je content nóg beter op maat te maken voor jouw persona(‘s).

‘’Wist je dat … 81% van alle bedrijven gebruik maakt van video?’’

Videocontent biedt voor een online marketeer dus vele voordelen. Een video kan gemakkelijk gebruikt worden voor het overbrengen van (veel) informatie, omdat video beter wordt onthouden. Daarnaast bereik je met video een groter publiek en zorgt het voor meer verbintenis met het merk/bedrijf. In ieder geval redenen genoeg om van start te gaan met het creëren van videocontent. Probeer bij het creëren van de content altijd te richten op je persona(‘s), blijf consistent op het gebied van stijl, vorm en het online beschikbaar zetten van de content, zorg voor een gezonde dosis creativiteit, houdt de video's evergreen en maak ze bovenal meetbaar. Duizenden online ondernemers zijn jou al voor gegaan; hoogst tijd dat jij het dus integreert in je marketingmix om de concurrentie bij te blijven!

Ook een online Baas worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Sander Baas
Over de auteur:
Sander
LinkedIn icon

Sander is dé eindbaas bij Baas & Baas. Als ondernemer en online marketeer zoekt hij altijd naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast reist hij graag de wereld rond voor inspiratie en fijne werkplekken. Zijn expertise ligt op het gebied van advertising, webdevelopment, SEO en contentmarketing. Direct in contact komen met Sander? Stuur een mailtje naar info@baasenbaas.nl.


Wil jij een online baas worden? Wij maken van jouw website graag een baas op het internet.

Wij bieden alle websites een gratis quick scan aan.
Gratis quick scan!
Online Baas worden?

Laat je e-mail achter voor de maandelijkse baasbrief!

Bedankt voor je bericht!
Er is iets misgegaan met het versturen.
Categorieën
Recente berichten
Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?
Plan een gratis consult!

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners