Baas & Baas - Webdevelopment

Website snelheid verbeteren: hoe werkt het?

Lees meerContact

Wat houdt de snelheid van een website in?

Er zijn een aantal meetpunten waar een snelle website aan hoort te voldoen. Niet alleen de snelheid die gebruikers kunnen voelen, maar ook zogenaamde 'Web Core Vitals', richtlijnen waar een gezonde website aan moet voldoen. De snelheid kan beïnvloed worden door veel verschillende factoren, waaronder de grootte van de afbeeldingen, de code-efficiëntie, het hostingsysteem, de caching-functionaliteit en het gebruik van content delivery networks. Website-snelheid is een belangrijk onderdeel van een goed ontworpen website, omdat het bezoekers helpt hun doel op de site sneller te bereiken. Daarnaast werkt een goede snelheidsscore voordelig op de totale SEO-inzet, dus blijft het goed om deze op peil te houden.

Waarom is een snelle website belangrijk?

De website snelheid is een belangrijke indicatie van de algehele gebruikerservaring. Studies hebben aangetoond dat een trage website de aandacht van een gebruiker kan verminderen, waardoor bezoekers minder tijd op de site doorbrengen of zelfs meteen afhaken.

Een trage website is dus in staat een negatieve reactie onder bezoekers op te wekken, wat op zijn beurt kan resulteren in een lager aantal conversies. Tevens kan een trage website ook leiden tot een lagere rangschikking in de resultaten van de zoekmachine. En wij kunnen je vertellen: dit is niet goed voor de SEO. Je riskeert hiermee namelijk verlies van verkeer vanuit zoekmachines.

De zoekalgoritmes die worden gebruikt door zoekmachines, meten automatisch de snelheid van de website, waardoor websites met hogere snelheden betere resultaten kunnen krijgen in zoekmachines. Daarmee is de website snelheid van cruciaal belang voor de effectiviteit van de website. Benieuwd hoe wij kunnen ondersteunen bij het versnellen van je website? Neem dan contact met ons op!

Contact

Hoe kan ik mijn website sneller maken?

Er zijn verschillende manieren om de website snelheid te verbeteren. Een veelgebruikt hulpmiddel voor het verbeteren van de website snelheid is page-caching. Door dit toe te passen, kan de server een kant-en-klare pagina uitvoeren, omdat deze op een eerder moment is gegenereerd en opgeslagen voor hergebruik. Zonder een cache wordt de website aan het werk gezet om een pagina op te bouwen bij iedere bezoeker - een erg tijdsintensief onderdeel.

Andere manieren om de website snelheid te verbeteren, zijn het gebruik van afbeeldingcompressie of aanpassen van extensies zoals .webp bestanden, verkleinen van de benodigde code per pagina, inzetten van krachtige webhosting en het gebruik van content delivery networks als er internationaal bezoek wordt verwacht. 

Wij kunnen je website versnellen!

Een website met een hoge snelheid zorgt ervoor zorgen dat bezoekers langer op de site blijven, meer pagina's bekijken, en terugkomen voor meer. Hoewel de optimalisatie van de website snelheid vele voordelen biedt, blijkt het daadwerkelijk verbeteren van de website snelheid ingewikkelder dan verwacht.

Er komt namelijk al gauw veel vakjargon, geavanceerde technieken en code bij kijken. Het is daarom niet vreemd om bij het verhogen van jouw website snelheid een derde partij te betrekken.

Wij ontzorgen je graag

Baas & Baas ontzorgt jou graag door jouw website snelheid onder de loep te nemen en de nodige acties te ondernemen, om tot een website te komen waar jouw bezoekers tevreden mee zullen zijn

Aan de slag?

Benieuwd o? Neem ontact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Jouw Branding

Het belangrijkste aspect

Bij het ontwerpen van een website is het belangrijk om de branding van jouw bedrijf in acht te nemen. Onze eerste stap in het webdevelopment proces is een intakegesprek waarin wij jouw merkidentiteit bespreken. Als je al een sterke branding hebt, dan integreren wij dit in het design. Als dit niet het geval is, bieden wij advies over de aanpassingen die nodig zijn om een sterk merk te creëren. Onze marketingafdeling staat altijd klaar om je te helpen bij het maken van alle elementen van een sterke merkidentiteit

Voorbeeldwebsites

De bron van inspiratie

Wij begrijpen dat het soms lastig kan zijn om een idee te hebben van hoe jouw website eruit moet zien. Daarom vragen wij onze klanten om voorbeelden van websites te delen die ze inspirerend vinden. Dit geeft ons een duidelijk beeld van jouw smaak en voorkeuren en helpt ons bij het creëren van een ontwerp dat bij jouw bedrijf past.

Styleguide

Het opzetten van consistente branding en design

Wij maken een styleguide die de belangrijkste elementen van jouw branding en design bevat. Dit helpt om een consistente uitstraling op jouw website te creëren. Zo weten alle teamleden hoe de branding geïmplementeerd moet worden en wordt de website uniform en herkenbaar voor je klanten.

Het Design

Je visie tot leven brengen

Ons team gebruikt het krachtige ontwerp tool Figma om de wireframes van jouw website te creëren. Wij beginnen met het ontwerpen van verschillende versies van de wireframe en werken door totdat jij tevreden bent met het design. Op deze manier brengen wij jouw visie tot leven en creëren wij een website die aan jouw wensen voldoet.

Development

Van idee naar realiteit

Dan begint het bouwen van jouw website. We bouwen jouw website uiteraard in WordPress. In de meeste gevallen wordt Elementor gebruikt voor het bouwen van de pagina's. Hiermee zorgen wij ervoor dat het er precies zo uitziet als het ontwerp dat we samen hebben gemaakt. Daarnaast zorgen we voor een naadloze responsiviteit, dat alle gewenste functies geïntegreerd zijn en dat de website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Zo kunnen klanten je gemakkelijker vinden en kan jij je concentreren op het opbouwen van je merk en het genereren van groei.

Feedback

De persoonlijke check en puntjes op de 'i'

Gedurende het gehele webdevelopment proces heeft u als klant de mogelijkheid om feedback te geven en aanpassingen door te voeren. Dit is een belangrijk onderdeel van ons proces, omdat een website in de ontwikkelfase heel anders kan aanvoelen dan op het design. Ook het plaatsen van teksten of afbeeldingen wordt vaak nog aangepast bij het bouwen. Bij de kick off spreken wij feedbackmomenten af, zodat u altijd op de hoogte bent van de voortgang en uw wensen en feedback gehoord worden.

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners