Baas & Baas - Data-Driven

Web Analytics: Het meten en analyseren van gegevens

Lees meerContact

Wat is 'Web Analytics'?

Web Analytics omvat het verzamelen, meten, analyseren, interpreteren en rapporteren van gegevens over het gedrag van bezoekers van een website of app. Hiervoor wordt gebruikelijk de tool Google Analytics gebruikt. Het doel van Web Analytics is om inzichten te verkrijgen over hoe een website of app kan worden verbeterd, zodat deze beter kan worden afgestemd op de behoeften van bezoekers. Web Analytics wordt vaak gebruikt in combinatie met andere vormen van marketing analyse, zoals klanttevredenheids-onderzoek of marktonderzoek.

Waarom is 'Web Analytics' belangrijk?

Web Analytics vergaart ontzettend veel data over jouw website bezoekers. Met die gegevens kunnen onderzoekers het gedrag van bezoekers van een website analyseren, bijvoorbeeld om te bepalen hoe gebruikers de website navigeren, waar ze vastlopen of wat er beter kan aan de website.

Web Analytics kunnen ook worden gebruikt om inzichten te verkrijgen over hoe marketing campagnes presteren, zodat bedrijven kunnen zien welke marketingkanalen het meest effectief zijn. Ook kan er worden gekeken naar de effectiviteit van de verkoop funnel van een bedrijf. Met behulp van Web Analytics kunnen bedrijven zicht krijgen op bezoekersgedrag om zo processen of functies op de website of app te verbeteren.

Contact

De voordelen van WordPress

Web Analytics heeft enkele duidelijke voordelen. Zo geeft Web Analytics de mogelijkheid om de website of app te testen om te zien hoe gebruikers reageren op verschillende ontwerpen en functies.

Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om te zien wat effectief is en wat niet, waardoor een bedrijf veel tijd en kosten kan besparen. Op basis van de gegevens die met Web Analytics worden verzameld, kunnen website eigenaren ook beter begrijpen welk soort content hun doelgroep leuk vindt. 

Het goed interpreteren van je data geeft uitmuntend inzicht in het gedrag van de gebruiker op jouw website.

Hoe aan de slag met Web Analytics?

Als je een website of app hebt en je wilt aan de slag gaan met Web Analytics, moet je eerst een analyse programma als Google Analytics installeren. Daarnaast is het van belang om te bepalen welke gegevens je gaat verzamelen en wat je ermee gaat doen voordat je aan de slag gaat. Na de installatie van het analyseprogramma is het belangrijk om de gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Je moet verschillende gegevens verzamelen, zoals informatie over het traffic, de betrokkenheid van gebruikers en de verkoopcijfers. De gegevens moeten ook regelmatig worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat je geen gegevens mist. Daarnaast is het belangrijk om de gegevens te analyseren om te begrijpen wat er gebeurt met je website of app. Je kunt verschillende type analyses uitvoeren, zoals cohort-analyses, uitval analyses en gebruikerstesten. Op basis van deze analyses kun je vervolgens veranderingen aanbrengen.

Waarom uitbesteden aan Baas & Baas

Het verzamelen, meten en interpreteren van gegevens is vrij tijdrovend, waardoor het moeilijk kan zijn om Web Analytics effectief te gebruiken. Wij bij Baas & Baas nemen deze taak graag uit jouw handen, zodat jij je op de prioriteiten kan focussen.

Aan de slag?

Neem content met ons op om de mogelijkheden en uitkomsten samen te verkennen.

Contact

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners