Baas & Baas - Zoekmachine Optimalisatie

Technische SEO: 
Optimaliseren onder de motorkap

Lees meerContact

Wat is technische SEO?

Technische SEO is een vorm van SEO die zich richt op het optimaliseren van de technische aspecten van een website, zodat deze beter geïndexeerd kan worden door zoekmachines. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van de code, structuur en architectuur van een website. Hierbij is het doel van technische SEO om een website hoog te laten scoren in de zoekresultaten van een zoekmachine. Zodoende wordt een website beter vindbaar voor potentiële bezoekers en kan er meer verkeer naar de website worden geleid.

Wat is het belang van technische SEO?

Technische SEO speelt een sleutelrol bij het genereren van organisch verkeer naar jouw website. Zo kan technische SEO helpen om de kans te vergroten dat jouw website wordt weergegeven in rijke resultaten ('Rich Results'), zoals beoordelingen, veelgestelde vragen, product-previews en andere fragmenten.

Zoekmachine-algoritmen houden rekening met tal van technische factoren wanneer ze websites rangschikken. Op het moment dat jouw website geen rekening houdt met deze factoren kan dit ertoe leiden dat jouw website lager in de zoekresultaten komt te staan. Daarnaast kan technische SEO ook helpen om de gebruikerservaring op jouw website te verbeteren, omdat het ervoor zorgt dat pagina's snel en correct worden geladen en dat de website correct is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. 

Wat zijn veel voorkomende problemen met technische SEO?

De meest voorkomende technische SEO problemen:

1: Slechte paginasnelheid: een van de meest voorkomende technische SEO-problemen waarmee website-eigenaren worden geconfronteerd, is een slechte paginasnelheid. Pagina's die er lang over doen om te laden, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de positie van jouw website in de zoekmachines, aangezien de algoritmen van zoekmachines rekening houden met de paginasnelheid bij het rangschikken van websites. 

2: Slecht geoptimaliseerd voor mobiele apparaten: het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aangezien steeds meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om op internet te surfen. 

3: Slecht ingestelde website: het is van cruciaal belang dat jouw website correct is ingesteld om ervoor te zorgen dat crawlers van zoekmachines deze goed kunnen crawlen en indexeren. Dit houdt onder meer in dat jouw robots.txt-bestand correct is ingesteld en dat gestructureerde gegevens op de website zijn geïmplementeerd. 

4: Slechte monitoring van de website: het is belangrijk om voortdurend de technische aspecten van jouw website in de gaten te houden, aangezien er zich problemen kunnen voordoen zonder dat je je hiervan bewust bent.

Samen een online impact maken!

Technische SEO is een cruciaal onderdeel om ervoor te zorgen dat jouw website correct is opgezet en geoptimaliseerd voor de algoritmen van zoekmachines, zodat deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten kan verschijnen.

Aan de slag?

Technische SEO wordt vaak verkeerd begrepen waardoor content teveel focus krijgt in plaats van de technische kant. Vandaar dat wij van Baas & Baas jou daar een handje bij willen helpen.

Contact

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners