Baas & Baas - Zoekmachine Optimalisatie

SEO Migratie: Een goed begin is het halve werk

Lees meerContact

Wat is een SEO Migratie?

Als je een nieuwe website of webapplicatie ontwikkelt, heb je altijd te maken met SEO migratie. SEO-migratie is het proces waarbij je jouw huidige SEO-posities probeert te behouden of zelfs te verbeteren wanneer je een nieuwe website lanceert. Dit is een gecompliceerd proces waarbij veel verschillende factoren een rol spelen, zoals de technische structuur van jouw website, de url-structuur, de inhoud van jouw website, de backlinks die naar jouw website verwijzen en nog veel meer. Het gaat ook om strategische veranderingen om ervoor te zorgen dat de nieuwe website en webapplicatie hoger of gelijk scoren dan de bestaande website in de resultaten van zoekmachines.

Waarom is SEO Migratie belangrijk?

SEO migratie is belangrijk voor elke website of webtoepassing, omdat het helpt om de positie in de resultaten van zoekmachines te behouden en te verbeteren. Zonder succesvolle SEO migratie, kan een nieuwe website of webapplicatie verloren gaan in de resultaten van zoekmachines. Dit resulteert doorgaans in minder bezoekers, een slechtere zichtbaarheid van het merk en minder conversies.

SEO-migratie is ook belangrijk voor bestaande websites, omdat het hen kan helpen de groeiende concurrentie bij te houden en een hogere positie in de zoekresultaten van zoekmachines veilig te stellen. 

Hoe het proces werkt

De meest voorkomende technische SEO problemen:

1: De voorbereiding: Een goed begin is het halve werk. 
Voordat het daadwerkelijke migratieproces begint, moet de website goed worden gepland en ontwikkeld. Dit omvat de technische architectuur, URL-ontwerp, analyse-instellingen, content optimalisatie en andere belangrijke SEO-aspecten. Elke stap van het proces moet zorgvuldig worden gepland, omdat dit de migratie en prestaties van de nieuwe website kan beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat de nieuwe website technisch in orde is, moet deze grondig worden getest met tools zoals PageSpeed Insights van Google. 

2: De uitvoering: Alle stukjes aan elkaar plakken. 
Tijdens het daadwerkelijke migratieproces moet rekening worden gehouden met alle eerder genoemde aspecten. Dit omvat het overzetten van bestaande website-URL's naar de nieuwe website, het updaten van de sitemap en robots.txt-bestanden en het controleren of de analyse code correct werkt. Het is ook belangrijk om de juiste omleidingen te gebruiken. Als een specifieke URL op de oude website niet meer beschikbaar is, moet een 301-redirect verwijzen naar de overeenkomstige URL op de nieuwe website.

3: Monitoring en bijsturing: Meten is weten.
Nadat het migratieproces is afgerond, is het belangrijk om de prestaties van de nieuwe website of webapplicatie te monitoren. Dit kan met een tool als Google Analytics. Het is ook belangrijk om de rankings van de nieuwe website te monitoren en indien nodig SEO-factoren aan te passen. Dit omvat het bijwerken van inhoud, het optimaliseren van de paginasnelheid, het verbeteren van paginatitels meta beschrijvingen en meer. 

Samen een online impact maken!

SEO-migratie is een belangrijk proces dat niet over het hoofd mag worden gezien bij het lanceren van een nieuwe website of webapplicatie. Door bovenstaande globale stappen in te volgen, zou je in staat moeten zijn om jouw bestaande website met succes naar de nieuwe website te migreren. Ook zou het je moeten helpen bij het behouden of verbeteren van de SEO-ranglijst in de resultaten van zoekmachines. Het is echter belangrijk om te onthouden dat SEO-migratie een continu proces is dat een zorgvuldige planning en een diep begrip van SEO-concepten vereist.

Aan de slag?

Kennis die niet elk bedrijf in huis heeft. Wij van Baas & Baas kunnen je helpen om SEO migratie in goede orde te laten verlopen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Sol Wortelboer , Februari, 2024

Uitstekende samenwerking, geweldige service en communicatie met een goed product tot gevolg. Grote bazen :)

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners