Baas & Baas - Online Marketing

Google Tag Manager: Het beheer van je data-stromen

Lees meerContact

Wat is Google Tag Manager?

Wanneer je een website of webapplicatie wilt maken, zal je te maken krijgen met verschillende soorten tags. Dit zijn kleine stukjes code die je op jouw website of webapplicatie kunt plaatsen. Deze tags hebben verschillende functies. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van het aantal bezoekers op je website, het bijhouden van hun zoekgedrag en het plaatsen van cookies. Google Tag Manager is een programma van Google welke er voor is bedoeld om al deze tags op een eenvoudige en betrouwbare manier te beheren, plaatsen en verwijderen. Hierbij kun je ook instellen hoe vaak de tags moeten worden bijgewerkt of verwijderd. Google Tag

Hoe gebruik je Google Tag Manager?

Om gebruik te maken van Google Tag Manager, moet je eerst een account maken met jouw Google-account. Daarna kan je de Google Tag Manager-interface bezoeken. Hier kan je eenvoudig tags maken en plaatsen, en deze beheren. Je kunt de tags vervolgens koppelen aan verschillende trigger-tags die je hebt gecreëerd. Vervolgens kan je een aantal variabelen en berekeningen configureren. Een variabele is klein stukje code die wordt gebruikt om de waarde van een variabele te bepalen. Berekeningen worden gebruikt om waarden te bepalen die verband houden met jouw tags. 

Wat zijn de voordelen van Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een uitstekende oplossing voor het beheren van al jouw (website) tags op een eenvoudige en betrouwbare manier.

Goede Interface

Het biedt een overzichtelijk dashboard waarmee je alle tags gemakkelijk kunt beheren en plaatsen.

Integraties

Het biedt een breed assortiment aan tools en functionele manier te integreren

Tijdsbesparend

Het bespaart je tijd met het aanmaken van de tags, het beheren en het bewerken daarvan, omdat alles in één dashboard wordt aangemaakt en ingesteld.

Geautomatiseerd

Omdat het mogelijk is om de zo genoemde 'Trigger-tags', waardoor het mogelijk wordt om handelingen op de website of web-app onder te brengen bij automated tag management.

Flexibiliteit

Via Google Tag Manager wordt het maken en plaatsen van een tal van verschillende tags, zoals analytics-tracking-tags, AdWords-tracking-tags en remarketing-tags een stuk gemakkelijk. Ook kun je tags maken voor het verzamelen van data voor het verbeteren van jouw website of webapplicatie. 

Gebruikersgedrag

Met Google Tag Manager maakt met specifieke tags ook mogelijk om gebruikersgedrag te volgen en jouw website of webapplicatie te verbeteren. Daar zijn geen (zware) tools zoals Hotjar voor benodigd.

Wat het programma echt helemaal ideaal maakt? Je hoeft geen code meer te schrijven of te beheren! Dat maakt het alweer een stuk toegankelijker als je het ons vraagt!

Wij zetten GTM op van A-tot-Z voor jouw specifieke wens

Waarom uitbesteden aan Baas & Baas?

Nu je meer weet over Google Tag Manager, kun je beslissen of dit programma geschikt is voor jouw website of webapplicatie.
Of je nou een beginnende webontwikkelaar bent of al jaren bezig bent met webontwikkeling, Google Tag Manager kan nuttig zijn, ook voor jou.

Aan de slag?

Baas & Baas neemt Google Tag Manager graag uit handen. We stellen het programma van A tot Z voor je in, zodat daar geen omkijken meer naar is. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Tot slot

Bij Baas & Baas zijn eerlijkheid en transparantie onze sleutelwoorden. Met meer dan 150 klanten in ons portfolio hebben we bewezen dat we de juiste expertise hebben om websites en marketingstrategieën voor verschillende klanten te ontwerpen en uit te voeren. 

Heb je vragen of problemen? Dan zijn we altijd goed bereikbaar en staan we klaar om het vraagstuk snel en efficiënt op te lossen!

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners