Baas & Baas - Webdevelopment & Strategie

E-Commerce Strategie: Het online landschap wordt groter

Lees meerContact

Het online landschap wordt steeds groter, maar ook drukker en complexer. Dit klinkt misschien uitdagend, maar deze ontwikkeling biedt juist kansen! Aan jou de taak om hier als bedrijf wat mee te doen. Want als bedrijf wil je blijven opvallen en niet bedolven raken onder bedrijven die precies hetzelfde doen als jij. Wat jij nodig hebt, is een duidelijk uitgewerkte e-commerce strategie met een realistisch plan. Sterke e-commerce strategieën kosten tijd, energie en… expertise! Met jarenlange ervaring op het gebied van e-commerce marketing weten wij als geen ander met welke aanpak we jouw webshop naar een hoger niveau tillen. 

Wat is een e-commerce strategie?

De ‘E’ van e-commerce. Die herken je waarschijnlijk al van andere woorden zoals e-bike of e-book. Je raadt het al: het gaat over de afkorting van ‘Electronic’, daarmee komen we al een heel eind. Want een e-commerce strategie is eigenlijk simpelweg een strategie om jouw producten, diensten of andere zaken (je ‘commercie’) online te verkopen!

‘Online’ is natuurlijk een breed begrip, maar in termen van e-commerce worden hiermee verschillende digitale communicatiemiddelen bedoeld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld advertenties, nieuwsbrieven, (organische) sociale kanalen en vermeldingen in de zoekresultaten van zoekmachines.

Contact

Waarom een e-commerce strategie?

E-commerce is, zeker anno 2024, ontzettend belangrijk om in te zetten. Zonder succesvolle aanpak kan jouw  webshop opeens niet meer rendabel zijn. Daarom is een duidelijke e-commerce strategie essentieel geworden voor het realiseren van je doelstellingen op de lange termijn en daarmee jouw  organisatorische groei. E-commerce staat echter nooit stil.

Dat houdt in dat het met de dag verandert; dingen worden als nieuw geïntroduceerd en daarmee verdwijnen ‘oude’ methoden. Dit betekent ook dat jij als marketeer een ijzersterke strategie nodig hebt als basis. Eentje die kan inspelen op trends en ontwikkelingen. Zo blijf jij bij in het dynamische online medialandschap!

Wat kan Baas & Baas voor jou betekenen?

Wij bepalen samen met jou de juiste koers. Uit ervaring weten we namelijk dat veel bedrijven uit enthousiasme alles tegelijk en het liefst zo snel mogelijk willen aanpakken. Het veranderen van de webshop, het opzetten van een e-mailmarketingstrategie of het inzetten van sociale media advertenties. Wij kunnen je vertellen: dit is niet de beste manier om dit aan te vliegen.

Hoe dan wel? Door eerst goed na te denken over je bedrijf zelf. Wat is je onderscheidende vermogen? Wie is je doelgroep? Hoe en wat wil je gaan doen op het gebied van e-commerce en waarom? Bedrijven die eerst een duidelijke koers voor zichzelf uitstippelen, komen tot de beste resultaten. Wij gaan je helpen bij het opstellen van de optimale e-commerce strategie, zodat jij zeker weet dat je op het juiste pad zit! 

De stappen richting een E-commerce strategie

Kennismaking

In een vrijblijvende (online) meeting gaan we samen in gesprek over de uitdagingen, wensen en doelstelling binnen jouw bedrijf.

Voorstel groeiplan

Na de kennismaking gaan wij aan de slag met een groeiplan; een duidelijke planning met concrete stappen om groei binnen jouw bedrijf te realiseren. In het groeiplan lichten we onze werkwijze toe en leggen we uit welke marketingmiddelen we gaan inzetten. Dit voorstel ontvang je uiteraard nog steeds vrijblijvend.

Kick-Off

Na goedkeuring van het voorstel gaat de samenwerking van start! We plannen nog een laatste meeting in om de puntjes op de i te zetten. Denk hierbij aan de planning scherp stellen, onze verantwoordelijkheid vastleggen en die van jou. We vinden het belangrijk dat de samenwerking zo soepel mogelijk verloopt, zodat we samen efficiënt kunnen bouwen aan het realiseren van jouw marketingdoelen. 

Opstellen van een marketingplan

In deze fase ontvang je van ons de strategie en marketing content, zoals eventuele teksten en visuals. Hierna volgt een laatste feedbackronde zodat jij straks 100% achter de marketingstrategie staat.

Livegang

Check, check, dubbelcheck? Dan gaan we live! In deze fase starten we met het inzetten van de marketingmiddelen uit de strategie. Denk bijvoorbeeld aan SEO, SEA, e-mailmarketing of contentmarketing (blogs, landingspagina’s, cases, whitepapers, brochures etc.).

Meten en verbeteren!

Last but not least: meten! We kijken wekelijks naar de resultaten en voeren optimalisaties uit waar mogelijk. Dit leggen we vast in een maandrapportage waarin we je meenemen in onze bevindingen. Hierbij bieden we je de mogelijkheid om maandelijks een call met ons in te plannen waarin we samen door de rapportage lopen.

Waarom kiezen voor Baas & Baas

Je wil investeren in een sterke e-commerce strategie. Waarom zou je dan voor Baas & Baas kiezen? Wij werken met een gedreven en ervaren team online specialisten met een hart voor marketing.

Aan de slag?

We houden niet van stilzitten en streven ernaar om klanten te helpen zoals we dat ook voor vrienden zouden doen. Waar we maar kunnen en altijd eerlijk over verwachtingen.

Contact

Wat onze klanten over ons zeggen

5.0 sterren op basis van 43 waarderingen.
Julien Dijkslag , Maart, 2023

Baas & Baas bedankt voor de goede service 🙌. Tot de volgende keer 💪🏼

Rogier van Kralingen , December, 2023

Geeft perspectief en uitstekende service, vooral in tijden waarin marketing overweldigend kan zijn.

Studio Noos , Mar 25, 2020

Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe webshop studionoos.com die is opgezet door Baas&Baas. De communicatie verloopt soepel en er wordt snel gehandeld als wij nog ergens hulp bij nodig hebben. Aanrader!

Heleen Spruijt , Februari, 2020

We zijn superblij met het eindresultaat van onze webshop neeve.com en vinden de samenwerking met Baas & Baas erg goed. De lijnen zijn kort waardoor er snel én efficient geschakeld kan worden.

Royal Moti Mahal
Kuin BV
Orange Capital Partners
Gouden Reael
Bar Italia
Henri Willig
't Klooster Interieurmakers
VondelGym
PANCAKES Amsterdam
DGTL Health
Sup Sup Club
Regina Floral Feelings
IW-Net
Dappermaentje
Avalon Connect
Hedgehog Company
FunkyVinyl
Eventcare
Kroonluchter
The Sourcing Partners