Het algoritme van Instagram

Voor zowel personen als bedrijven is Instagram een belangrijk medium. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat jouw posts boven andere posts uitsteken? Op welke manier krijg jij meer likes, reacties en volgers? Wij leggen uit hoe het nieuwe algoritme van Instagram werkt en hoe je dit kunt omzeilen zodat je een echte baas wordt in Instagram!

Het algoritme van Instagram focust zich voornamelijk op de volgende zes elementen:

1.     INTERESSE

Op basis van je gedrag op Instagram wordt jouw interesse bepaald voor verschillende posts. Instagram zorgt ervoor dat posts waar jij meer interesse voor zou hebben, hoger staan gerankt in je tijdlijn.

2.     NIEUWHEID

Nieuwheid houdt in dat recentere posts voorrang krijgen op je tijdlijn.

3.     RELATIE

Posts van profielen waar jij interesse in hebt krijgen voorrang op posts van andere profielen.

4.     FREQUENTIE

Instagram wil ervoor zorgen dat je de meest relevante posts ziet. Hoe vaker je je tijdlijn gebruikt, hoe chronologischer je tijdlijn eruit ziet.

5.     VOLGEN

Bij het volgen van een groot aantal verschillende accounts probeert Instagram per account een post te laten zien. Hierdoor zal je niet zo snel meerdere posts van hetzelfde account zien.

6.     GEBRUIK

Wat ook invloed heeft op je tijdlijn is hoe lang je Instagram gebruikt. Kijk je uitgebreid naar je tijdlijn of kijk je juist even snel? Instagram zorgt met deze informatie voor de meest interessante content op jouw tijdlijn.

Maar hoe zorg jij er nou voor dat jij dit algoritme omzeilt? De volgende algoritme hacks maken het jou makkelijker om jouw Instagram account een boost te geven!

1.     UNDERCOVER HASHTAGS

Door verborgen hashtags en (geo)tags te gebruiken in je stories krijg je meer views en daardoor is de kans groot dat je wordt opgenomen in een story van een bepaalde hashtag. Je kunt je hashtags goed verbergen. Maak je hashtag dezelfde kleur als de achtergrond van je story. Op deze manier is het mogelijk om tientallen hashtags in je story te plaatsen en niemand die het ziet.

2.     ONDERSCHEIDENDE STORIES

Hoe interessanter je jouw stories maakt, hoe meer betrokkenheid, likes en reacties je krijgt bij je posts.

3.     BETROKKENHEID NA JE POST

Binnen de eerste 30 minuten van je post kunnen maar 10% van je volgers het zien. Zorg ervoor dat je na het plaatsen van een post actief bent op jouw Instagram zodat je meer betrokkenheid creëert voor je eigen profiel.

4.     ANTWOORD MET MEER DAN 4 WOORDEN

Reageer na het plaatsen op andere posts met meer dan vier woorden, reageer op privéberichten en plaats een story van je nieuwe post.

5. HOUD JE VOLGERS VAST

Je wordt hoger geplaatst door een hoge kijktijd op je profiel, omdat Instagram dit ziet als een belangrijk profiel. Zorg dus voor interessante posts die de aandacht trekken.

6. INSTAFAMOUS MENSEN TAGGEN

Het taggen van bekende personen, bedrijven en merken in je foto is een goede manier om je bekendheid te vergroten. Deze profielen krijgen namelijk een melding van jouw foto waar jij ze in getagd hebt. Daarnaast kom je ook onder de knop “getagd” op de Instagram van het bekende profiel. Hierdoor kun je meer mensen bereiken en krijg je mogelijk meer reacties en volgers op Instagram.

7. COMMENT, COMMENT & COMMENT

Bekende influencers/grote bedrijven hebben uiteraard een groot bereik. Nu kun jij daar een graantje van meepikken door een reactie te plaatsen onder deze profielen. Zo heb je meer kans dat de volgers van die ene bekende blogger ook naar jouw profiel gaan om ook jouw feed te bekijken.

Pas de hacks toe en de kans is vele malen groter dat je op de verkenningspagina terecht komt, waardoor steeds meer mensen jouw profiel bekijken. Daarnaast heb je meer kans om als voorgesteld profiel voorbij te komen.

Dit zorgt voor interesse bij andere gebruikers waardoor zij eerder naar jouw profiel zullen gaan. Bovendien zullen je posts en stories hoger gerankt worden op de tijdlijn van een andere gebruiker.

Ben jij benieuwd naar hoe jouw Instagram ervoor staat? Doe dan de Gratis Instagram Scan en ga naar baasenbaas.nl/gratis-instagram-scan/ voor meer info.