Project omschrijving

Restaurant Floreyn is een fine dining restaurant midden in het centrum van Amsterdam. De specialiteiten van restaurant Floreyn ligt bij de Nederlandse keuken en de Nederlandse wijnen. De Nederlandse keuken is namelijk niet enkel stamppot, haring en erwtensoep.

Probleem

Restaurant Floreyn had nog niet veel bereik opgebouwd op de organische sociale media kanalen. Wegens de corona-crisis moesten alle restaurants dicht waardoor restaurant Floreyn met een creatieve oplossing moest komen om toch haar klanten te blijven dienen. Zij introduceerden het D.I.T-menu (Do It Together menu), waarbij de mensen samen met Floreyn een volledig menu met de beste producten van de Nederlandse bodem op tafel kunnen zetten. 

Oplossing

Met behulp van Facebook campagnes konden wij ervoor zorgen dat het D.I.T. menu beter verkocht kon worden. Tijdens deze campagnes hebben wij ons vooral gefocust op de mensen die in en rondom Amsterdam wonen. Daarnaast was het ook van belang om de juiste interesses te targetten. Denk hierbij aan fine dining, food & wine en dineren. Aangezien de doelgroep specifieke interesses heeft, is het belangrijk om de juiste interesses te achterhalen en vooral om te testen.

Resultaten

Baas & Baas werkt al enige maanden samen met restaurant Floreyn. Deze samenwerking heeft voor een aantal hele mooie resultaten gezorgd.

Aankopen
Met behulp van verschillende campagnes hebben we meer dan 40 aankopen van het D.I.T. menu binnengehaald.

Bereik & CTR
Er zijn meer dan 130.000 mensen bereikt door de verschillende Facebook campagnes. Hier is een gemiddelde CTR (Click Through Rate) van 3,51% behaald. De gemiddelde CTR in Nederland ligt rond de 1,50% (FrankWatching). Met een CTR van 3,51% zitten we dus ruim boven het gemiddelde!

CPC & CPM
Met een gemiddelde CPC (Cost per Click) van €0,38 en een CPM (Cost per 1000 weergaven) van €5,71 is het op Facebook adverteren een erg goedkope variant. Daarnaast kan je de doelgroep heel nauwkeurig bepalen, perfect dus om op te adverteren.

Opsomming van de voordelen van Facebook marketing

  • Meer bezoekers naar de website
  • Meer leads of verkopen genereren
  • Potentiële doelgroep bereiken
  • Goedkope manier om te adverteren
  • Resultaatgerichte campagnes
  • Meer omzet, klanten en online succes voor jouw onderneming